Konu: Sizce almalý mýyým?  (Okunma says 6665 defa)

hsn1139

• Yeni üye
  • *
  • leti: 9
Sizce almalý mýyým?
« : ubat 25, 2008, 18:31:09 s »
Arkadaþlar akvaryumumu bitkilendirmeye kara verdim.Canlý doðuran balýklardan koymayý düþünüyorum.Ancak forumunuzu araþtýrýnca taban için lav taþý kýrýðýnýn uygun olduðunu gördüm. Ýnternette bir yer buldum ve 25 kg lav taþý kýrýðý  33 ytl.Sizce almalý mýyým? çünkü akvaryumum küçük yani uzunluk 70cm yaklaþýk 25 lt su alýyor. Çok mu pahalý? Akvayumuma göre pet shoptan mý alýyým( pet shopda ucuz,pahalý bilimiyorum milleti kazýklýyýlormýþ.)Arkadaþlar antalyada olan varsa lütfen bana yardýmcý olsunlar...                                                                                                --Saygýlar --

http://www.koysepete.com/en+ucuz+lav+tasi+kirigi+kalin+boy+25+kg+cuval+44240.aspx                                                                                          (buyrun isterseniz bakýn.)                                                                                                                                                                                                 

quipu

• Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 162
Ynt: Sizce almalý mýyým?
« Yantla #1 : ubat 25, 2008, 22:30:25 s »
Ben  aquaclay aldým bugun kurdum akvaryumumu (: Lav taþý için sanýrým tanelerinin boyutu önemli bitkiler için küçük taneli almalýsýn.

hsn1139

• Yeni üye
  • *
« Yantla #2 : ubat 26, 2008, 16:06:34 s »
Teþekkürler.Peki bu taþlarýn büyük-küçük olmasýný nasýl anlayabilirim.Yani ben þimdi sipariþi versem ve ürünü alsam bitkiler için sorun olur mu?

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #3 : ubat 26, 2008, 16:08:17 s »
Lav taþý alacaýðýnýz yere sormalýsýnýz. Büyük ve yuvarlak tanelileri pek iyi olmuyor. aquaclay gibi olan iyi olur.

hsn1139

• Yeni üye
  • *
« Yantla #4 : ubat 26, 2008, 21:23:16 s »
Teþekkür ederim Birkan Bey, ancak pet shopta fiyatlarý araþtýrdýðýmda aquaclay için doðrusu pek param kalmýyor malum öðrenci adamýz  ;D ;D ;D Forumlarda bir kaç kez gözüme çarptý bu MÝDYE KABUÐU KIRIÐI diye bi taban malzemesi var.Onu kullanmam bitkiler için uygun olur mu?Bu arada sývý gübre de kullanacaðým.  MÝDYE KABUÐU KIRIÐI+SIVI GÜBRE=? Sizce bitkiler için yeterli olur mu ? Bide sera marka sývý gübrenin fiyatlarý uygun sizce kaliteli midir? Baylar lütfen yardým edin daha çok amatörüm  :'(
« Son Dzenleme: ubat 26, 2008, 22:43:13 s Gnderen: hsn1139 »

ersangundogdu

• Yeni üye
  • *
  • leti: 15
« Yantla #5 : ubat 27, 2008, 12:13:27 s »
Bence yanlýþ yerdesin. Forumda forumdaki TABAN MALZEMELERÝ baþlýðýnda aradýðýn bilgiye fazlasýyla ulaþabilirsin. Hem ekonomi hemde zaman tasarrufu yaparsýn.

hsn1139

• Yeni üye
  • *
« Yantla #6 : ubat 28, 2008, 22:07:03 s »
Evet.Doðru söylüyorsunuz.Konu biraz saptý.Arkadaþlar hepinize çok teþekkür ederim.Sorunumu sayenizde çözmüþ oldum.Tekrar teþekkürler.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #7 : ubat 29, 2008, 16:03:19 s »
Sera gübre iyidir. Midye kýrýðý suyu sertleþtirdiði için sorun olabilir balýklarýnýz açýsýndan.

hsn1139

• Yeni üye
  • *
« Yantla #8 : ubat 29, 2008, 21:19:57 s »
O zaman lepistes valifera moli kýlýç kuyruk için kötü müdür?Yoksa chicled mi alýyým  ? ;D Bir de arkadaþlar ve Birkan Bey akvayuma mango kökü koyacaðým o suyu yumuþatmaz mý ? (Bide kökü kaynattým 2 kere ama hala suyun rengi deðiþiyor ?)
« Son Dzenleme: ubat 29, 2008, 21:29:19 s Gnderen: hsn1139 »