Konu: 100 litre bitki akvaryumu kurulumu  (Okunma sayýsý 20676 defa)

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
  • Ýleti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: 100 litre bitki akvaryumu kurulumu
« Yanýtla #15 : Aralýk 06, 2007, 16:15:23 ös »
Ben þu ana kadar adamakýllý sadece Sera kullandýým için Sera diyebiliyorum. Seachme ürünlerinin çok güzel olduðunu söylüyorlar. bulabilirseniz alýn derim. Ben þu an PMDD misket gübreye geçtim. satan varsa o da güzel.

Selman Kahya

• Ãœye
  • **
  • Ýleti: 71
« Yanýtla #16 : Aralýk 06, 2007, 16:25:52 ös »
Bulabilsem PMDD alacam ama malesef bulamadým þimdiye kadar.

fqwfwqf

• Yeni üye
  • Özel Ãœye
  • Ýleti: 18
« Yanýtla #17 : Aralýk 08, 2007, 11:59:06 öö »
Selam arkadaþlar,
60*40*45 ölçülerinde malawi akvaryumumu az bitkili sazansýgiller veya tetra akvaryumuna dönüþtürmeye karar verdim.

Öncelikler bitki türleri olarak zeytin, limon, tütün, anubias, gibi fazla ihtiyacý olmayan bitkilerle baþlayacaðým.

Iþýklandýrma için baþlangýçta 2*15 watt kullanacaðým, daha sonra florasan sayýsýný üçe çýkarmayý düþünüyorum.

Taban malzemesi olarak elimde az miktarda (3-4 kilo kadar) lav kýrýðý vardý. 10 litre kadar bitki kumunu bir arkadaþým hediye etti, sanýrým markasý aquaclay. Ayrýca bulabilirsem en alta dere kumu kullanacaðým. Eðer doðaya açýlabilirsem istediðim kadar dere kumu temin edebilirim. Yada dere kumu yerine en alta bahçe bitkisi torfuda kullanabilirim. Bu konuyu size danýþmak istiyorum.

Sorular

1- Az ihtiyacý olan, bakýmý kolay olan, baþlangýç için uygun olan bitkilerden hangilerini önerirsiniz?

2- Baþlangýç için 2*15 waat florasan yeter mi?

3- Taban malzemesini nasýl kullanmalýyým. Bahçe bitkisi torfunun artýlarý ve eksileri nelerdir? Kullanmalý mýyým?

1.Anubias türleri,saz, limon, eledoa vb. bitkiler olabilir.Aslýnda baþlangýç için bitki yoktur.Sadece bu bitkilerin gereksimleri azdýr.Siz bütün ihtiyaçlarýný doðru karþýladýktan sonra çoðu bitki kolaydýr.

2.Öncelikle eðer akvaryumunuzun yüksekliði 45 cm ise kesinlikle yeterli olayacaktýr.45 cm ise 4 veya 5 tane florasan kullanmalýsýnýz.Eðer 40 cm ise 3 tane ile az ýþýk isteyen türleri bakabilirsiniz.Ama gene yüksek ýþýk isteyen türler için 4 tane florasan kullanmanýz gerekecektir.

3.Taban mazemesi olarak sonradan deðiþtirmek zor olacaðýndan bilinçli bir taban hazýrlamakta fayda var.En altta demir açýsýndan laterit kullanabilirsiniz.Üstüne dere kumu veya sera floredepot kullanabilirsiniz.Üstünede aquaclay kullanabilirsiniz.Bu þekilde yaparsanýz ileride sorun yaþamazsýnýz.Dere kumu bulamayanlar için sera floredepot olabilir.

Ayrýca Co2 de önemli olan nasýl verildiði deðil suda ne kadar çözünebildiðidir.Tüplü sistem kullanýrsýnýz ama Co2 ti direk hava hortumunun ucuyla verirsiniz ve hiç verim elde edemezken mayalý sistem ile Co2 verirsiniz ama suda %100 çözünür.Tabiki kolaylýk ve ayarlanabilirlik için tüplü sistem iyidir ancak önemli olan Co2 suda çözünmesidir.Siz nasýl birþey düþünüyorsunuz?

Selman Kahya

• Ãœye
  • **
« Yanýtla #18 : Aralýk 13, 2007, 13:18:41 ös »
Selam arkadaþlar,
Akvaryumu kurdum. Taban için  az miktarda lav kýrýðý üzerine 15 litre kadar aquaclay kullandým. Bitki olarak 2 bað zeytin, 2 bað tütün, 1 bað fox tail, 1 baðda cobambo ekledim. Aydýnlatma için 2*18 watt Osram Floura kullanýyorum. Co2 meslesini mayalý sistemle çözmeye çalýþýyorum.
Þu an makinam mevcut olmadýðý için fotoðraf koyamýyorum. En kýsa zamanda eklemeyi düþünüyorum.

Selman Kahya

• Ãœye
  • **
« Yanýtla #19 : Aralýk 13, 2007, 20:28:29 ös »
Arkadaþlar bu akvaryuma koyabileceðim, mevcut aydýnlatmada yetiþtirebileceðim en uygun Echinodorus türü hangisidir? Hazýr canlýbitki.com yeni bitkiler getirmiþken bir tane güzel bir tür eklemek istiyorum.

alpinho

« Yanýtla #20 : Aralýk 14, 2007, 03:33:17 öö »
Echinodorus aflame in fotosunu gördünmü canlýbitkinin sitesinde?Ben bir adet sipariþ ettim.

Selman Kahya

• Ãœye
  • **
« Yanýtla #21 : Aralýk 14, 2007, 09:23:18 öö »
Echinodorus aflame in fotosunu gördünmü canlýbitkinin sitesinde?Ben bir adet sipariþ ettim.
Bu bitki ile ilgili ayrýntýlý bilgi bulamadým. Mevcut akvaryumumda yetiþebilecek bir bitki mi bilmiyorum?

alpinho

« Yanýtla #22 : Aralýk 14, 2007, 17:24:35 ös »
Bende almadan evvel kýsa bir araþtýrma yapmýþtým.Google daki aramalarýmda çok yeterli bilgilere sahip olamasamda echinodoruslar çok zorlu bitkiler deðildir.Bu bitkinin rengi beni cezbetti.Sanýrým son çýkan echinodorus varyetelerinden belkide en sonuncusu budur.

Selman Kahya

• Ãœye
  • **
« Yanýtla #23 : Aralýk 15, 2007, 12:20:26 ös »
Sizce echinodorusl blaheri, Echinodorus cordifolus, Echinodorus shcuteri bitkilerinden hangisi en uygunu olur?

alpinho

« Yanýtla #24 : Aralýk 15, 2007, 12:43:13 ös »
Echinodorus bleheri hýzlý büyüyen  20-50 cm boy 25-40 cm ene ulaþabilen bir bitki.Echinodorus cordifolius ise rta büyüme hýzýna sahip 20-40 boy 15-30 en yapabilen orta hýzda büyümesi olan meksika kökenli bir bitki.Benim tavsiyemden ziyade sizin zevkiniz önemli.Hangisini tercih ederseniz edin echinodoruslar sizi çok üzmez.

Echinodorus aflame tavsiyem ise pahalýda olsa nadir ve bulunmasý güç bir tür.Ben ilk defa bir ithalatta gördüðüm için tavsiye etmiþtim.Belki bir daha bulmak güç olabilir.

Saygýlarýmla

Selman Kahya

• Ãœye
  • **
« Yanýtla #25 : Aralýk 15, 2007, 13:41:57 ös »
Çok teþekkür ederim Barýþ Bey.