Konu: Ýç filtre sesi  (Okunma says 7877 defa)

cgr

• Yeni üye
  • *
  • leti: 10
Ýç filtre sesi
« : Ocak 29, 2008, 18:25:28 s »
 Arkadaþlar atman f102 iç filtreye sahibim 100litrelik tankýmda. Bu filtre nispeten sessiz olmasýna raðmen, geceleri saat sesinden bile uyuyamamamdan dolayý beni rahatsýz ediyor. Benim merak ettiðim geceleri filtrenin fiþini çekmenin tankýma nasýl bir etkisi olur.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Ýç filtre sesi
« Yantla #1 : Ocak 29, 2008, 18:27:39 s »
Filtre bakterileriniz ölür ve biyolojik denge bozulur diyecektim ama iç filtreler bu konuda zaten çok zayýflar ve kapatmanýz çok da birþey deðiþtirmez sanýrým. Ama suyun durgunlaþma çok balýk varsa oksijen kýtlýðýndan ölüme sebep olabilir.

cgr

• Yeni üye
  • *
« Yantla #2 : Ocak 29, 2008, 18:33:25 s »
Birkan Bey tanký iki gün önce doldurdum.Yarýn öbür gün bikaç bitki,ilerki günlerde de 10 tane kadar kýrmýzý burun tetra , 2  otocinclus affinis ve 2 de karides koyacaðým.Sanýrým canlý yükü az olduðunda oksijen sorunu çýkmaz.Ama ben bakterileri merak ediyordum aslýnda.Ama iç filtre pek iþe yaramýyor diyorsanýz geceleri çalýþtýrmayabilirim heralde?

cgr

• Yeni üye
  • *
« Yantla #3 : Ocak 29, 2008, 18:57:21 s »
Tankýn kapaðýný çýkarýnca bahsettiðim uðultuya benzer ses kesildi.Filtreyi kapamama da gerek kalmadý,uyurken sadece kapaðý çýkarsam yetecek:D

Apex

• Yeni üye
  • *
  • leti: 7
« Yantla #4 : Haziran 14, 2008, 21:30:32 s »
Selam,

Ýç filtrenin hava hortumuna düðüm atabilirsiniz. Bu sesin azalmasýna yardýmcý olur. Debiyi düþürmez düðüm atmak. Ayrýca zamanla bir çok sese alýþacak kulaklarýnýz.

Kolay gelsin.