Arkadaþlar merhaba, öncelikle kurban bayramýnýz mübarek olsun. Ben akvaryumuma bitki koymayý düþünüyorum. Burada ço profosyonel arkadaþlar var, açýkçasý çoðu þeyi anlamakta güçlük çektim
Akvaryumum 85lik bombeli taymurun akvaryumu, iyi bir hava motoru ve ýsýtýcým var. beyaz kum zemin ( deðiþtirebilirim, bitki alýnca altýna dere kumu koymayý düþünüyorum ) . Almak isdeiðim bitkiler þunlar:
- Alternantheera, saz, amazonicus, Egeria Densa ve doðal yavruluk denen Karvelehdi Demersum. Belki bir de taban için riccia veya weeping moss.
Sizce abartmýþ mýyým? Sazý bir bað alýp arka camýn hizasýna ve sað yan cama dikmeyi düþündüm. Önlerine ise amazonicus ve egeria denca dikmeyi düþündüm. Tam ortaya (biraz arkaya doðru) iki-üç adet orta büyüklükte taþ-kaya ve ortasýna mango düþündüm, burada kuma tepe þeklini verip yine yukarýda saydýðým bitkilerden birini koymayý düþündüm ve son olarakta sað arka köþeye doðru doðal yavruluk denen bitkiyi dikmeyi planladým.
Lütfen yarýmcý olunuz, her türlü fikre açýðým ve desteðe ihtiyacým var.
Ayrýca akvaryumda canlý doðuranlardan besliyorum. Bir de bitkileri dikince pet þiþe-maya-þeker olayý bi co2 takviyesi olabilir ( okuduðum kadarýyla lazýmmýþ co2,, öðrenci olduðum için pek param yok
)
Cevaplarýnýzý dört gözle bekliyorum. Not olarak, bitkileri hasan beyden alacaðým (buradan buldum onun internet sitesini) bað ve tane olayýný da anlayamadým
Uzun oldu biraz kusura bakmayýn lütfen. Þimdiden saðolun!