Konu: BAÞLIYORUM  (Okunma says 3843 defa)

uzman16

• Yeni üye
  • *
  • leti: 5
BAÞLIYORUM
« : Ocak 28, 2008, 16:23:39 s »
Deðerli forum üyeleri;
akvaryum dünyasýna baþladýðým canlý doðuranlara geri dönüyorum.Þimdi sizlere bazý þeyler soracaðým.Bitkili bir tank kurmacaðým.Þimdi akvaryumum var ancak herþeye sýfýrdan baþlýcam ilk olarak marangozdan ahþap sehba sipariþi vereceðim.Daha sonra akvaryumu yaptýracaðýma ncak boyuta karar veremedim.Sizce içinde istediðim türleri bakbileceðim(diskus falan)görsellik acýsýndan zevk alabileceðim bir boyut sizce nedir?Boyutu belirledikten sonraki diðer sorun filtre acaba bitkili akvaryumlarda sump olurmu?olmazsa hnagi marka filtreyi almalýýym daha sonra c02 iþini nasýl çözerim mayalý sistemler 100 litreye kadar iþ görürmüþ ben 100+ istiyorum o yüzden tüplü sistem alayým fiyat önemli deðil çünkü deniz akvaryumu kuracaktým vazgeçtim yani 1-1,5 bin ytl kadar bütçem var bu tüplü sistemi nereden temin ederim bu tüp bitince ne yaparým ve diðer malzemeler konusunda yardým istiyorum...

Nuri Üçüncü

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 266
  • Ad Soyad: NURÝ ÜÇÜNCÜ
Ynt: BAÞLIYORUM
« Yantla #1 : ubat 03, 2008, 23:20:37 s »
Diskus beslemek için minimum 100/50/60h akvaryum gereklidir.  Bitkili akvaryumlarda sump pek önerilmez. Filtre de ilk tercih bence Tetra yada Atman

Co2 sistemi için en uygunu, sistemi parça parça alarak kendinizin kurmasýdýr. 2veya5 kg co2 tüpü, ince ayar vanasý, selenoid valf, reaktör, kabarcýk sayacý önemli olan bu  ekipmanlarý bulmak. Co2 tüplerini bittikten sonra  doldurmak kolay.  Hazýr olan setlerin ise oldukça uçuk fiyatlarý var.