Konu: kuracağım akvaryum öncelikle sizlere danışmak istedim  (Okunma says 5260 defa)

ofbeat

• Yeni üye
  • *
  • leti: 2
43 lt tankımda : bitkilerden sonra 1 e 4d lepistes beslenecek.

Green sock moss /15*15 kalıp 2 adet

Bacopa autralis (bir bağ 6adetlik)

Elodea bağ (12 adetlik bağ)

Çam bağ (6 adetlik)

Kırmızı gül (5 adetten oluşan bağ)

K. demersum / dağol yavruluk (büyük boy)

Taban malzemesi olarak:
3 cm ince ve kalın beyaz taşlardan
üstünde 1 cm kırmızı gübreli bitki kumu bu kum digerlerinin içine karıştı
son olarak üstte 5 cm bitki kumu beyaz renkte cok ince taneli. (taban malzemesi yeterli degilse önerilerinizi yazarsanız sevinirim)

ışıklandırma 20 wat boyu akvaryum bitki ışıgı mavi bir ışık veriyor fosfora yakın.

co2 sistemi akvaryumcuya sordum tüpler çok pahalı benim gibi 43 lt lik bir akvaryum için çok geldi kendimiz nasıl yaparız o konu hakkında bir bilgim yok forumda araştırdım ancak pek birşey anlayamadım. bu sistemi kurmadan bitki gelişimi elde edemezmiyim? bazı markaların co2 sıvı veya katı halde ürünleri var bunları kullanarak sadece bu yazdıgım bitkileri tankımda ışıklandırma ile yaşatmam mümkünmü?

filtre olarak iç filtre kulanıyorum. Birde hava taşım vardı ancak filtrede hava veriyor oyüzden hava taşını devre dışı bırak dediler öyle yaptım.

Bitkileri yakında sipariş vericegim yanlış yaptıgım yerler konusunda beni aydınlatırsanız sevinirim.

su olarak damacadan su ile doldurdugum tankı 10 gün sonra bitkilerle süsliycem tetra sıvı gübre kullanıcam

« Son Dzenleme: ubat 11, 2008, 03:01:48 Gnderen: ofbeat »

lepto

• Üye
  • **
  • leti: 23
Ynt: kuracaðým akvaryum öncelikle sizlere danýþmak istedim
« Yantla #1 : ubat 11, 2008, 18:54:22 s »
Merhaba bu akvaryum için,tüp lüx olur gerek yok.Büyütürseniz ilerde alýrsýnýz.Size tüp olayýna girmeden önce kendi uyguladýðým co2 terkibini tavsiye ederim.Bundan önce size 2lt lik bir pet þiþe lazým.Co2 yapmadan seachem florish kullanabilrsiniz.Ancak bu ürün biraz pahalýdýr.Yinede seçenek sizin.
FERMANTE CO2 HAZIRLANIÞI:
Bir su bardaðý (200-300 mL)tercihen bekletilmiþ ýlýk su ( 30-36 derece), temizlenmiþ pet þiþe içine konur.

Bir veya birbuçuk tatlý kaþýðý kadar• kuru maya þiþeye ilave edilir. Mayanýn suya iyice doymasý için 15-20 dakika beklenir.

Þiþeye yaklaþýk 1,0 litre kadar ýlýk su ilave edilir.•

200 gram toz þeker, þiþenin içine ilave edilir.•

Yeniden ýlýk• su ilave edilirek toplam su miktarýnýn yaklaþýk 2 litreye tamamlanmasý saðlanýr.

Þeker eriyene kadar çalkalanýr.•

Hazýrlanan þeker ve• maya eriðine yarým tatlý kaþýðý kabartma tozu eklenerek tekrar çalkanýr.

Hortum takýlý kapak sýkýca kapatýlýr. Araya çek valf eklenerek hortum tanka kadar uzatýlýr.

Kýsa sürede yavaþ CO2 gaz çýkýþý görülmeye baþlar ve gittikçe artarak yaklaþýk bir gün sonra en çok CO2 gaz çýkýþý görünür.

CO2 veriminin azaldýðýnda, karýþým tekrar yeni malzemeler ile hazýrlanmalýdýr.

Nuri Üçüncü

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 266
  • Ad Soyad: NURÝ ÜÇÜNCÜ
« Yantla #2 : ubat 11, 2008, 21:18:25 s »
43 lt tankýmda : bitkilerden sonra 1 e 4d lepistes beslenecek.

Green sock moss /15*15 kalýp 2 adet

Bacopa autralis (bir bað 6adetlik)

Elodea bað (12 adetlik bað)

Çam bað (6 adetlik)

Kýrmýzý gül (5 adetten oluþan bað)

K. demersum / daðol yavruluk (büyük boy)

Taban malzemesi olarak:
3 cm ince ve kalýn beyaz taþlardan
üstünde 1 cm kýrmýzý gübreli bitki kumu bu kum digerlerinin içine karýþtý
son olarak üstte 5 cm bitki kumu beyaz renkte cok ince taneli. (taban malzemesi yeterli degilse önerilerinizi yazarsanýz sevinirim)

ýþýklandýrma 20 wat boyu akvaryum bitki ýþýgý mavi bir ýþýk veriyor fosfora yakýn.

co2 sistemi akvaryumcuya sordum tüpler çok pahalý benim gibi 43 lt lik bir akvaryum için çok geldi kendimiz nasýl yaparýz o konu hakkýnda bir bilgim yok forumda araþtýrdým ancak pek birþey anlayamadým. bu sistemi kurmadan bitki geliþimi elde edemezmiyim? bazý markalarýn co2 sývý veya katý halde ürünleri var bunlarý kullanarak sadece bu yazdýgým bitkileri tankýmda ýþýklandýrma ile yaþatmam mümkünmü?

filtre olarak iç filtre kulanýyorum. Birde hava taþým vardý ancak filtrede hava veriyor oyüzden hava taþýný devre dýþý býrak dediler öyle yaptým.

Bitkileri yakýnda sipariþ vericegim yanlýþ yaptýgým yerler konusunda beni aydýnlatýrsanýz sevinirim.

su olarak damacadan su ile doldurdugum tanký 10 gün sonra bitkilerle süsliycem tetra sývý gübre kullanýcam

Alnt
Sýfýrdan baþlayarak, yeni bir bitkili akvaryum kurulumu için kapsamlý bir araþtýrma yaptým.  Çok çarpýcý bilgiler edindim, bu bilgiler bir amatörün bitkili akvaryumda baþarýlý olabilmesi için gerekli olan bilgilerin bir çoðunu içermektedir. Kýsaca madde madde açýklayalým.

1-Akvaryumun önemli özellikleri:
Yeni baþlayanlar için kendilerine en uygun olan akvaryumu kurarken yükseklik 55 cm yi geçmemeli, en ideal ölçü ise 40-50 cm dir.  Geniþlik ise en az 40 cm olmalýdýr. Uzunluk ta ise kullanýlacak aydýnlatma armatürlerinin uzunluklarýda göz önüne alýnarak seçim yapýlýr

2-Taban da kullanýlacak malzemeler:
Bir çok farklý taban malzemesi, bitkili akvaryumlarda baþarýlý sonuçlar alýnmasýna olanak veriyor. Bunlarý kýsaca açýklayalým.BAÞLICA MALZEMELER:   dere kumu, lavalit (lav kayasý), turba, torf (bitki topraðý)kurutulmuþ  kil küpleri (1cm ye 1cm) balçýk, substrat,perlit,aquaclay,  floredepot, peat, ve birçok ticari markanýn farklý isimlerde piyasaya sunduðu ürünler.

3-Akvaryum ekipmanlarý:
filitre----- tercihen dýþ filitre------ su hacmini 1saatte en az üçkez  devridaim yapmalýdýr.   (kesinlikle karbon kullanýlmamalýdýr)
ýsýtýcý----- suyu uygun su sýcaklýðýna getirecek, tercihen 24-26 derece sýcaklýðýný sabitlemeye yetecek güçte
derece---------------------
karbondioksit üreteci   ve yardýmcý elemanlarý----reaktör,  kabarcýk sayacý
ýþýklandýrma tertibatý------- minimum litre baþýna.0,5 watt olacak þekilde düzenlenmelidir.
karantina tanký--------kesinlikle þarttýr çünkü bitkili akvaryumlarda kimyasal madde kullanmak son derece sakýncalýdýr.
test kitleri-------ph--gh ve mineral ölçüm setleri.
bitki makasý
bitki tutacaðý
dekorasyon malzemeleri--------- taþ, kaya, kütük, kök     özellikle dekorasyon malzemelerini salýným yapmayanlarýný tercih edin.

ZEMÝN  KURULUMU

Zemin kurulumunda önce hangi malzemeleri kullanacaðýmýza karar vermeli ve kurulumu ona göre yapmalýyýz. Zemin hazýrlandýktan sonra, yavaþ yavaþ akvaryumun suyu yarýya kadar doldurulur, bundan sonra akvaryuma koyacaðýmýz, filitre,ýsýtýcý, derece,co2 sistemi dekorasyon malzemeleri ve akvaryuma koyacaðýmýz bitkiler dikilerek  suyun geri kalaný doldurulur.

BÝTKÝ SEÇÝMÝ VE DÝKÝMÝ

Ýlk etapta bakýmý kolay ve kolayca büyüyen bitkileri tercih etmelisiniz. (Egeria Densa,  Cabomba,Echindorus Amazonicus, Echindorus Tenellus, Karvalahti Demersum, Hygrophila Polysperma , Anubias ýn bir çok türü, Crinum Thanium, cCrdamin Lyrata, Ludviga Repens v.b

Bitki dikimi yapýlýrken önce arka plan bitkisi dediðimiz türler Egeria Densa, Cabomba,Ludviga Repens, Crinum Thanium, Cardamin Lyrata gibi kolayca büyüyerek akvaryumun arka kýsmýný kaplayacak bitkiler dikilir. Varsa aralara koyacaðýmýz dekorasyon malzemeleri(kök, kaya,kütük) ve diðer malzemeler koyulduktan sonra, orta plan bitkileri denilen bitkiler bu dekorasyon malzemelerinin aralarýna dðýtýlarak dikilir. Dikim yapýlýrken, bu bitkilerin geniþ bir alana ihtiyacý olup olmadýðý göz önüne alýnmalýdýr. Daha sonra da ön plan bitkisi dediðimiz ve kýsa boylu bitkiler dikilerek dikim iþi tamamlanýr.

Bundan sonra biyolojik oluþumu baþlatacak, bakteri kültürleri ilave edilerek  sistem faaliyete geçirilir. Bu aþamada 1-2 gün ýþýklandýrma sistemi ve co2 sistemi çalýþtýrýlmamalýdýr.

AKVARYUMA BALIK KOYULMASI

Akvaryuma balýk koymak için, ortalama 15-30 gün beklenmelidir, bundan sonra yavaþ yavaþ gün aþýrý balýk ilaveleri yapýlmaya baþlanmalýdýr.

Balýk seçimi yapýlýrken bitkilerle uyumlu olup olmadýðýda iyice araþtýrýlmalýdýr. Yoksa güzelim bitkileriniz tarýmar edilebilir, yada afiyetle mideye indirilebilirler.

ofbeat

• Yeni üye
  • *
  • leti: 2
« Yantla #3 : ubat 11, 2008, 23:19:19 s »
Co2 sývý takviyesi kulanma kararý aldým. Cünki digerini yapmayý becerebilecegimi sanmýyorum  umarým bitkiler yaþayabilir. CEvaplarýnýz için teþekkür ediyorum