Konu: Riccia' lar böylemi olmalý  (Okunma says 5641 defa)

süleyman gümüþ

• Yeni üye
  • *
  • leti: 4
Riccia' lar böylemi olmalý
« : Ocak 27, 2008, 22:08:31 s »
Merhaba arkadaþlar. öncelikle yeni bi forum ve site üyesi olduðum için bu soruyu yanlýþ bi bölüme açmýþ isem özür dilerim.

benim sorunum þu;

ben bitkili bi akvaryum kurmaya yeni baþladým ve internetten riccia sipariþi verdim. ancak gelen riccialar bana biraz garip geldi. sanki baþka bi topluluktan budanmýþ, kýrpýlmýþ gibi çok ufaklar. bu halleri ile su mercimeðine benziyolar   parça parça olarak geldiler bana. yani birbirleri ile baðlantýlarý yok. acaba riccia bölemi geliyo, böylemi oluyo ? þimdi kayalara bir fileye sararak akvaryuma yerleþtirdim ne olucaðýný bilmiyorum. eðer becerebilirsem fotoðraflarýný sþzlere göndermek istiyorum ve bu konuda siz tecrübeli arkadaþlarýn fikirlerini almak istiyorum. riccia bu kadar küçük parçacýklar halindemi olur yoksa daha büyük grup mu olur bunu öðrenmek istiryorum. daha sonra tankýn ölçülerini içindeki malzeme ve bitkilere ait fotoðraflarda göndericem. Gerçi bu forum konusunu daha öncede açmýþtým ama sanýrým ya yanlýþ yere açtým yada kimse bu konuyu çekici bulmadý :) neyse ilginize teþekkürler.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Riccia' lar böylemi olmalý
« Yantla #1 : Ocak 27, 2008, 23:02:57 s »
Ben resimlerden hiç bir þey anlamadým ama parça parça olur ve su mercimeðinden çok daha küçük parçalar.

Nuri Üçüncü

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 266
  • Ad Soyad: NURÝ ÜÇÜNCÜ
« Yantla #2 : Ocak 27, 2008, 23:07:59 s »
http://img84.imageshack.us/img84/1571/ricciafluitans1dn2.jpg

Riccia linkteki bitkidir. Riccialar ana bitkinin bölünmesiyle çoðalýr.
« Son Dzenleme: Ocak 27, 2008, 23:09:56 s Gnderen: Nuri Üçüncü »

süleyman gümüþ

• Yeni üye
  • *
« Yantla #3 : Ocak 28, 2008, 12:05:38 s »
teþekkürler arkadaþlar. o zaman bi sorun yok benimkilerde. ilerleyen zamanlarda tanka ait fotoðraflarýda koyarým foruma.

lepto

• Üye
  • **
  • leti: 23
« Yantla #4 : Ocak 29, 2008, 23:32:25 s »
Süleyman bey,riccialar parça halinde çok küçük olurlar.Bu bitki aslýnda su üstü bitkisidir.Güçlü co2 ve ýþýklandýrma ile akvaryumunuzun üzerinde çok küçük bir miktar bile büyük bir kalýp haline gelebilir.Bu þekilde alýp bahçe dizaynlarýnda kullanýlan tel kaplama yada limon filesi ile misinaya baðlayýp zemindede geliþtirebilirsiniz.Ama dediðim gibi öncelik çok iyi co2 ve ýþýk..

süleyman gümüþ

• Yeni üye
  • *
« Yantla #5 : Ocak 30, 2008, 10:04:29 »
Nihat Bey teþekkür ederim bilgileriniz için. evet aldýðýmdan bu yana su üstünde duruyorlar ve gayet iyiler. akvaryumumbiraz düzene girsin fotoðraflarýnýda koyucam siteye. yardýmlarýnýzdan  dolayý sizlere teþekkür ederim.