Konu: Nasýl aydýnlatabilirim?  (Okunma sayýsý 7079 defa)

darkfreez

• Ãœye
  • **
  • Ýleti: 23
Nasýl aydýnlatabilirim?
« : Mayýs 15, 2008, 15:23:20 ös »
Arkadaþlar akvaryum tanýtýmý bölümünde belki akvaryumumu görmüþsünüzdür son tür deðiþikliðinden sonra inþallah en kýsa sürede yeni resimleride koymak istiyorum, ancak benimle bitkilerim arasýndaki en büyük problem tabikide aydýnlatma zira öðrenciyim ve akvaryum aydýnlatmasý için kullanýdýðm elektiriðin aileme minumum derece yansýmasýný istiyorum bu nedenle en az elektirik gideriyle maksimum performans alabileceðim bi elektirik düzeni kurmam gerekli ve bu konuda yardýmlarýnýzý bekliyorum.  Þuan akvaryum aydýnlatmasý için 2*18 watt daylight 60cm ve 1 adat 18watt grolüx(kýrmýzý)  lamba kullanýyorum(florasanlarýn dalga boylarý hakkýnda bir bilgim yok). kapak þu anda tamamen dolu olmasý nedeniyle hemde bahsettiðim sebeplerden ötürü yeni floresan eklemeksizin ne tür deðiþiklikler yapmamý tavsiye edersiniz. Herkese þimdiden teþekkürler.
Kapak boyu: 65cm
akvaryum yüksekliði: 60cm
kapasite: yaklaþýk 215 lt
toplam florasan kapasitresi maksimum 3 adet.

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
  • Ýleti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Nasýl aydýnlatabilirim?
« Yanýtla #1 : Mayýs 15, 2008, 16:33:01 ös »
Floresan haricindeki tek alternatifler tasarruf ampulleri. Performanslarý da gayet iyi. Boþluklarý doldurabilirsiniz. :)

quipu

• Ãœye
  • Süper Moderatör
  • Ýleti: 162
« Yanýtla #2 : Mayýs 15, 2008, 22:01:14 ös »
Fakat tasarruf ampullerinde 865 kodu olmasýna dikkat edin. Bunlar 6500k ve bitkiler için en uygun tasarruf ampulleri bunlar.

Joker

• Baðýmlý Ãœye
  • Özel Ãœye
  • Ýleti: 277
« Yanýtla #3 : Mayýs 15, 2008, 22:47:45 ös »
10 gün sonra arkadaþýn üçgen akvaryumunun  2 adet kompakt 865 flüoresan koyduktan sonraki resmini çekip buraya koyacaðým. Daha önce yüzlerce bitkinin yok olduðu ama þimdi ormana dönmüþ bir dicus tanký bu. Keþke kompaktlar öncesi resim de çekmiþ olsaydým. Mevcut  2 flüorasandan baþkasýný eklemek mümkün olmadýðýndan ona  tasarruf ampülü vermiþtim. Þimdi bitki budayýp atýyor. Tek deðiþiklik  ampül.   

darkfreez

• Ãœye
  • **
« Yanýtla #4 : Mayýs 17, 2008, 20:35:16 ös »
Arkadaþlar Birkan boþluklarý doldur demiþte dediðim gibi boþluk yok, yoksa ben mi yanlýþ anladým floresanlarý sök yerine duylarý takarak tasarruflu ampül tak daha ucuza daha fazla performans alýrsýn mý diyosunuz?

quipu

• Ãœye
  • Süper Moderatör
  • Ýleti: 162
« Yanýtla #5 : Mayýs 17, 2008, 20:54:55 ös »
Kapak eni nedir ki üç florasan doldurmuþ olsun heryeri?

darkfreez

• Ãœye
  • **
« Yanýtla #6 : Mayýs 22, 2008, 14:26:31 ös »
Yaklaþýk olarak 20 cm kadar bi geniþliði var 3 tane floresaný yan yana takýnca aralarýnda kalan boþluðuda hesaba katarsak pek biyer kalmýyor ki zaten en baþýndan beride söylüyorum daha fazla elektirik tüketmeye deðil tüketimi azaltmaya çalýþýyorum.

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
  • Ýleti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanýtla #7 : Mayýs 23, 2008, 16:28:45 ös »
O zaman floresanlarý kaldýrýp daha verimli çözümlere yönelmeniz gerekecek :) Mesela 3 tane 18 watt flo. yerine ayný uyzunlukta 2 adet (24w sanýrým) T5 kullanmak gibi.

Bvarisli

• Baðýmlý Ãœye
  • Süper Moderatör
  • Ýleti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yanýtla #8 : Mayýs 23, 2008, 18:29:44 ös »
Eðer daha fazla lamba takýlacak yer yoksa Birkan'ýnda dediði gibi 60 cm'lik T8'ler yerine 55 cm 24 watt'lýk T5'ler ayný alanda daha yüksek aydýnlatma saðlar. Eðer kapak akvaryumun tamamýný kaplamýyorsa bir kapak daha alýp lambalarý buna dizebilirsiniz böylece iki kapak la daha fazla aydýnlatma saðlanýr. Bence maaliyetide o kadar kafaya takmayýn 1 floresan tek baþýna 2.5-10 ytl arasý (özelliðine göre) iþletme maaliyetiyse aylýk (12 saat yanarsa) 1 liranýn altýnda (18 Watt'lýk tek floresan günde 12 saat yanarsa 1 ayda getireceði ek elektrik maaliyeti.)