Konu: Filtre çýkýþýna Co2  (Okunma says 6678 defa)

carizzo

• Yeni üye
  • *
  • leti: 6
Filtre çýkýþýna Co2
« : Ocak 28, 2008, 23:44:33 s »
 Vortex tipi reaktörler, akvaryum içinde görselliði etkiliyor ve beni rahatsýz ediyor. Bu yüzden, CO2 tüpünden gelen hava hortumunu ince bir þýrýnganýn iðnesine taktým. Bu iðneyi de filtrenin çýkýþ borusunun delikli kýsmýnda ilk deliðin içine soktum. Çýkýþ borusu boyunca yuvarlanan kabarcýklar, pulverize þekilde akvaryuma giriyor. Tam erime olduðunu pek söyleyemem, ancak bitkilerde olumlu sonuçlarýný görmeye baþladým.
 Þimdi ise, bu Co2 hortumu baðlý þýrýnga iðnesini, dýþ filtreden çýkan çýkýþ hortumunun hemen filtre musluðu yakýnýnda saplamak istiyorum. Böylece kabarcýklar, tüm çýkýþ borusu içinde mesafe katederek çok daha fazla suya karýþacaklar.
 Tek çekincem, akýntýnýn basýncý ile sapladýðým iðneden su kaçaðý olmasý. Onu da silikonla filan çözeriz herhalde.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Filtre çýkýþýna Co2
« Yantla #1 : Ocak 29, 2008, 18:07:30 s »
Benim de projelerimden biri bu. Bakalým nasýl olacak.

carizzo

• Yeni üye
  • *
En
« Yantla #2 : Ocak 29, 2008, 21:05:15 s »
 Bu akþam þýrýnga iðnesini, dýþ filtrenin çýkýþ borusunun hemen musluk dibinden sapladým. Akvaryuma filtre çýkýþýndan belli belirsiz küçücük çýkan kabarcýklarý görmekte zorlanýyorum. Umduðumdan baþarýlý oldu. Ýðnenin saplandýðý yerden su sýzmasý hiç yok. CO2 yi kapattýðýmda, su geri gelmiyor, gelse bile checkvalf nedeniyle sorun olmaz.
 En azýndan vortex yapma ve görüntüsüne katlanma derdim kalmadý.
 Olabilecek mahzurlarý öne süren var mý?

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #3 : Ocak 29, 2008, 23:04:54 s »
Filtrenin içinde bir yerlerde birikme ihtimali yok deðil mi ? Zaten prensip olarak bana çok mantýklý geliyor filtreye girince çözünmesi çünkü filtrede akvaryumdakinden yüksek bir basýnç ortamý var. Benim maya sistemime son kullanma tarihi geçmek üzere olan açýk paketteki mayayý döktüðüm için gaz üretimi çok az ama maya alýr almaz deneyeceðim.

carizzo

• Yeni üye
  • *
« Yantla #4 : Ocak 29, 2008, 23:10:45 s »
 CO2, filtrenin içine girmiyor ki. Ýðneyi filtrenin çýkýþ hortumuna sapladým. Yani CO2, su filtreyi terkeder etmez hortuma giriyor. O yüzden CO2 birikmesi olmuyor. Ancak ben tüplü sistem kullanýyorum. Aydýnlatmayý kapattýðýmda selenoid marifetiyle CO2 de kapanýyor. Hortuma gaz gitmiyor. Mayalý sistemde  Co2 i kapatma þansýnýz yok, karanlýk ta da CO2 vermeye devam etmek zorundasýnýz.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #5 : Ocak 29, 2008, 23:40:23 s »
Karanlýkta CO2 vermenin dezavantajýný engelleyecek bir projem var kendi çapýmda ama onu da bir zahmet uygulayamadým hala ;D Sizin sistem tamamen çözüyorsa biz de uðraþmadan çýkýþa saplayalým madem.

REÝS

• Yeni üye
  • *
  • leti: 1
« Yantla #6 : ubat 22, 2008, 13:29:46 s »
Ben akvaryumumda mayalý sistem co2 kullanýyorum.Co2 hortumunu akvaryumun içinde dýþ filitrenin emiþ borusunun ucuna sabitledim.Böylece Co2 filitrenin içinde 1 tur atýyor ve akvaryuma dýþ filitrenin çýkýþ hortumundan veriliyor.Bitkilerimin geliþimi gayet iyi.Gecede co2 vermeye devam ediyorum þimdiye kadar bir sorun yaþamadým.Ayrýca akvaryumumda küçük bir hava taþý kullanýyorum.