Konu: bombeli akvaryum  (Okunma says 13353 defa)

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
Ynt: bombeli akvaryum
« Yantla #15 : Nisan 04, 2008, 11:23:41 »
 Evet biraz öyle olacak. Eðer elinizde imkan varsa camcýdan cam alýp kendiniz yapýn yada silikonuda alýp ona yaptormayý deneyin. Tabi o zamanda kapak yapmanýz gerekecek. Eðer kapak yapmayýda baþarabilirseniz çok daha ucuza mal edebilirsiniz akvaryumu.

BurakONAL

« Yantla #16 : Nisan 04, 2008, 13:55:35 s »
Bitkili akvaryum olacagý içi hazýr akvaryumu tercih ettim. kedi yaptýðýmýz veya camcýnýn yaptýgý akvaryumlarda kapak dýsýnda hoþ durmayan sýlýkon gorutusu bený hazýr akvaryum almaya itti.
Birde be bu akvaryuma 1-2 ay diþ filtre takmayý düþümüyorum. Þimdilik atmanýn ufuk bi iç filtresii takýp bitkiler geliþtikde sonra güzel bi komposizyo yakalamýyý düþüüyorum. mevcut iç filtreyide difizor yapabilirim. Diþ filtre olarakta ekol 15 veya buyuk ýhtýmalle atma 3335 almayý dusuuyorum uygumudur.
Hazýr akvaryumdaký elektýrýk tesýsatý ve kapakðý goz onune alýrsak aslýnda bu akvaryum pek pahalý sayýlmaz.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #17 : Nisan 04, 2008, 16:39:45 s »
 Ýþinin ehli bir camcý fazla bir silikon izi býrakmadan yapacaktýr. Hazýr alacaðýnýz akvaryumda ki elektrik tesisatý kaç tane floresaný destekliyor. Eðer tek floresan yuvasý varsa bir süre sonra yetersiz gelecek ve 2 hatta 3. yuvalara ihtiyaç duyacaksýnýz. Ben 80*30*45 akvaryumumda 2 floresanla baþladýðým sistemi 4 taneye çýkarttým ve þimdi de 5. floresan ayaðýný takmak üzereyim. Filtre olarak aslýnda dýþ filtreyi ilk baþta kullanmanýz daha yararlý olur çünkü ilk baþlarda kullanacaðýnýz kumun tortusu ve sudaki pislikleri çekmek açýsýndan içinde elyaf olan bir dýþ filtre çok iþe yarayacaktýr. Filtre olarak ta Atman'ý alýrsanýz sanýrým daha memnun olursunuz bildiðim kadarýyla Ekol 15 bolca problem çýkarabilen bir filtre.