Konu: Bitkili Akvaryumum (düþük destekli)  (Okunma says 15209 defa)

akvaryumtutkusu

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 46
Bitkili Akvaryumum (düþük destekli)
« : Mays 09, 2008, 21:50:37 s »
Merhabalar...

Hobicilere 2 yýldýr elimde olan low tech bitkili tankýmý tanýtýyorum.

Keyifli seyirler...

Akvaryum Bilgileri

Türü: Bitki Akvaryumu Fotoðraflarý (düþük destekli)

Boyutlarý: 100*40*40 cm ve yaklaþýk 150 litrelik

Canlýlar: 

Bitkiler; Microsorum pteropus (Java Fern), Cryptocoryne beckettii, Cryptocoryne wendtii \"Brown\", Hygrophila polysperma Ceylon (Zeytin), Hygrophila corymbosa.

Balýklar; Aphyocharax anisitsi (Kankuyruk Tetra), Trigonostigma heteromorpha (Rasbora). Xiphophorus helleri (Kýlýçkuyruk).

Aydýnlatma: 2 tane 90 cm lik t8 grolüks ve daylight floresan.

Filtrasyon: Atman F2 üç gözlü dýþ filitre.

Diðer Teknik Donaným:Bir tane 150 watlýk atman ýsýtýcý.

Açýklama:Akvaryum yaklaþýk 2 yýllýk.

Taban; Dere kumu ve en altta torf.Gübreleme;Yapýlmýyor. C02 verilmiyor.Su deðiþimi yüzde 25 oranýnda ve ayda bir.Filitre canlý yükü az olduðundan 6 ayda bir temizleniyor.Yemleme sera ve tetranýn ilgili yemleri ile günde bir kez.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Bitkili Akvaryumum (düþük destekli)
« Yantla #1 : Mays 09, 2008, 23:06:02 s »
Bitkiler gayet saðlýklý ancak zemini de biraz zenginleþtirsen daha þýk olur gibi geldi bana Ufuk Abi.

fehmi

• Üye
  • **
  • leti: 48
« Yantla #2 : Mays 10, 2008, 13:22:15 s »
Elinize saðlýk oldukça baþarýlý bir tank.

akvaryumtutkusu

• Üye
  • Özel Üye
« Yantla #3 : Mays 11, 2008, 02:12:48 »
Yorumlara teþekkürler...

Birkan maalesef düþük destekli (co2,yüksek ýþýk ve gübreleme olmayan) tanklarda halý gibi, taban/zemin bitkisi olmuyor.

Joker

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 277
« Yantla #4 : Mays 11, 2008, 10:32:17 »
Ýki ampül daha eklerseniz hygrophilalarýn yapraklarý kýzarmaya baþlar, daha güzel duruma gelirler. Bunu eklemek için kapakta yeriniz yoksa 23 wattlýk 865 kodlu kompakt flüoresan kullanabilirsiniz.
Ayrýca DIY CO2 de bundan daha masrafsýz ve yapýlmasý kolay bir sistem. Sadece substrat ve gübre eksiði kalan fakat bitkilerin daha güzel görünüme ulaþacaðý bir ortamýnýz olur.
Bunlarý yapacak olursanýz demiri 0,25mg/litre düzeyinde tutacak kadar, florena veya Hagen nutrafin de haftada bir 100 litre için 15ml yeterli olacaktýr.
16 liraya satýlan 250 ml lik nutrafin sizin tankýn 4 aylýk demir demek. Ama bunun yerine sera florenayý öneririm. Tüm bunlarýn sonunda sonuca þaþýracaðýnýz resimlerinizi bekliyoruz.

akvaryumtutkusu

• Üye
  • Özel Üye
« Yantla #5 : Mays 11, 2008, 22:07:16 s »
Bülent bey, akvaryumun adý üstünde,  düþük destekli bitki akvaryumu.Iþýklandýrmayý, gübrelemeyi ve de co2 verimini baþlattýðýnýzda/arttýrdýðýnýzda bu akvaryumun adý higt tech akvaryum olur.Söylediklerinizi, hatta daha fazlasýný biliyorum.Zamanýnda çoðunluðu nano olmak üzere,  yüksek litreli higt tech akvaryumlarýmda oldu.Aþaðýdaki linkten takip edebilirsiniz.

http://ufuk.akvaryum.com

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #6 : Mays 12, 2008, 16:15:30 s »
Haklýsýn Ufuk Abi. Low tech unsurunu unutmuþuz ;D  Zemindeki crptolar artýrýlabilir belki. Biraz da kum renginden kaynaklanýyor benim önü boþ görmem galiba.

Echinodorus

• Yeni üye
  • *
  • leti: 2
« Yantla #7 : Haziran 02, 2008, 12:39:11 s »
Gayet güzel bir lowtech olmuþ elinize saðlýk....

hedayse

• Yeni üye
  • *
  • leti: 7
« Yantla #8 : Nisan 25, 2009, 13:00:05 s »
Ufuk bey gerçekten çok güzel akvaryumunuz var maþallah ;)

Bende 1 ay önce lowtech akvaryum kurdum ve sizin akvaryumunuz kadar saðlýklý deðil akvaryumum. Sakal yosunuyla baþým belada. Camlarda bitkilerde  sakal yosunu oluþtu. Tabaný bayaðý bir zengin tuttuðumdan olsa gerek.
Akvaryum ölçüleri : 100x35x40h yaklaþýk 110 litre

Su deðiþimi : Ýlk 15 gün günde 15 litre su deðiþimi - sonrasýnda 25 litre su deðiþimi (yosun çoðalmaya baþlayýnca 25 litreye çýkardým.

Aydýnlatma : 30w grolüks 7500K (08-12 açýk 12-18 kapalý 18-22:30 açýk toplamda 8,5 saat açýk)

Canlýlar: Moli ve Lepistes yaklaþýk 35 tane ve yavrularý + 1 cüce vatoz + 1 leopar vatoz + 5 komando çöpçü

Bitkiler:

Ýlk 20 günde /  yaklaþýk 20 kök Rotola - 10 kök eledoa - 1 kök cripto
Son 11 gün önce eklenen : 5 kök zeytin - 2 kök cabomba - 1 kök bakopa - 2 kök saz - 1 kök amazon hançeri
Son eklediðim bitkilerle beraber akvaryuma taþ ve deniz kabuklarýndan da ekledim.

Taban kullandýðým malzemeler:

En tabandan üste doðru;

Toz kil 200 gr.
5 lt. torf
Azoo Misket Gübre 100 gr 25 adet
2 avuç kadar ufalanmýþ kömür
25 litre kadar elenmiþ dere kumu

Taban kalýnlýðý ortalama 12-13 cm civarý idi lakin ben arkaya doðru yüksek tuttum kumu önler 10 cm kadar arkalar ise 15-16 cm kalýnlýkta oldu.

Ýlk baþlarda akvaryum normal idi sonralarda yosun sorunu baþ gösterdi.

Tavsiyeleriniz ne olur yardýmcý olursanýz sevinirim.

dus_zamani

• Üye
  • **
  • leti: 20
« Yantla #9 : Austos 21, 2009, 22:11:24 s »
bende kuralý yaklaþýk 3 ay oldu sorunlarýn cogunu sendeki olanlarýn sýk su degiþimi 3 günde bir %25 civarý
olarak baþ ediyorum onun dýþýnda tabanlarýmýz nerdeyse ayný bende kömür yok sadece  ama ben sýk du deiþimi ve biraz zamana ihtiyacýnn var diyecegim hayýrlýsý olsun saglýklý balýklar...            hakan gözel
« Son Dzenleme: Austos 21, 2009, 22:13:24 s Gnderen: dus_zamani »