Konu: 160 lt Bitkili Dünyam  (Okunma says 6619 defa)

dentist

• Yeni üye
  • *
  • leti: 8
160 lt Bitkili Dünyam
« : Mays 02, 2008, 20:10:12 s »
 Merhaba arkadaþlar.
Tavsiyeleriniz bekliyorum.Henüz 4 aylýk akvaryumcuyum
100*40*40=160 lt
Malzemeler:Eheim2213 dýþ motor(440lt/h)
300 watt ýsýtýcý

15 kök=Ludwiga reperens,48 kök elodea,48 kök çam,5 kök millifilyum

1 champion tek çýkýþlý hava motoru
40 cm hava taþý
30 kg karýþýk kum
Çeþitli ebatlarda kaya (4 kg)
Yem:canlý yem(kurt ) bazen artemia,tropical supervit pelet yem,nutron staples dip yemi(tablet),donmuþ sýðýr ciðeri(3 günde bir kere)mavi mürekkep,kaya tuzu.
Bakým:
3-4 haftada bir 1/5 su deðiþimi,filtre temizliði.
Sabah ve akþam yem veriyorum.
Sadece pazar günleri hiç yem vermiyorum
BALIKLARIM:

2 adet beyaz molly(1e,1d)

4adet çöp balýðý
1 hayalet
2 vatoz
3 adet barbus
1adet colisa gurami
1 adet velifera(2e,1d)
2 adet makas kuyruk
2 adet aysiyah molly
1 adet platy diþi
2 adet dalmaçyalý(1d,1e)
5 adet elma salyangoz fýndýk boydalar þuan
Çok sayýda yavru 1 cm den küçük

Joker

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 277
Ynt: 160 lt Bitkili Dünyam
« Yantla #1 : Mays 02, 2008, 21:14:34 s »
Karmakarýþýk bir tank, birbiriyle uyumsuz balýklar. Ýþte ben böylesini seviyorum. Melekler plaða yumurtlarken ayný anda japonlarýn erkekleri bir diþiden yumurta dökecek, molynin biri doðurmak için dipte bir köþede saklanýp sallanacak.

Birçok yerde olmaaz, melekle japon bir arada yaþar mý derler. Ama japonlarý olan birinin tankýndaki su ile, melek hatta discusu olanýn tankýnýn sularý arasýnda fark yoktur çoðu zaman. Hatta ne sýcaklýk ne iyonik deðerler arasýnda.
Habitatlarý farklý da olsa birçok canlý bulunduklarý ortak ortama önemli farklýlýklarda uyum saðlýyor. Hepsi deðil tabi ama çoðunluðu. Yeter ki birbirlerini fazla rahatsýz etmeyecek türler olsun. Geçen gün bir arkadaþýn büroda bitkili tank kurmak için uðraþýrken yan odada tanganyika, malavi karýþýk türler olan akvaryumla da ilgilendim. Ýki tane de amazon kedi balýðý görünce hemen benim ukalýðým tuttu. Ama balýklarýn hepsi de akvaryuma yaklaþýnca yem atýlacak heyecaný ile son sürat her yeri kolaçan etmeye baþladýlar. Frontoza ve tropeuslarýn aþýrý alkali suda daha saðlýklý ve mutlu olacaklarýný söyledim. Ama bir sarý prensesin aðzý yavru doluydu, bir de yunusun aðzý. Yem verdim tropheuslar yemi kapmak için sudan fýrlýyorlardý. Sonra pH a baktýk 6.8 i görünce, eskilerde benim de benzer karmakarýþýk tankalarým olduðunu hatýrlayýp küçük dilimi yutmaktan caydým.

Kaan Bey,
Bitkiler de böyle farklý koþullarda geliþebiliyor. Ama çoðu zaman da birden bire ortadan yok olabiliyorlar. Bu nedenle þimdi saðlýklý görünen ortamýnýza en azýndan demir katýn. Ve onlarýn fotosentez yapabileceði ortamý saðlayýn. 

dentist

• Yeni üye
  • *
« Yantla #2 : Mays 02, 2008, 21:24:07 s »
Kaan Bey,
Bitkiler de böyle farklý koþullarda geliþebiliyor. Ama çoðu zaman da birden bire ortadan yok olabiliyorlar. Bu nedenle þimdi saðlýklý görünen ortamýnýza en azýndan demir katýn. Ve onlarýn fotosentez yapabileceði ortamý saðlayýn.  [/size] 
[/quote]
Tavsiyelerinize uyacaðým,ancak þu var balýk sayým fazla azaltmayýda düþünmüyorum maalesef kýyamýyorum co2 verirsem eðer suya bitkiler sevinecek ancak balýklarým üzülecek gibi düþünüyorum ve bu beni kahrediyor.O nedenle balýklarýmýn mutluluðu benim için daha aðýr basýyor sanýrým.Karýþýk türler var akvaryumda ancak biraz þansýmýn birazda ilgilenmemin sayesinde uyum sorunu yaþamýyorum þu an için.Bazen geceleri ýþýklarý yakmadan elfeneri ile izliyorum sessizce çok uysal duruyorlar.   Saygýlarýmla:)
« Son Dzenleme: Mays 02, 2008, 21:25:40 s Gnderen: dentist »

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #3 : Mays 02, 2008, 23:20:54 s »
Co2 balýklarý üzecek diye biþey yok. Sadece fazlasý zehirler. Dolgudaki civa gibi ;d

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #4 : Mays 03, 2008, 01:10:16 »
Akvaryuma vereceðiniz Co2 bitkilerin fotosentezi ile O2 olarak akvaryuma döneceðinden balýklarýnýzda bu durumdan memnun olacaklardýr. Elodealarýnýzdan 5-6 gibi baðlar yapýp yada birbirine yakýn dikip kenarlarý kapatabilirsiniz görüntü daha hoþ olacaktýr. Birde birþey sormak istiyorum son ve sondan bir önceki resimdeki siyah vatoz gibi olan balýk nedir.

dentist

• Yeni üye
  • *
« Yantla #5 : Mays 03, 2008, 18:55:09 s »
-Ýki hayalet ayný akvaryuma konmamalý.Hayalet balýðý EDO ismi verilen (Electric Discharge Organ) bir organa sahiptir,gözleri büyük oranda kördür veya dumura uðramýþtýr.Edo ile elektrik sinyalleri yayar ,bir çeþit sonar veya radar gibi ..yolunu ve yemini böyle bulur.Eðer iki hayalet koyar iseniz veya EDO sahibi baþka bir balýk ..sinyaller karýþýr ve sýkýntý doðar.
2-Yem yerken göremezsiniz çünkü gecelerin balýðýdýr.Ava gece çýkar ve iyi avcýdýr.Gece yaptýðý hareketlerin seyrine doyum olmaz.Yemini gece vereceksiniz ben et aðýrlýklý diskus yemi,kýrmýzý kan kurdu,kestane kurduve meyva kurdu ile besledim.Aðzý küçük gibi duruyor ancak aldýðý yemin büyüklüðünü görseniz þaþýrýrsýnýz
3-Kesinlikle içinde dönebileceði kadar büyük bir maðara sýðýnma alaný yapacaksýnýz..O bölgeyi korumaya alýr kimseyi sokmaz..etrafýný bitkilerle kaplayýn maðaranýn aðzýný
4-Ýnanýlmaz iþtahlýdýr bir yerde kesin yem vermeyi..Diðer balýklarýn saðlýðý açýsýndan çokta aç býrakmayýn.
5-1,5 yýl sonunda su yüzeyinde avucum üstüne çýkýp avuþ içlerime yatarak yem almaya baþlamýþtý.Bunu yapabilirsiniz.Bunun teknikleri var.Merak ederseniz anlatýrým
6-Ben diskusla beraber besledim..Yemini ihmal etmedim ve bir sorun çýkmadý..
7-Her balýkta olduðu gibi ani su sýcaklýðý deðiþimlerine hassastýr.Gövdenin üstü diðer balýklar gibi mukoza kaplý deðildir.Tüm yaralanmalara bu yüzden hassastýr
Akvaryuma vereceðiniz Co2 bitkilerin fotosentezi ile O2 olarak akvaryuma döneceðinden balýklarýnýzda bu durumdan memnun olacaklardýr. Elodealarýnýzdan 5-6 gibi baðlar yapýp yada birbirine yakýn dikip kenarlarý kapatabilirsiniz görüntü daha hoþ olacaktýr. Birde birþey sormak istiyorum son ve sondan bir önceki resimdeki siyah vatoz gibi olan balýk nedir.
« Son Dzenleme: Mays 03, 2008, 18:56:51 s Gnderen: dentist »