Konu: Kompakt Floresanlar  (Okunma says 21255 defa)

BurakONAL

Ynt: Kompakt Floresanlar
« Yantla #15 : Mart 23, 2008, 15:00:31 s »
Bülent bey, 1 tane pilips aldým. 20 wat 1040 lümen ve 865 ürün kodlu. Bu lamba ýþýk þiddeti daha düþük oluyo deðilmi.
Bu lambayý akvaryumuma eklemelimiyim sizce?

Joker

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 277
« Yantla #16 : Mart 23, 2008, 15:02:23 s »
Cenk'in yukarýdaki resimlerinde beyaz çubuk þeklindeki cisimler fotosentez sonucu çýkan oksijendir. Bu lambayý taktýktan sonra bana video gönderdi ne oluyor böyle normal mi diye sormuþtu.
Benim nanoda ýþýðý yaktýktan 1 saatten az süre sonra heryeden hava taþý varmýþ gibi bu olay oluyor. Yapraklarýn üzerinden yüzlerce yerden ve sürekli oksijen çýkýp yüzeye ulaþýyor.
Su yüzeyi de hareketsiz olduðu için köpük doluyor.

Joker

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #17 : Mart 23, 2008, 15:21:02 s »
Bülent bey, 1 tane pilips aldým. 20 wat 1040 lümen ve 865 ürün kodlu. Bu lamba ýþýk þiddeti daha düþük oluyo deðilmi.
Bu lambayý akvaryumuma eklemelimiyim sizce?

Evet bunun 23 veya 24 watlýk olanlarý var. GE 23 w 1500 lümen Osram 24w 1740 lümen. Ýkisi de A sýnýfý ampül.

Elimde olanlarýn üzerinde yazanlarý veriyorum.
GE kodu FLE23TBX/865 ECO bu Macar malý

Osram DULUXSTAR 24W/865 220-240V E27(E27 normal ampül duyunun kodu) 200mA  buada çin malýymýþ. Üzerinde þirket adresi de var.
Osram Ampul Tic. AS meclisi mebusan C. No125 Fýndýklý Ýstanbul

Bulunduðunuz yerdeki elektrikçilere bunlarý getirmelerini söyleyebilirsiniz. Ben bir elektiirkçiden T5 6500K istedim. Osaka marka bulup getirdi 13w 1.25 ve 11w yanlýþ hatýrlamýyorsam 1 YTL idiç

aqua_boy

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 263
  • Rainbow
  • Ad Soyad: Cenk Sinor
« Yantla #18 : Mart 23, 2008, 19:48:38 s »

Þuraya bakýn fotosentez 2 kat hýzandý ...

Joker

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #19 : Mart 23, 2008, 21:54:05 s »
Bunda ýþýk miktarýnýn da artýþýnýn rolü var. 24w fazlalýk mevcuda göre oran olarak az da olsa, iki kat fazla tespit etmen çok olumlu geliþme.

fehmi

• Üye
  • **
  • leti: 48
« Yantla #20 : Mart 25, 2008, 10:12:50 »
Yeni bitkilerimde geldi.
Eskiler,

Anubians Barteri (2 ad.)
Bacopa caroliniana (4 ad.)
Limnophilia Aquatica (2 ad.)
Cabomba caroliniana (4 ad.)
Egeria densa (4 ad.)
Alternanthera reineckii ''lilacina'' ('Purple') (5 ad.)
Myriophyllum mattogrossense (3 ad.)
Rotala wallichii (2 ad. zor durumda)
Alternanthera sp. 'Red Round' (2 ad. zor durumda)
Limnophila sp. 'Gigantea' (2 ad.)
Trichomanes javanicum (2 ad.)

Yeni gelenler,

Ludwigia sp. cuba (1 Adet)
Microsorum pteropus 'narrow' (1 Adet)
Cryptocoryne undulata (1 Adet)
Tonina species (2 Adet)
Hygrophila corymbosa ''Stricta'' (1 Adet)
Limnophila sessiliflora (3 Adet)
Blyxa aubertii (2 Adet)
Cardamine lyrata (2 Adet)
Hydrocotyle verticillata (1 Adet)
Hygrophila difformis (3 Adet)
Anubias barteri var. angustifolia (''afzelii'') (1 Adet)
Anubias barteri var. nana (1 Adet)

Daha önce sývý bitki kullanmýyordum. Sadece mayalý sistem Co2 veriyordum tanka. Artýk sývý gübrede kullanýyorum Sera florena ve NPK'lý gübre. Aydýnlatma verimini bugünden sonra takip edeceðim. Aydýnlatma deðerlerim aþaðýdadýr,

2x18w grolüx
1x18w Flora Osram
1x20w Haqos 6500K
1x20w Tasaruflu ampul 860 6000K
1x14w Tasaruflu ampul 865 6500K
1x26w Tasaruflu ampul 865 6500K
 Toplam:134 W / 190 Lt. = 0,70 w/lt.

Joker

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #21 : Mart 25, 2008, 11:05:02 »
Resimler son bitkilerin eklenmesi sonrasý ise bitki yoðunluðu çok fazla deðil. Bu nedenle þimdilik NPK kullanma. NPK ve diðer sývýlar için; CO2 takviyesi ve ýþýk yoðunluðuna göre kullaným oranlarý verilebiliyor.
Ancak bu yetersiz bir dozaj tanýmý.
Tankta bitki az ise eklenen NPK'yý kim kullanacak? Tabiki algler.
NPK yý bitkiler de çoðaldýðý zaman ambalaj üzerinde yazan oranda asla kullanmayýn. Bunun yerine sadece potasyum takviyesi yeterli olabilir.  Bunda da seachem Potasyumu öneririm.
Sera florenada potasyum ve bakýr dahil diðer iz elementeler olmasýna raðmen mutlaka kullanmak istiyorsanýz, ve balýk miktarýnýz yeterli ise NPK kullanmayýn veya nadiren kullanýn.

fehmi

• Üye
  • **
« Yantla #22 : Mart 25, 2008, 11:32:35 »
Teþekkür ederim Joker bey önerilerinizi dikkate alacaðým.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #23 : Mart 31, 2008, 16:17:08 s »
 Konuya biraz geç kalmýþým buda tamamen benim duyarsýzlýðýmdan. Bu siteyi pek çok kez görmüþtüm ama yeni üye oldum. Özellikle nano mu kurmadan önce görseydim bu bilgiler beni kýsa yolsan baþarýya ulaþtýracaktý. 35 cm uzunluðunda nano'ma ne lamba taksam diye günlerce kara kara düþündüm bir kaç yerde sorup fikir aradým sonunda þans eseri Bursa Tekzende gezerken Tekfen'in Winselite modelini buldum. 26 Watt'lýk 865 modeli 6500 kelvin 1350 lümen deðerinde bir kompakt floresan. Tercihim bundan yana oldu ve baðlantýlarýný kendim yapýp çalýþtýrdým. Þuan nano da çok az bitki var. Kütüðe sarýlý Java lar uzun süre bir kovada beklediklerinden biraz renkleri deðiþmiþti þimdi yavaþ yavaþ kendilerine geliyor. Parvulalarda henüz bir geliþme yok sebebi ise henüz sývý karbon'a alýþamadýklarýndan. Yakýnda bir demet parvula ile bir bað Micranthemum Umbrosum ekleyeceðim ve ondan sonra fotosentez olayýný gözlemleyeceðim. Bülent bey siz nano nuzda co2 kaynaðý olarak ne kullanýyorsunuz acaba. Bir ara mayalý sistem yapýp þelale filtre giriþine vermeyi düþündüm ama sonra vazgeçtim.

fehmi

• Üye
  • **
« Yantla #24 : Haziran 10, 2008, 10:15:36 »
Aydýnlatmam zayýflamýþtý. Kontrol ettiðimde kireçlenmenin ampullerin ýsýk verimini düþürdüðünü gördüm. 

Bir kaba asit koyarak tasarruflu ampullerin sadece cam kýsýmlarýný bu asite batýrýp, sonra da su dolu bir kaba daldýrdým. Sonrada kurumaya býraktým. Floresanlarý da sulandýrýlmýþ asite batýrýlmýþ bir bez ile silip tekrar temiz bir bez ile sildim.

Sonuç mükemmel, aydýnlatmam ilk günkü gibi berrak bir ýþýk verdi.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #25 : Haziran 11, 2008, 16:04:26 s »
Fehmi bey lambalarý kullaným süreniz 1 yýlý geçtiyse deðiþtirmenizi tavsiye ederim. Özellikle bitkili akvaryumda 1 yýlý geçen ömürlü floresan'ýn problemlere neden olduðu ve yosun oluþumunu tetiklediði söyleniyor pek çok yerde.

fehmi

• Üye
  • **
« Yantla #26 : Haziran 11, 2008, 16:07:28 s »
Barýþ Bey teþekkür ederim, henüz dört aylýklar.