Konu: 18litrelik akvaryumu bitkilendirme  (Okunma sayýsý 7749 defa)

qzcan

• Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 4
18litrelik akvaryumu bitkilendirme
« : Þubat 07, 2009, 10:13:21 öö »
Merhaba arkadaşlar.Ben yaklaşık 18litrelik(39-25h-18) akvaryumumu bitkilendirmek istiyorum.Canlı olarak istediğim kadar kiraz karides cüce vatoz veya lepistes koyabilirim,sizce bu canlılardan kaç tanesini ne kadarlık olarak koymalıyım bitki olarak çok zor bakılmayacak bir bitki arıyorum vede bu bitki için hangi kumu önerirsiniz??Filtrelemeye gerek varıdır?
şuanda akvaryumda bir iç filtre vardır
http://img145.imageshack.us/my.php?image=fotoraf042ao8.jpg
« Son Düzenleme: Þubat 07, 2009, 10:38:43 öö Gönderen: qzcan »

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
  • Ýleti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: 18litrelik akvaryumu bitkilendirme
« Yanýtla #1 : Þubat 07, 2009, 13:33:33 ös »
Bence cüce vatoza hiç bulaþmayýn. Lepistesi de fazla abartmazsanýz filtrelemeye gerek olmaz. Zaten bu tip bir iç filtrenin bulundupu akvaryumda adam akýllý bir bitki peyzajý uygulamak pek de mümkün olmayacaktýr. Karideste bir limit söyleyemem o kadar önemli deðil ama 20 tane doldurmamak iyi olur tabii :) Bitki tavsiyesine gelince, bence böyle bir tavsiye beklememelisiniz. Siz sorun biz söyleyelim türlerin uygun olup olmadýðýný.

qzcan

• Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 4
« Yanýtla #2 : Þubat 07, 2009, 18:14:29 ös »
iç filtre yerine ne önerirsiniz??

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
  • Ýleti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanýtla #3 : Þubat 07, 2009, 19:21:42 ös »
Hiçbirþey ya da daha az yer kaplayan birþey. DIY bir dýþ filtre veya þelale filtre fakat þelale filtreler CO2'nin uçmasýna büyük katký saðlýyor bunu da çözmek gerek.

radenko

• Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 13
« Yanýtla #4 : Þubat 28, 2009, 23:18:28 ös »
Cüce vatoz yavru ise olabilir ama büyüdüðü zaman sýkýntý yaratýr. Tetra türleride düþünüleblir.