Konu: Bitkili Tankýmýn Sorunsalý  (Okunma says 5627 defa)

darkruse

• Yeni üye
  • *
  • leti: 11
Bitkili Tankýmýn Sorunsalý
« : Haziran 28, 2008, 10:06:45 »
Merhabalar,

CO2 vermeye baþladýðým bitkili tankýmda sorunlar yaþamaya baþladým. Su bulanmaya baþladý ve ben balýklara birþey olmasýn diye farklý bir tanka koydum. Ph konusundaki yetersiz bilgim yüzünden, ayrý kaba aldýðým 3 melek, 3 kýlýçkuyruk, 2 lepistes, ve 4 adet neon umu kaybettim. Gerçekten bugüne caným çok sýkkýn baþladým.

Ayrýca CO2 verdiðim tankta çok aðýr bir koku var ve suyun yüzeyinde yaðýmsý bir tabaka var.

Tankýmýn son durumunun fotoðraflarýný çektim.

Tankýmýn içerisinde balýk olmadýðý halde becopa larým havalanmýþ. Bunlarý daha önceden farklý bir tankta besleyip yeni köklerin ve filizlerin çýkmasýný saðladým. Fakat CO2 veridiðim tanka koyduktan sonra kökleri eridi.

Saz bitkisinin ve bir adet deneme için koyduðum eledoa bitksinin yapraklarýnýn yanlarýnda beyazlýklar oluþmaya baþladý.

Bu da tankýmý genel görüntüsü.

Ayrýca bugün Ankaradan sipariþ ettiðim 14 kök Hygrophila corymbosa ''Siamensis''tütün ve java moss gelecek. Þimdi bu bitkileri bu tanka koymalýmýyým yoksa tanký tekrardan kurmalýmýyým. Açýkçasý bugünkü üzücü ölümlerden sonra tekrar canlý kaybetmek istemiyorum.

Teþekkürler

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Bitkili Tankýmýn Sorunsalý
« Yantla #1 : Haziran 28, 2008, 12:16:36 s »
Gerçekten ilginç bir durum. Þiþedeki mayalý sývýnýn karýþmasýnda rastlanabiliyor. CO2'yi havataþý ile mi çözüyorsunuz? Kök erimesini tank deðiþimine baðlayabiliriz. Sorun aþýrý Co2 olamaz zira havataþý verimsiz çözünme saðlar. Sorun sývý karýþmasý da deðilse baþka birþey olmalý. Bu arada düþük pH applesnailleri mahveder aklýnýzda olsun.

darkruse

• Yeni üye
  • *
« Yantla #2 : Haziran 28, 2008, 12:52:39 s »
Merhabalar,

Sistemin genel görüntüsünde gözüken kýrmýzý kapaklý þiþeyi herhangi bir maya kabarmasý problemi için sigorta olarak koydum. herhangi bir suya karýþma durumu olmadý.

CO2 yi hava taþý ile çözüyorum, yaptýðým vortex bir an gözüme kötü gözüktü ve çkarttým. Aslýna bakýlýrsa gaye veriml çalýþýyordu. :P

Sizce tanký yeniden kurmalýmýyým?

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #3 : Haziran 28, 2008, 13:31:23 s »
Evet, zaten çok zor olmayacak gibi :)

darkfreez

• Üye
  • **
  • leti: 23
« Yantla #4 : Haziran 29, 2008, 14:31:34 s »
Sizin için en iyi çözüm akvaryumu yeniden kurmak gibi gözüksede, problem tespit edilip neden ortadan kaldýrýlmadýðýnda ayný sorunun tekrar ortaya çýkma ihtimali çok yüksek. Ben problem belirtelerini ilk okuduðumda aklýmda ilk beliren akvaryuma mayalý karýþýmýn kaçmýþ olmasýydý bu nedenle maya sisteminizdeki güvenlik parçasýný (kýrmýzý kapaklý þiþeyi) doðru çalýþýp çalýþmadýðý konusunda kontrol edin. Birde imkanýnýz varsa hava taþýyla kýrmýzý kap arasýna bir adet checkvalf takýn zira bir karýþma varsa checkvalf içinde sývý birikimi oluyor.

darkruse

• Yeni üye
  • *
« Yantla #5 : Temmuz 01, 2008, 11:17:29 »
CO2 tüpümü tuttuðum gibi fýrlattým attým ve Tankýmý yeniden oluþturmaya baþladým.  :-\
Karýmýn olmadýðý bir gün tanký sýfýrdan kurdum ;D. Azoo nun toprak altý gübresinden aldým. Tabanýmý yeniden düzanledim ve tabanýn yarýsýný serdikten sonra gübreleri döktüm. Kutuda 2 yýl etkili olduðundan bahsediyor. Yaklaþýk 4 saat uðraþtýktan sonra tankýmý tekrar düzenledim. Yakýn zamanda fotoðrafýnýda eklerim.

Benim gibi yýllarýn lepistes severi sanýrým bu tanka tetra koyacak. tam emin deðilim ama 20-25 lik neon ve kýrmýzý burun sürüsü fena deðil. Aklýma yatýyor gibi ama bakalým.

Þu anda tankýmda Saz, Elodea, Siamensis,Zeytin, Tilki tüyü(çok komik bunun ismi ) ve java moss var.

Dün biraz sývý gübre vermeye baþladým.

Belki Takashi Amano nun tetra tanklarý gibi güzel olmayabilir fakat elimden gelen yapmaya çalýþacaðým, tabii yardýmlarýnýzla.

Herþey için tekrar teþekkürler. .Saygýlar

Bu arada bir yerden Takashi Amano nun Aquarium Plant Paradise adlý kitabý geçti. Bunu elektronik ortama aktarmaya çalýþýyorum. En yakýn zamanda bitecek ve üstadýn bizimle paylaþtýðý sýrlara tanýk olabileceðiz. Belki zamaným olursa türkçeye bile çevirebilirim.  ;)

saygýlar

quipu

• Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 162
« Yantla #6 : Temmuz 01, 2008, 11:47:30 »
Hocam uðraþma kitap için ;
http://www.bitkiliakvaryum.com/forum/index.php/topic,475.0.html
Linkteki rapid sayfasýnda var. Akvaryumunda baþarýlar.