Konu: 80x40x50 bitki akvaryumu  (Okunma says 7490 defa)

emir

• Yeni üye
  • *
  • leti: 12
80x40x50 bitki akvaryumu
« : Temmuz 15, 2008, 15:02:11 s »
merhaba arkadaþlar ben bir senedir malawi cikleti besliyordum,þimdi bitki akvaryumuna gecmeye karar verdim.
akvaryumun boyu80x40x50 tetra tec600 dýþ filtre var,akvaryuma bitki kumu alýcam ve  biraz araþtýrmanýn sonucunda aquaclay bitki kumu almaya karar verdim kac lt almam gerekiyor ve bndeki dere kumunun ustune doksem biþe olurmu yoksa sadece bitki kumu mu kullanýyým,birde kac watt ýþýklandýrma gerekiyor.þimdiden teþekkürler...

gelpcpccik

• Üye
  • **
  • leti: 28
Ynt: 80x40x50 bitki akvaryumu
« Yantla #1 : Temmuz 15, 2008, 18:15:34 s »
20 kg hagen marka kum yeterli olur sanirim midye kirigi suyu sertleþtirdigi için pek tavsiye edilmez yani kariþtirmasan çok iyi olur þididen baþarilar dilerim umarim hayalindeki gibi bir akvaryumun olur

yýlmaz sað

• Üye
  • **
  • leti: 32
« Yantla #2 : Temmuz 15, 2008, 19:08:17 s »
Eðer taban bitkileri düþünüyorsanýz aquaclay kesinlikle uygun olmayacaktýr. Onun yerine 2-3 mm kalýnlýðýnda 30 kg civarý ph'ý etkilemeyecek kum türlerini seçmenizi tavsiye ederim. Ayrýca konuyu açtýktan iki saat sonra güncel diye yazmanýza gerek yok. Sonuçta hepimiz paylaþým için bu ortamlarý kullanýyor ve zaman buldukça paylaþým yapmaya çalýþýyoruz.
« Son Dzenleme: Temmuz 15, 2008, 19:10:04 s Gnderen: yýlmaz sað »

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #3 : Temmuz 15, 2008, 21:01:25 s »
Evet midye kýrýðý pH açýsýndan sorun yaratabilir ama midye kýrýðýnda bitki olmaz diye birþey yok. Ýmkansýzsa deðiþtirmeden de birþeyler yapýlabilir ama Hagen Siyah kum gibi birþey çok daha iyi olacaktýr sanýrým. Dere kumu dere kumuysa sorun yok ama deniz kumuyla kesinlikle kullanamazsýnýz. Aquaclay Yýlmaz Abi'nin dediði gibi taban bitkilerine gerek boyutu gerekse hafifliði nedeniyle pek uygun deðil. Litreye 0.5-1 watt civarý aydýnlatma yapmalýsýnýz. 5 tane 60cm'lik floresan eder yani.

emir

• Yeni üye
  • *
« Yantla #4 : Temmuz 16, 2008, 09:01:17 »
teþekkürler bir sorum daha olucak ben kadýkoydeyim kaliteli bir bitki satan bir yer varmý onericeðiniz...

emir

• Yeni üye
  • *
« Yantla #5 : Temmuz 16, 2008, 16:47:32 s »
arkadaþlar bahce torfunu nerden bulabilirim birde bu torfu akvaryuma yýkayarakmý koymak lazým...

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #6 : Temmuz 16, 2008, 17:05:54 s »
Aquaclay'a taban bitkisi ekilmez diye birþey yok. Ama kolaymý derseniz dünyanýn en büyük iþkencesi der ve kimseye aquaclay almasýný tavsiye etmem. Zamanýnda birisi bana bu tavsiye yi yapsaydý o kiþinin þuan duacýsý olurdum herhalde. Bitki tutundurma iþi iþkence heleki stem köksüz bitkiler çok çok zor. Þuan iki tankýmda var birinde tabanda parvula ötekinde glossostigma var ama tabanda bir þey yapacaðým zaman bir cambaz hassasiyetinde davranýyorum yoksa çok kolay sökülüyor bitkiler. Bahçe torfunu büyük yapý marketlerden edinebilirsiniz. Tabana ince bir katman olarak yýkamadan koyun ve üstüne sineklik gibi bir ayýrýcý koymanýzý tavsiye ederim. Üstüne elinizdeki dere kumunu kullanabilirsiniz yada hagen siyah tavsiye edebilirim. Kaliteli bitki için size en yakýn bildiðim yer Maltepe'deki Maltepe Pet. Tropica ile anlaþma yapmýþlar ve bitkileri saksýlý olarak geliyor ve o þekilde satýlýyor. Vakýfbank'ýn arkasýnda Maltepe'de. Ekstra olarak. www.canlibitki.com sitesinden de internet üzerinden kredi kartý ile taksitli yada havale yöntemiyle gayet saðlýklý ve bir baðýnda bir sürü kök olan bitkilerden alabilirsiniz. Yaklaþýk 4-5 kere alýþ veriþ ettim hiç piþman olmadým sizede tavsiye ederim.