Konu: bu taban malzemesi bitkiye uygunmu?  (Okunma says 5607 defa)

timuchina

• Yeni üye
  • *
  • leti: 2
bu taban malzemesi bitkiye uygunmu?
« : Mays 01, 2008, 19:35:49 s »
merhaba arkadaþlar elimde kimyasal analizi olan kuvars kum var analiz sonucu aaþaðýdaki gibi
sonucu deðerlendirecek arkadaþlardan yardým bekliyorum.

MGO:0,08

AL2O3:1,94

SÝO2: 94,02

CAO:0,32

Fe2O3: 0,41

SO3: 0,06

K2O:1,71

Na2O:1,20

KIZDIRMA KAYBI:0,20

Joker

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 277
Ynt: bu taban malzemesi bitkiye uygunmu?
« Yantla #1 : Mays 01, 2008, 20:32:45 s »
Böylesine de ilk rastlýyorum.  :D  Kuvartzýn analizini bilmiyorum ama %94 SiO2 olduðun göre, oldukça belki de, cam yapýlabilecek saflýkta bir kum bulmuþsunuz. Biraz masraf edip bunun altýna bir torba florish red eklerseniz tablet gübre kulanmadan yani ileride masraf çýkarmayacak zeminiz olur. Bir torba dedim ama tank büyüklüðünü ve ne kadar kuvartz kullanacaðýzý bilmiyorum. 20-40 kg sizin kumdan 7 kg f. red.
F. red'i yýkamadan yayýn üzerine çok iyi yýkayarak sizin kumu serin, tamamdýr. Tabanda torfun da yararý fazla. Daha ucuz bir çözüm. Hatta torf, florish red, kuvartz sýrasý da fena olmaz. 

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #2 : Mays 01, 2008, 22:08:44 s »
Site torfçular ve flourishçiler diye bölündü zaten;D ben de floradepot diyeyim :D Beyaz quartz kum özellikle yosun ya da baþka sebeplerle ilk günkü parlak ve güzel çehresini yitirebiliyor.Baþýma geldi, belirteyim dedim

timuchina

• Yeni üye
  • *
  • leti: 2
« Yantla #3 : Mays 01, 2008, 22:59:15 s »
bazý aldýðým yorumlarda %94 SiO2 nin yosun problemi yaratacaðýný belirten arkadaþlarým oldu sizce olabilirmi ayrýca kurulum aþamasýnda bazý arkadaþlarýmdan destek alýyorum  tabanda prodac fondovivo,flora root substrate enricher kullanmayý düþünüyorum.

Joker

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 277
« Yantla #4 : Mays 02, 2008, 14:54:43 s »
Floradepot ben kullandým. Bu da torf içermesine raðmen diðerine göre ömrü kýsa. Tanký 5-6 yýl boþaltmayacaksanýz tuttuðum takým florish red.
Kuvartsýn da yosuna neden olacaðýný sanmýyorum.