Anket

Bitkili akvaryum kurulumunuzda size en cok sorun çýkartan etken hangisi?

Taban Malzemeleri
2 (15.4%)
Aydýnlatma ve Kapak
7 (53.8%)
Co2 Sistemleri
2 (15.4%)
Bitki Türleri
1 (7.7%)
Balýk Türleri
0 (0%)
Su Kimyasý
1 (7.7%)
Dizayn
0 (0%)
Diðer Akvaryum ekipmanlarý (Filtre,Isýtýcý vs)
0 (0%)

Toplam Oy Verenler: 13

Konu: Bitkili akvaryum kurulumunuzda size en cok sorun çýkartan etken hangisi?  (Okunma says 7172 defa)

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 418
  • Ad Soyad: Harun Söylen
Merak ediyorum acaba ilk kurulumda en cok karþýlaþýlan sorun genelde hangisi? Sebeplerini paylaþýrmýsýnýz?

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
Madem konuyu ben açtým, ilk paylaþým benden. Benim en buyuk sorunum ýþýk ve kapak sorunu oldu. hazýr akvaryum kapaðý, florasanlari yerleþtirmem için çok büyük problem oldu ve beni cok ugrastýrdý sorun ustune sorun cýkarttý. Bu yuzdende akvaryumdan 15 cm. yuksekte kapak kullanmak zorunda kaldim. Onumuzdeki zaman icinde kendim diy kapak yapmayi planlýyorum.

cihanevitan

• Üye
  • **
  • leti: 114
Ben ise diy co2 sisteme kafam karýþýyor.1-2 aya kalmaz tüpe geçerim gibime geliyor :)

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
co2 sistem parcalarini toplama konusunda bi nebzede olsa yardimci olabilirim :) hem ekonomik hem kaliteli olmali

cihanevitan

• Üye
  • **
Ýyi olur Harun Bey geçicem zaman rahatsýz ederim sizi :)

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
estagfurullah :)

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Kurulumda en gýcýk þey aydýnlatma bence. Akvaryum kuranlar da en çok aydýnlatma sorusu soruyor.

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
Kesinlikle aydınlatma diyorum. Piyasada bulunan akvaryumlar standart akvaryumlar, bitki akvaryumuna uygun olarak üretilmiş yada ithal edilmiş akvaryum malesef yok. Armatürler ise yok çok pahalı yada kullanışsız. Kendi el becerisi ile bunu halledemeyenler için iş gerçekten güç oluyor. Ancak neticede bu iş bir şekilde hallediliyor. Asıl sorun yanlış yada hatalı bilgi(lendirilme) neticesinde ne yapacağını tam bilememek yada yanlış arayışlara/uygulamalara girmek. Aslında bu son cümleden de devam edecek olursak en büyük sorun ne yapacağını bilememek ve yetersiz yada hatalı bilgi sahibi olmak da denebilir.
« Son Dzenleme: Ocak 29, 2009, 14:52:11 s Gnderen: MALTEPE AKVARYUM »

millerr

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 83
  • Ad Soyad: Ali Ýlker ÝLHAN
Ben de taban seçiminde çok zorlanmýþtým. Sonunda tek tip tabana karar vermiþtim. Ýyi ki de öyle yapmýþým.  :)

Joker

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 277
Akvaryumda bitkiden çok önce balýklar akla geldiðinden standart akvaryumlarýn hiçbirinde kapaklar bitkilerin enerji kaynaðý olan ýþýk düþünülmeden üretiliyor.
Býrakýn yerlileri, ne Seranýn ne de MP nin kapaklarý bitkiler için yeterli güçte ýþýk saðlayacak kapasitede deðil.
Iþýk ayný zamanda önemli bir sarf malzemesi. Bundan maksimum verimde yararlanýlmalýdýr. Yani üretilen ýþýðýn büyük kýsmý suya ulaþmalýdýr.
Kapak içi rengi dahi verimde çok önemli. Koyu renk kapak içi, yüzeylerin düþen fotonlar burada kalýr, akvaryuma yansýmaz. Bunlar beyaz renkte üretilmiþ olsalar
kapak iç yüzeyine gelen fotonlar da yansýyýp bitkilere ulaþacaktýr. Böylce daha düþük güçlü ampül ile ayný iþi gerçekleþtirmiþ olacaðýz.

Geçenlerde bir arkadaþ dünyanýn parasýný vererek içinde 12 adet 120cm boyunda T5 olan kapak almýþ. Kapak içinin rengi griydi. Ve flüoresanlarýn tamamý 10.000K di.
Hem kapak içi rengi hem ampüllerin renk sýcaklýðý verimsiz bir aydýnlatma saðlayacak.
Yerli akvaryumlarýn kapak içleri de genellikle koyu kahverengi, ampül sayýsý yetersiz, genellikle 1-2 ampül ile bitkili tank için uygun olmayan tanklar bunlar.

Uygun olabilecek standart ürün bulunamadýðý için, bunlarý alanlarýn mutlaka kendilerinin gerekli deðiþimleri, ilaveleri yapmalarý gerektiðinden kapak ve aydýnlatma
bitkili tanklarýn önemli sorunu.   

cihanevitan

• Üye
  • **
Aydýnlatma büyük sorun oluyor nedeni ise bitkili akvaryumlarda gerekli olan fazla florasan sisteminin sýðmamamasý ve ben bu sorunu  kapak sayýsýný artýrarak çözdüm akvaryum imalatacýsýna 2 kapak yaptýrmýþtým fakat yetmedði için bugün 3cü  kapak sipariþini verdim.4 flo vardý toplam 6 flo olcak.

ercan35

• Yeni üye
  • *
  • leti: 3
Ýyi akþamlar;
1-Kapak ve aydýnlatma.(Arkadaþlarýnda belirtiði gibi kapak ve aydýnlatma için ek masraf gerektiriyor.)
2-Yazýn artan sýcaklýk. (Fanlarda çözüm olmuyor ,bazý bitkileri aþýrý sýcak yüzünden kaybediyoruz.Soðutucular oldukça pahalý.)
3-Balýk seçimi.(Kurulum sonrasý bilinçsizce alýnan çöpçü ve vatozlarýn ,sizin cýmbýzla diktiðiniz bitkileri ,anýnda çýkarmasý.Bitki geliþim gösterdikten sonra gerekirse bu balýklarýn eklenmesi.)
 Benim zorlu üçüm bu,
« Son Dzenleme: Ocak 29, 2009, 23:44:47 s Gnderen: ercan35 »

ethem

• Yeni üye
  • *
  • leti: 2
Herkese merhaba
Ýlk kurulumlarda herþey  çok karmaþýk gelir .Fakat bi þekilde akvaryumumuzu kurarýz ardýndan yosun ,alg vs sorunlarla karþýlaþýrýz.Aslýnda bu sorunlarý dogal döngüyü yakaladýgýmýzda ön bilgilerimizle  kolaylýkla çözebiliriz.Yýldýrým beye katýlýyorum ,en büyük sorun ne yapacaðýmýzý bilmemek yada yetersiz bilgiye sahip olmak
Benim bitkilide yaþadýgým tek sorun peyzajýmýn zayýf olmasý ve kontrolümün dýþýna çýkan bitkilerdir.