Konu: Yeni Kuracaðým bitki akvaryumu için yardým!  (Okunma says 6014 defa)

kaplans007

• Yeni üye
  • *
  • leti: 2
Yeni Kuracaðým bitki akvaryumu için yardým!
« : Kasm 16, 2008, 23:25:18 s »
Arkadaþlar 50*20*25 boyutlarýnda elimde boþ bir akvaryumum vardý ve ben bu akvaryumda 'Glossostigma elatinoides' yetiþtirmek istiyorum, daha önce böyle zor yetiþen bir bitki yetiþtirmedim. Bana taban malzemesi ve iþýk kaynaðý konusunda yardýmcý olursanýz sevinirim. Þimdiden tavsiyeleriniz için teþekkür ederim.

Glossostigma elatinoides

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
Ynt: Yeni Kuracaðým bitki akvaryumu için yardým!
« Yantla #1 : Kasm 17, 2008, 11:01:31 »
Bu bitkiyi saðlýklý bi þekilde yetiþtirebilmek için öncelikli olarak bol ýþýk (sizin durumunuzda 15 watlýk 2 adet grolüx yeterli olur diye düþünüyorum), sürekli CO2 ve oldukça zengin bir taban gereklidir. 1. günden itibaren sadece glosso ile akvaryumu devam ettirmek biraz güç olacaðýndan ilk birkaç hafta için arka planlarda bir miktar farklý, hýzlý geliþen bitki bulundurarak akvaryumun dengesini kurmasýný saðlamak faydalý olacaktýr. Daha sonra glossolar yayýlmaya baþladýkça bu bitkileri eksiltme/deðiþtirme yoluna gidebilirsiniz. Küçük su hacimlerini idame ettirmek ve algden korumak büyük akvaryumlara göre daha zor bir mesele olduðundan özellikle ilk hafta her gün, ve daha sonraki 2-3 hafta boyunca 2-3 günde bir büyük ölçekli (%80) su deðiþimleri önem taþýmaktadýr. Ýlk 1 ay boyunca akvaryuma canlý balýk koyulmasýný tavsiye etmiyoruz ancak Amano karideslerinden 5-6 adet kadar koymanýz faydalý olacaktýr.

kaplans007

• Yeni üye
  • *
  • leti: 2
« Yantla #2 : Kasm 19, 2008, 23:38:50 s »
Çok teþekkür edrim gerçekten faydalý bilgiler verdiniz. Sizce taban malzemesi olarak ne kullanmalýyýmeskiþehirde bulmak baya zor oluyorda þu anda elimde midye kýrýklarý var sadece.

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
« Yantla #3 : Kasm 20, 2008, 12:56:27 s »
Midye kýrýðýný kesinlikle tavsiye etmiyorum. Glosso için zengin tababn oldukça önemlidir. Piyasada bu türden pekçok ürün mevcut, ancak benim size tavsiyem Tropica'nýn taban gopraðý ile takviye olarak dilerseniz bir küçük paket laterit kullanabilirsiniz. Bunun üzerine de 4-5 cm den aþaðý olmamak üzere ince yapýlý (1mm civarý) kum kullanmanýzý tavsiye ederim. Bu katman için Hagen siyah kum özellikle tavsiye ederim.