Konu: ISTA MARKA MULTI FONKSIYONEL CO2 DIFIZOR hakkýnda  (Okunma says 5416 defa)

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 418
  • Ad Soyad: Harun Söylen
ISTA MARKA MULTI FONKSIYONEL CO2 DIFIZOR hakkýnda
« : Mays 15, 2009, 11:57:46 »
Öncelikle mayalý sistemde co2'yi iç filtre-vortex yardýmý ile çözüyordum. Tüplü sisteme geçtikten sonra her ne kadar vortex kadar verimli olmasa da seramik tablalý cam difüzör yardýmýyla co2 yi suda çözüyorum. Bunu kullanmamdaki amaç akvaryum içinde daha az yer kaplamasi ve görüntü kirliliði yapmamasý idi. Ama artýk harici difüzör kullanmak istiyorum.

Paslanmaz çelikten üretilmiþtir.
Kýrýlmaz.
Týkanmaz
Ýç ve dýþ kýsýmda kullanýlabilir.
Kullanýmý :
Difüzörün üst kýsmýnda bulunan büyük giriþ kýsmýna dýþ filtrenin çýkýþ borusu (suyun akvaryuma boþaldýðý taraf) baðlanýr. Dýþ filtre yerine kafa motoru baðlanarakta kullanýlabilir.
Dýþ fitreyi baðladýðýnýz yerin yanýnda bulunan ince giriþ kýsmýna karbondioksit tüpü baðlanýr.
Difüzörün elekli olan tarafý aþaðýda olacak þekilde akvaryum içerisine vantuz ile tutturulur.
Difüzöre verilen karbondioksit suyla karýþtýrýlarak akvaryuma verilmiþ olur.

Kullanan arkadaþlar performansýndan memnunlar mý? Ýç ve dýþ kýsýmda kullanýlabilir deniyor. Siz nasýl kullanýyorsunuz?

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
Ynt: ISTA MARKA MULTI FONKSIYONEL CO2 DIFIZOR hakkýnda
« Yantla #1 : Mays 15, 2009, 17:25:32 s »
Bildiðim kadarýyla diðer harici ista difizörden pek bir farký yok. Diðer modeli uzunca süre kullandým. Bunun açýklamalarýndan da deðiþik tipli bir modeli olduðu sonucuna vardým. Benim tavsiyem eðer kullandýðýnýz difizör yeterliyse bunlara pek yönelmeyin. Harici difizörü kullanýp'da pek memnun kalan (kendim dahil) görmedim. Çözme iþini güzel yapýyorlar ama temizliði bir dert ve bir süre sonra yosundan çalýþmaz hale geliyor. Sýzdýrma riski ve temizliklerden sonraki olasý sýzýntýlar da cabasý. (Diðer model için söylüyorum bunu kullanmadým.)

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 418
  • Ad Soyad: Harun Söylen
Ynt: ISTA MARKA MULTI FONKSIYONEL CO2 DIFIZOR hakkýnda
« Yantla #2 : Mays 15, 2009, 17:55:51 s »
Aðrýsýz baþýmý aðrýtmayayým ben genede. :) Teþekkürler.