Konu: Bu bitkinin adý nedir?  (Okunma says 8654 defa)

vatoz

• Üye
  • **
  • leti: 29
Bu bitkinin adý nedir?
« : Aralk 22, 2008, 00:23:29 »

Slm arkadaþlar ''darkeetar'' nickli arkadaþýmýzýn resmini paylaþtýðý akvaryumda ki bitkinin adýný vede nerde bulabileceðimi öðrenebilirmiyim bana lazým da bu arada cryptocoryne undulata deniliyor ama resimdeki daha büyük ve gür deðilmi?ayrýca daha çabuk geliþiyormuþ??

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
Ynt: Bu bitkinin adý nedir?
« Yantla #1 : Aralk 22, 2008, 12:50:48 s »
Resimde görülen Cryptocoryne türlerinin wendtii grubuna ait Cryptocoryne undulata bitkisidir. Bu bitkilerin genel karakteristikleri arasýnda CO2, gübre ve ýþýk gerektirmeyen kolay bir bitki olmasý sayýlabilir. Düþük geliþim þartlarýndaki böyle bir ortamda bitki daha açýk yeþil renkte ve 20cm ve üzerine çýkabilen boylarda yavaþ ve tek kökten daha fazla sayýda yaprak vererek geliþimini sürdürür. Ancak daha zengin besinli su þartlarýnda ve daha fazla ýþýk aldýðýnda yaprak boyu en fazla 15cm kadar olur ve daha sýk yaprak vermek yerine daha sýk yan sürgünler verir. Ayrýca rengi bazý yapraklarýnda kahverengi tonlarýna kadar ulaþabilecek þekilde daha koyu renkler alýr.

vatoz

• Üye
  • **
« Yantla #2 : Aralk 22, 2008, 13:54:06 s »
Resimde görülen Cryptocoryne türlerinin wendtii grubuna ait Cryptocoryne undulata bitkisidir. Bu bitkilerin genel karakteristikleri arasýnda CO2, gübre ve ýþýk gerektirmeyen kolay bir bitki olmasý sayýlabilir. Düþük geliþim þartlarýndaki böyle bir ortamda bitki daha açýk yeþil renkte ve 20cm ve üzerine çýkabilen boylarda yavaþ ve tek kökten daha fazla sayýda yaprak vererek geliþimini sürdürür. Ancak daha zengin besinli su þartlarýnda ve daha fazla ýþýk aldýðýnda yaprak boyu en fazla 15cm kadar olur ve daha sýk yaprak vermek yerine daha sýk yan sürgünler verir. Ayrýca rengi bazý yapraklarýnda kahverengi tonlarýna kadar ulaþabilecek þekilde daha koyu renkler alýr.

öncelikle bilgi olarak çok teþekkür ediyorum þimdi kesin olarak cryptocoryne undulata ismi ozaman deðilmi?çünkü bir arkadaþtan buldum ama bana küçük vede daha cýlýz geldi de bana da resimdeki gibi lazým :)

alpinho

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 414
« Yantla #3 : Aralk 22, 2008, 14:29:44 s »
Bitki cryptocoryne undulatadýr.

Yýldýrým Bey wenditii ve undulata farklý varyetelerdir.Undulata bir wendtii alt varyetesi deðildir.Farklý bir bilgi varsa paylaþabilirsiniz.

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #4 : Aralk 22, 2008, 15:37:11 s »
Pekçok crypt türünün tanýmlanmasýný ve keþfini saðlamýþ bir bilim adamý olan A. Wendt tarafýndan 1955 yýlýnda tanýmlanmýþ ve Cryptocoryne undulata Wendt olarak adlandýrýlmýþ, ayrýca Undulate Crypttocoryne; Alligator Weed; Cryptocoryne willisii Engler ex Baum; Cryptocoryne axelrodii  (Aquarium Atlas) gibi adlarla da bilinen bu bitki gene ayný kiþinin yapmýþ olduðu araþtýrmalar neticesinde ayný kromozom yapýlarýný ve benzer genetik özellikleri taþýmasý nedeniyle C.wendtii ile ayný grup içinde tabir edilemektedir.

[As a part of the C. wendtii group, C. undulata possesses the ease of maintenance shared by other species within the group. (APC)]

Açýkçasý benim aklýma ilk gelenler bunlar. C.wendtii ve undulata genel olarak bitki tanýmlamalarýnda farklý varyeteler gibi belirtilselerde, bu varyetelerin önemli bir kýsmýný ortaya çýkaran A. Wendt’in gruplamasý günümüzde de halen geçerlilik taþýmaktadýr. APC’nin bitki tanýmlamalarýnda da tek cümle olarak geçse de benzer bir ifadeyi yukarýya ayný þekliyle koydum.

alpinho

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 414
« Yantla #5 : Aralk 22, 2008, 17:07:23 s »
Teþekkür ederim Yýldýrým Bey.

vatoz

• Üye
  • **
« Yantla #6 : Aralk 23, 2008, 02:22:39 »
bilgi için çok teþekkür ediyorum peki ben þimdi  cryptocoryne undulata aldýðýmda resimdeki gibi olucak dimi?

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #7 : Aralk 23, 2008, 14:57:29 s »
Akvaryum maðazalarýnda yada bizde bulabileceðiniz undulatalar genellikle çok daha küçük boyda 5-6 yapraklý bitkicikler halinde satýlmaktadýr. Görünüm olarak ayný da olsa boyut olarak bu þekilde bulamazsýnýz. Ancak forumda arama yapýp elinde olan arkadaþlar varsa onlardan temin etme yoluna da gidebilirsiniz.

vatoz

• Üye
  • **
« Yantla #8 : Aralk 24, 2008, 03:04:24 »
Akvaryum maðazalarýnda yada bizde bulabileceðiniz undulatalar genellikle çok daha küçük boyda 5-6 yapraklý bitkicikler halinde satýlmaktadýr. Görünüm olarak ayný da olsa boyut olarak bu þekilde bulamazsýnýz. Ancak forumda arama yapýp elinde olan arkadaþlar varsa onlardan temin etme yoluna da gidebilirsiniz.
þimdi oldu ben bunu merak ediyordum bitkiyi gördüðümde taö aradýðým bitki dedim ismi cryptocoryne undulata geçiyordu konuda bende aranýyor baþlýklý forumlarda ''cryptocoryne undulata''ismi ile aradým gelen cvplarda  ki resimlerde daha küçük ve 5-6 yapraklý cýlýz bitki görünümleri vardý bende tereddüt ettiðim için sizlere danýþtým bilmemek ayýp deðil öðrenmemek ayýp olsa gerek bilgiler için size vede bu arada alpinho nickli arkadaþa da teþekkür ediyorum