Konu: meraba  (Okunma says 9139 defa)

margon

• Yeni üye
  • *
  • leti: 16
  • "Bugün, hayatýnýn geri kalanýnýn ilk günü"
meraba
« : Aralk 25, 2007, 19:07:56 s »
Herkese merabalar,
Bu sitede emeði olan herkese teþekkür ederim; yer alan bilgilerden çok faydalandým. Ancak Ocak ayýnda yapmak istediðim 40x40x40 nano biyotip tank için kumundan filtresine, bitki türlerine kadar düþüncelerinizi belirtirseniz çok memnun olurum. Düþündüðüm balýklar neon tetra,rasbora aklýmda olanlar. Bunun yanýnda akvaryum malzemelerýnde hava motoru, iç filtre, dýþ filtre gibi malzemelerin kullanýmýnýn gerekliliði konusunda beni bilgilendirirseniz aydýnlatmýþ olursunuz çünkü henüz bu hobide çok yeni sayýlýrým. Amacým dýþarýdan müdehaleyi en aza indirerek bir ekolojik sistem oluþturmak ama bu mümkün mü emin deðilim. Kýsacasý daha fazla vaktinizi almadan bana kullanabileceðim kum, ve diðer malzemeler konusunda tecrübelerinizi ve tavsiye ettiðiniz markalarý aktarýrsanýz memnun olurum. Youtube dan izledðim bir nano tankýndan sonra bu istek oluþtu. Sizlerede yapmak istedðim tanký daha iyi anlatabilmek için adresini veriyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=AYcB4cYtjw0

Saygýlar,

Nuri Üçüncü

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 266
  • Ad Soyad: NURÝ ÜÇÜNCÜ
Ynt: meraba
« Yantla #1 : Aralk 26, 2007, 00:23:16 »
Herkese merabalar,
Bu sitede emeði olan herkese teþekkür ederim; yer alan bilgilerden çok faydalandým. Ancak Ocak ayýnda yapmak istediðim 40x40x40 nano biyotip tank için kumundan filtresine, bitki türlerine kadar düþüncelerinizi belirtirseniz çok memnun olurum. Düþündüðüm balýklar neon tetra,rasbora aklýmda olanlar. Bunun yanýnda akvaryum malzemelerýnde hava motoru, iç filtre, dýþ filtre gibi malzemelerin kullanýmýnýn gerekliliði konusunda beni bilgilendirirseniz aydýnlatmýþ olursunuz çünkü henüz bu hobide çok yeni sayýlýrým. Amacým dýþarýdan müdehaleyi en aza indirerek bir ekolojik sistem oluþturmak ama bu mümkün mü emin deðilim. Kýsacasý daha fazla vaktinizi almadan bana kullanabileceðim kum, ve diðer malzemeler konusunda tecrübelerinizi ve tavsiye ettiðiniz markalarý aktarýrsanýz memnun olurum. Youtube dan izledðim bir nano tankýndan sonra bu istek oluþtu. Sizlerede yapmak istedðim tanký daha iyi anlatabilmek için adresini veriyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=AYcB4cYtjw0

Saygýlar,

Hasan Bey merhaba,  formumuza hoþ geldiniz. Linkteki gibi bir  tank yapmak her hobicinin amacýdýr, ama bu þekilde düzenlenen tanklar muhakkak çok büyük teknik destek ve bilgi gerektirir.

Bence kuracaðýnýz akvaryumun uzunluðunu flourasanlarýn uyumu için en az 65 cm yapýn. Fazla müdahalelerde bulunmak istemiyorsanýz bakýmý kolay olan bitki türlerini kullanýn.

Zeminde kesinlikle torf kullanýn. 
Dýþ filitre---     tercihen TETRA ---------   Kullanýlmasý zorunlu
Co2 fermante yada tüplü sistem---------- kullanýlmalý
Isýtýcý ----       tercihen Jagger ----------- kullanýlmasý zorunlu
Aydýnlatma ekipmanlarý--1 litreye minimum 0,5 Watt olacak þekilde,-------- kullanýlmasý  zorunlu  (bitki seçiminden sonra ayarlanmalý)
Hava motoru--------bence balýk sayýsý fazla deðilse kullanýlmamalý
Termometre--------- kesinlikle kullanýlmalý
SU TESTLERÝ----------Bulundurulmalý   özellikle (kh, ph, co2 )ölçüm testi
sývý ve tablet  bitki gübreleri--------- kullanýlmalý

margon

• Yeni üye
  • *
« Yantla #2 : Aralk 26, 2007, 17:25:42 s »
Nuri Bey,
Verdiðiniz bilgiler için teþekkür ederim. Bu tür bir tank yapmayý denemek istiyorum karþýlaþtýðým sorunlarý burada sizlerle payaþarak ancak böyle bir tanký yapmayý baþarabilirim. 40X40X40 boyutlarýnda bir tank için iki florasan anladýðým kadarýyla yeterli olur gibi geliyor. Fakat bu boyutta ki bir tank için yazýnýzdan anladýðým kadarýyla makul uzunlukta florasan bulmak zor. Bu tank için 30 cm uzunluðunda iki florasan yeterli olur mu? Teþekkür ederim.. Görüþmek üzere..

Nuri Üçüncü

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 266
  • Ad Soyad: NURÝ ÜÇÜNCÜ
« Yantla #3 : Aralk 27, 2007, 01:03:26 »
. Bu tank için 30 cm uzunluðunda iki florasan yeterli olur mu? Teþekkür ederim.. Görüþmek üzere..

Hasan Bey; zaten tankýn boyu için verdiðim ölçü 30 cm lik flourasaný bulmanýn çok güç olduðu içindir.  60 cm lik flourasanlarý ise kolayca her yerden temin edebilirsiniz.  Iþýklandýrmanýn kaç watt olacaðý ise besleyeceðiniz bitkilerle ilgildir. Bazý bitkiler litre baþýna, ve akvaryum yüksekliðiyle orantýlý olarak 1litreye 1,5-2 watt kadar ýþýk isterken, normal ve bakýmý kolay bitkiler de ortallama litre baþýna minimum  0,5 watt ýþýk yeterli olur.

Ýki adet 30 cm lik flourasan ýn toplam ýþýk gücü  kaç wattýr? 
 Sizin akvaryumunuza  minimum 32 watt ýþýk gereklidir, bu miktar bakýmý kolay ve orta derecede ýþýk ihtiyacý olan bitki türleri için ancak yeterli olur. Kuvvetli ýþýk isteyen bitkiler için gerekli olan ýþýk miktarý ise ortalama  64 watt týr

margon

• Yeni üye
  • *
« Yantla #4 : Aralk 28, 2007, 01:10:47 »
Nuri Bey; teþekkür ederim. Karþýlaþtðým sorunlarda yine burdan sizden yardým almak isterim.  Saygýlar.

ultraaskin

• Yeni üye
  • *
  • leti: 7
« Yantla #5 : Aralk 21, 2008, 11:12:19 »
Hindistan cevizi torfunu nereden temin ettiniz acaba ?
Ben Ýzmir liyim ama kipa,koçtaþ,migros gibi yerlere baktým ve hiçbirinde bulamadým :S

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #6 : Aralk 22, 2008, 14:52:53 s »
Bildiðim kadarýyla saksý topraðý (ki o da bir tür torf karýþýmý) gibi ayný tip poþetlerde satýlýyor. Mertcan Çanakkale Kipa'da bulmuþtu.

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
« Yantla #7 : Aralk 22, 2008, 16:50:03 s »
Kipa marketlerde bir ara vardý bir daha göz atýn derim.