Herkese merabalar,
Bu sitede emeði olan herkese teþekkür ederim; yer alan bilgilerden çok faydalandým. Ancak Ocak ayýnda yapmak istediðim 40x40x40 nano biyotip tank için kumundan filtresine, bitki türlerine kadar düþüncelerinizi belirtirseniz çok memnun olurum. Düþündüðüm balýklar neon tetra,rasbora aklýmda olanlar. Bunun yanýnda akvaryum malzemelerýnde hava motoru, iç filtre, dýþ filtre gibi malzemelerin kullanýmýnýn gerekliliði konusunda beni bilgilendirirseniz aydýnlatmýþ olursunuz çünkü henüz bu hobide çok yeni sayýlýrým. Amacým dýþarýdan müdehaleyi en aza indirerek bir ekolojik sistem oluþturmak ama bu mümkün mü emin deðilim. Kýsacasý daha fazla vaktinizi almadan bana kullanabileceðim kum, ve diðer malzemeler konusunda tecrübelerinizi ve tavsiye ettiðiniz markalarý aktarýrsanýz memnun olurum. Youtube dan izledðim bir nano tankýndan sonra bu istek oluþtu. Sizlerede yapmak istedðim tanký daha iyi anlatabilmek için adresini veriyorum.
http://www.youtube.com/watch?v=AYcB4cYtjw0
Saygýlar,
Hasan Bey merhaba, formumuza hoþ geldiniz. Linkteki gibi bir tank yapmak her hobicinin amacýdýr, ama bu þekilde düzenlenen tanklar muhakkak çok büyük teknik destek ve bilgi gerektirir.
Bence kuracaðýnýz akvaryumun uzunluðunu flourasanlarýn uyumu için en az 65 cm yapýn. Fazla müdahalelerde bulunmak istemiyorsanýz bakýmý kolay olan bitki türlerini kullanýn.
Zeminde kesinlikle torf kullanýn.
Dýþ filitre--- tercihen TETRA --------- Kullanýlmasý zorunlu
Co2 fermante yada tüplü sistem---------- kullanýlmalý
Isýtýcý ---- tercihen Jagger ----------- kullanýlmasý zorunlu
Aydýnlatma ekipmanlarý--1 litreye minimum 0,5 Watt olacak þekilde,-------- kullanýlmasý zorunlu (bitki seçiminden sonra ayarlanmalý)
Hava motoru--------bence balýk sayýsý fazla deðilse kullanýlmamalý
Termometre--------- kesinlikle kullanýlmalý
SU TESTLERÝ----------Bulundurulmalý özellikle (kh, ph, co2 )ölçüm testi
sývý ve tablet bitki gübreleri--------- kullanýlmalý