Konu: önce nano çalýþma mý yapýlmalý?  (Okunma sayýsý 8468 defa)

eminkanatli

• Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 3
önce nano çalýþma mý yapýlmalý?
« : Temmuz 22, 2009, 17:19:20 ös »
merhabalar arkadaþlar. Ben yaklaþýk 3 aydýr yeni bir bitkili tropikal kurmak için malzemeleri toparlýyorum. Bu haftasonu gibi bitkilerin geleceðini tahmin ediyorum fakat burda çok fazla hüsran yaþayan arkadaþlar gördüm, ben bu gibi bir hüsraný kaldýramýyabilirim . Bu sebeple deneyim kazanmak açýsýndan ve kolay kurulabilir olmasý açýsýndan önce bir nano denemesi yapmalýmýyým? Bakarsýnýz 170lt. olan akvaryumumdan vazgeçerim :)
Öneri ve görüþlerinizi bekliyorum..

miyaw33

• Ãœye
  • **
  • Ýleti: 38
Ynt: önce nano çalýþma mý yapýlmalý?
« Yanýtla #1 : Temmuz 22, 2009, 17:48:56 ös »
Benim tavsiyem önce buyuktwn baslamanýz,ben 60 santýmlýk akvaryumda basladým,bitkilerim süper geliþti ancak canlýlarýmýn çoðu öldü;sanýrým mayalý sistemle fazla co2 çözünmüþ.Nanolar daha zor oluyor büyüklere göre.Ben býrakmayý bile düþünüyorum bu þekilde kalan canlýlarda ölürse.

eminkanatli

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #2 : Temmuz 22, 2009, 17:51:07 ös »
ben zaten low tech kurmayý düþünüyorum co2 falan olmayacak, tehlikeli iþler bunlar ben korkarým :D bitki olarakta moss, cuba ve glossostigma düþünüyorum.. ne bileyim büyüðe zarar gelirse boþaltýp yeniden kurmak daha zor diye düþünmüþtüm!?

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
  • Ýleti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanýtla #3 : Temmuz 22, 2009, 18:33:13 ös »
low tech'te glosso nasýl olacak onu pek anlayamadým ;D Nano akvaryumlarda low tech genelde pek tercih edilmez, zira ihtiyacý az olan, yavaþ büyüyen veya arsýzca büyüyen bitkilerin hemen hemen hiçbiri nano akvaryumlarda kompozisyon oluþturmaya uygun kriterlerde deðildir.

miyaw33

• Ãœye
  • **
  • Ýleti: 38
« Yanýtla #4 : Temmuz 22, 2009, 18:39:06 ös »
Ben parvulalardan bile þikayetçiyim çok hýzlý büyüdükleri ve çoðaldýklarý için.Cubalarý üretip çoðaltmaya cabalýyorum ufak bitki ile kapatmak için.glosso yuksek ýsýk ve co2 ýstýyor dýye býlýyorum ben

Timur Eker

• Ãœye
  • Özel Ãœye
  • Ýleti: 77
« Yanýtla #5 : Temmuz 23, 2009, 11:49:45 öö »
Küçük akvaryumlara bakmak daha zor.Low tech düþünüyorsanýz Cryptocolyneler ve mosslar önerebilirim.

eminkanatli

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #6 : Temmuz 29, 2009, 15:03:55 ös »
Arkadaþlar benim akvaryumda co2 dýþýnda tüm üst düzey tesisat mevcut fakat co2 ile uðraþmak istemiyorum . Þimdi bana ne gibi bir bitki önerirsiniz? Diðer canlýlarda karides , kardinal tetra , lepistes ve 1-2 çeþit yosun yiyici. Benim tasarýmým akvaryumu pleksi glass ile ikiye bölüp öne ince tanecikli krem kum, araya yüksek taþlar , ortaya iri kýyým bir mangrove kökü ve arkayada lav kýrýðý þeklinde, arka kýsmý kýsa boylu yosunumsu bitkilerle donatmak istiyorum mango kökünede moss tutundurup tabaný tamamen (ön kýsým hariç) yeþile bürümek istiyorum. Tavsiye varsa memnuniyetle dinlenir , uygulanýr :)

Bvarisli

• Baðýmlý Ãœye
  • Süper Moderatör
  • Ýleti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yanýtla #7 : Temmuz 29, 2009, 15:18:06 ös »
 Emin bey sadece co2 olmayacaksa üst düzey yani High Tech bir tank kurmanýzý önermem. Low Tech bir akvaryum çok daha iyi olacaktýr ki bununda gerekleri Akvaryum-Kum-Aydýnlatma-Bitki gibi basitçe özetlenebilir. Sadece sývý gübre takviyesiyle idame ettirilen çok güzel low tech tanklar var. Bitki olarak da eðer low tech düþünürseni önerebileceklerim Cryptocoryne türlerinden bazýlarý, Akvaryum boyutuna uygun Abubias'lar, Moss türleri olacaktýr.