Konu: Uzun Zamandýr YOSUN Probleminin KAYNAÐI NEDÝR?  (Okunma says 7721 defa)

hakanturken108

• Yeni üye
  • *
  • leti: 11
Uzun Zamandýr YOSUN Probleminin KAYNAÐI NEDÝR?
« : Ocak 23, 2009, 16:19:08 s »
Akvaryumum 70 litre, tahmini 30-35 balýk var.
Lepistes, moli, plati, çöpçü olmak üzere...
Yemlemem bayaðý kýt(AZ).
-Haftada bir (salýdan salýya) dip çekimi var.
-Günde 10 saat aydýnlatma var.
-Filtre full çalýþýr durumda.
-Su filtrasyonunda nitratý azaltsýn diye Pistia su üstü birkisi aldým. Ýþe de yaradý hani.
-Java moss, eledoa, Amannia gracilis, saz. Bitkiler gayet saðlýklý ve güzel geliþiyorlar. Görünürde herhangi bir düzensizlik yok.
-AYDINLATMAM 23 watt FUJIKA 1500 lümen Tasarruf ampülü, 23 Watt Osram 1150 Lümen Tasarruf ampülü var. (NEDEN TASARRUF; çünkü BU Forumda bunlarýn bir sakýncasý olmadýðý ile ilgili yazý vardý ve bende bulunan Philips 18 watt 1050 lümen 960 kodlu florasana göre kat kat iyi performans gösterdiler. Bu da beni faydalý olduklarý konusunda ikna etti.) Iþýktan kaynaklandýðý konusu kafamý kurcalamýyor deðil. Ya lütfen ilgilenin þu konuyla. Kýrdýtmayýn bana kazma kürekle þu akvaryumu. Sinirden 4 aydýr çektiðim çile dert deðil yahu.
-Bir de karides alacaðým yirmi adet, bir faydasý olur mu? Yosunlarda ve yapraklarda VAR OLAN yosunlarý KÖKÖNÜ kazýyarak yerler mi?
-Bir de NÝTRAT DEÐERLERÝNÝ ÖLÇEMÝYORUM ama yine de SEACHEM PURIGEN alsam, kadýn çorabýna koyup, iç filtrenin süngerini kýsaltýp boydan Seachem Purigen'i buraya koysam faydasýný görür müyüm?
-FOTOÐRAFTA KARÞIDA Ammannia gracilis'in bir iki yapraðýnda hafif baþlamýþ yosun yeni... Bir iki aydýr çoðalmayý durdurmuþtum. Bir de VArolan yosunlar mý çoðalmalarýna sebep oluyor.

hakanturken108

• Yeni üye
  • *
Ynt: Uzun Zamandır YOSUN Probleminin KAYNAĞI NEDİR?
« Yantla #1 : Ocak 23, 2009, 16:23:15 s »
Çeşitli forumlarda bu konum mevcut bir de anavatanı gördüğüm bu sitede açayım dedim, her sitede tasarruf ampülüne laf dendi ama ben hala sorunu bunda görmüyorum.
 Balık sayım fazla bulundu balık başına 2 litre geliyor ama görüntüdeki Molilerin hepsini dağıtacağım sorunsa eğer o ortadan kalkalcak!
 Yemlemem saten bağayı az.
 Bir de filtrem iç filtrre yani sadece mekanik temizlik acaba bundan dolayı nitrat arıtılamıyor ve yosunlarım kalıcı olarak mı varlar?
 İÇ FİLTREMİ MODİFİYE EDİP BİYOLOJİK  FİLTRASYON YAPABİLECEK bir düzeye çıkarabilir miyim???
 Lütfen aydınlatma konusunda bir yardım edin 10 milyonlar verip akvaryum markalı florasan alacak maddiyatım yok, ikna olmuş değilim Tasarrufların zararlı oldukları hakkında ama emin de değilim. Nitekim acemiyiz onlarsa yılların tecrubelileri...
 BİRDE AKVARYUMA SEACHEM PÜRİGEN EKLESEM KOYSAM İŞE YARAR MI?
 2 AYDIR DÜZENLİ SALIDAN SALIYA SU DEĞİŞİMİM DE VAR.
« Son Dzenleme: Ocak 23, 2009, 16:27:06 s Gnderen: hakanturken108 »

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
Ynt: Uzun Zamandýr YOSUN Probleminin KAYNAÐI NEDÝR?
« Yantla #2 : Ocak 23, 2009, 16:39:28 s »
http://www.bitkiliakvaryum.com/forum/index.php/topic,65.0.html
Bu linkte gerekli açýklamalar mevcut Alg sorunlarý diye ararsanýz faydalý bilgiler bulabilirsiniz.
« Son Dzenleme: Ocak 23, 2009, 16:41:12 s Gnderen: soners »

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #3 : Ocak 23, 2009, 16:57:28 s »
Ýlk önce su deðiþimlerini sýklaþtýrmanýzý tavsiye ederim. En az haftada iki kere yapmanýzda fayda var. Eðer co2 yoksa en kötüsünden mayalý sistem iþinizi fazlasýyla görecektir. Tabi mümkün olduðunca çözmeniz gerekecek co2'yi. Gübreleme hangi markayla ve ne kadar zamanda yapýyorsunuz. Su üstü bitkileri genelde tek bir element'i (Nitrat'ý) yok ettikleri için fosfat, demir gibi diðer elementlerin fazlalýðýna neden olabilir. Ýç filtreyi debisi ve iç hacmi nedeniyle biyolojik filtre haline getirmek çok zor olacaktýr. Bir þelale filtre yada daha iyisi bir dýþ filtre çok daha iyi olacaktýr. Balýk sayýnýz biraz fazla evet. Mesela benim net 135 litre su hacimli akvaryumumda 20 civarý balýk var. Tasarruflu ampül'ün tek baþýna yosun nedeni olacaðýný zannetmiyorum ki yosun dediðiniz zaten tek bir nedene baðlanamaz. Birkaç etmenin dengeziliði sonucu oluþur. Sonuçta yosun'da bir canlýdýr ve besin'e ihtiyacý vardýr bunuda sadece ýþýktan karþýlayamaz.

hakanturken108

• Yeni üye
  • *
« Yantla #4 : Ocak 23, 2009, 17:32:00 s »
Sera Florenetta ve Flore plus A ile 5 adet 70 litrelik tanka 1-2 hafta önce koymuþtum. Akvaryumum yerde saten o filtre yi kullandýðým için pek fark etmeyecek benim için debi en iyi iç filtreden en kötü dýþ filtre düzmantýðý savunucusu olarak attým bu fikri ortaya.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #5 : Ocak 23, 2009, 17:36:15 s »
Bende uzun süre (yaklaþýk 1 sene) 108 litre akvaryumumu yerde Tetra Tec Ex 600 dýþ filtre ile kullandým ve çok fazla bir debi problemim olmadý. Bakteriler belli bir debi problemi yaþamadým.