Konu: bitkili akvaryým akýntý sorunu  (Okunma says 11508 defa)

malawi

bitkili akvaryým akýntý sorunu
« : ubat 17, 2009, 10:03:25 »
merhaba

arkadaþlar akvaryumdaki saz larýn boylarý uzadý ve arka fonda ekili durumda malumunuz filitrede arka kýsýmda olmak durumunda at-f201 atman 650lt/h içç fitrem var

kýstýðýmda suyun temizlenmesiyle ilgili problem oluþtururmu?
kýsmadýðýmda sazlara aþýrý akýntý yaparak yýpratýyor!!!

yardýmlarýnýzý bekliyorum

teþekkür ederim..... ??? ??? ???

malawi

Ynt: bitkili akvaryým akýntý sorunu
« Yantla #1 : ubat 17, 2009, 10:04:19 »
bu arada akvaryumum karýþýk canlý doðuran  120lt :D

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
« Yantla #2 : ubat 17, 2009, 10:13:23 »
Akýntý yönünü deðiþtirebilirsiniz veya sazlardan uzak bir yere filtrenizi koyabilirsiniz.Bir örnek vereyim filtreyi arka camýn köþesine yerleþtirip filtre çýkýþ ucunu yan camlara vererek akýntýyý birazda olsa kesebilirsiniz.
« Son Dzenleme: ubat 17, 2009, 10:16:10 Gnderen: soners »

malawi

« Yantla #3 : ubat 17, 2009, 10:19:42 »
soner bey

saz çýnar anubias ve parvuladan oluþan yoðun bitkili tank filitrenin yönünü deðiþtirmem bu açýdan biþey farkettirmez çýnar yada diðerlerine zarar verir ozamanda

þelale hortum takabilirmiyim yada kýssam nasýl olur bu iki seçeneðin temizliðe zararý olurmu su bulanmasýn bu seferde???

teþekkür ederim,

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
« Yantla #4 : ubat 17, 2009, 10:25:59 »
Þelale hortum takarsanýz eðer CO2 veriyorsanýz CO2 nin uçmasýna neden olursunuz,ikinci seçeneðiniz olan çýkýþý kýsmanýz hem iç filtrenizin zorlanmasýna hemde daha fazla elektrik harcamanýza neden olur.Filtrenizin çýkýþýna uygun bir hortumla akýntýyý bitkilerinizin yoðun olmadýðý bir bölgeye ve veya yukarý doðru vermenizi tavsiye ederim.Olmadý son çare pamuk eller cebe bir dýþ filtre ;D

malawi

« Yantla #5 : ubat 17, 2009, 10:29:19 »
co2 vermiyorum    seachem sývý karbon kullanýyorum þelale hortum deneyeceðim heralde

konuyla ilgili bilgisi olanlarýn yardýmýný bekliyorum

maltepe akvaryum benim akvaryumcum onlarada danýþacaðým bakalým onlar neler diyecek,

malawi

« Yantla #6 : ubat 17, 2009, 10:30:29 »
maltepe akvaryumdan kimse varmý???? ???

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #7 : ubat 17, 2009, 15:36:16 s »
Filtrenizin debisi o kadar önemli deðil, hele ki iç filtrede. Amaç bütün pislikleri toplayýp süngerde biriktirmek deðil ki zaten imkansýz. Amaç suda çözünen pisliklerin filtre süngerine yerleþen bakterilerce dönüþümünün yapýlmasýný saðlamak. Debiyi size en uygun gelen þekilde ayarlamanýzda bir sakýnca yok. Tabii ki Soner Abi'nin belirttiði gibi motordan kýsma seçeneði yoksa (ki ömrümde hiçbir filtrede rastlamadým) filtrenin zorlanmasýna yol açabilir. Bu nedenle her zaman akvaryum kurulumnda uygun filtrenin seçilmesine dikkat edilmelidir. Bu arada yeri gelmiþken "malawi" Bey, imzanýz roman gibi ancak orada adýnýzý göremedik. Adýnýzý ekleyip, imzanýzý biraz kýsaltmanýzý rica ederim.

Saygýlarýmla..

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
« Yantla #8 : ubat 17, 2009, 16:04:45 s »
Filtrenin debisi akvaryumdaki bitkileri fazla rahatsýz etmediði sürece (yerinden sökme, kýrma, yere yatýrma, yapraklarýný koparma gibi) çok önemli deðil. Bu hususta Birkan'a katýlýyorum. Ayrýca akvaryumda sirkülasyonun saðlanmasýnýn bazý faydalarý da vardýr. Örneðin yosun oluþumunu azalttýðý artýk kabul edilen bir gerçektir. Suya vermiþ olduðunuz besin maddelerinin akvaryuma homojen daðýlmasýný ve her seviyede bitkilere hazýr bulunmasýný saðlayabilirsiniz. Sprey bar (þelale borusu) kullanýlacaksa bunun arka cama yapýþtýrýlýp akýntýnýn yüzeye doðru verilmesi uygun olacaktýr. Ayrýca Atman filtrelerde filtre çýkýþ aðzýna takýlan musluklu aparatla debi ayarý da yapabilirsiniz.

Nuri Üçüncü

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 266
  • Ad Soyad: NURÝ ÜÇÜNCÜ
« Yantla #9 : Mart 07, 2009, 20:24:30 s »
Sprey bar (þelale borusu) kullanýlacaksa bunun arka cama yapýþtýrýlýp akýntýnýn yüzeye doðru verilmesi uygun olacaktýr. Ayrýca Atman filtrelerde filtre çýkýþ aðzýna takýlan musluklu aparatla debi ayarý da yapabilirsiniz.

Bence bitkili akvaryumlarda filitrenin yüzey de haraketlilik yaratmasý, co2 kaybýna neden olacaðýndan önerilmemeli. Kanaatimce uygun bir alan oluþturularak zemine yakýn kýsýmda akýntý oluþturmak daha uygun olur. Filitre su çýkýþýnýn 5-10 cm önüne bir engel (kök, kaya) koyularak akýntý daðýtýlabilir. Zemine yakýn oluþturulacak sirkülasyon her yönden daha avantajlý olacaktýr.

millerr

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 83
  • Ad Soyad: Ali Ýlker ÝLHAN
« Yantla #10 : Mart 11, 2009, 13:14:56 s »
Ayrýca geçen gün bi yerde okudum, bitkili akvaryumlarda kullanýlacak filtrenin akvaryum hacmini saatte 10 kez çevirecek güçte olmasý tavsiye ediliyormuþ. Doðru olup olmadýðýný bilmiyorum ama kendi akvaryumumda akýntýnýn fazla olduðu yerlerde hiç yosun yok!