Konu: Yeni bir kurulum  (Okunma says 24493 defa)

akvarist

• Üye
  • **
  • leti: 36
Ynt: Yeni bir kurulum
« Yantla #15 : Mart 27, 2009, 18:32:04 s »
Aslýnda fotoðraf çekmek için çok fazla beklememe gerek yokmuþ :D
Fotoðraf makinamda iyi olduðu için fena olmayan fotoðraflar alabildim.Karidesleri yetiþtiren ve aldýðým Ýbrahim'e tekrar teþekkür ederim. Umarým akvaryuma uyum saðlarlar kayýp yaþamadan bu sevimli hayvanlarý yetiþtiririm. :-\

Tabi þimdilik küçük olduklarý için nadir görüyorum arkadaþlarý o anlardan bir yakýn çekim;

BU da akvaryumun son hali.

akvarist

• Üye
  • **
« Yantla #16 : Haziran 30, 2009, 18:42:39 s »
3ay sonra geldiðim noktayý paylaþayým istedim.Aslýnda 1 ay önceki hali dahada güzeldi. Son günlerde subulatanýn yaþlanmasý ile birlikte boylarý uzamaya baþladý. Oysa daha önce zemin bitkisi vazifesini görüyordu;

Aslýnda üþenmeyip ýsýtýcýlarý , borularý , ývýr zývýrlarý çýkararak birkaç fotoðraf çeksem daha güzel görünecek

Yavru cüce vatoz týkýnmakla meþgul:) Kiraz karidesleri yakalayamadým onlarda güzel pozlar verseydi :(

Bu da gülden bir kesit;

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 418
  • Ad Soyad: Harun Söylen
« Yantla #17 : Haziran 30, 2009, 19:46:17 s »
Bende karidesleri ayný arkadaþtan almýþtým, çok memnunum. Maþallah bitkileriniz çok saðlýklý gözüküyor.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #18 : Temmuz 01, 2009, 02:10:36 »
Evet akvaryum çok güzel görünüyor. Canlý doðuran besleseymiþsiniz harika olurmuþ subulatalar yavrular için :) Yalnýz arkaya kýrmýzý birþeyler lazým gibi. Limnopholia ile subulatalarýn tonu çok yakýn çünkü.

akvarist

• Üye
  • **
« Yantla #19 : Temmuz 01, 2009, 14:25:21 s »
Limnopholia aromatica var, tek köktü yeni çoðalmaya baþladý. O çoðalýrsa aquatica larý azaltacaðým. Aromaticanýn hem rengi daha güzl hemde formlarý çok güzel.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #20 : Temmuz 01, 2009, 16:13:15 s »
Maalesef subulata'lar bir süre sonra zývanadan çýkýyor. Bendekiler bir ara saz kadar olmuþlardý. Subulata yerine size echinodorus tenellus önerebilirim. Subulata'dan daha iyi duracaktýr. Bitkilerin geliþmesiyle saðdaki mangrow'lar kaybolmuþ ve dekor gözükmez olmuþ. Onlarý orta boþluða kaydýrmayý düþünebilirsiniz.

akvarist

• Üye
  • **
« Yantla #21 : Temmuz 02, 2009, 08:39:42 »
Barýþ Bey, akvaryumu kurduðumda tenellus da vardý. Ancak ben baþarýlý olamadým.Kapak sisteminden dolayý ýþýðý 0,5 w/lt nin üzerine çýkamýyorum , yükseklikte biraz fazla olduðundan gerçek taban bitkilerinde pek baþarýlý olamadým. Akvaryumun yüksekliði az deðilse subulata bir süre taban bitkisi vazifesi görüyor.Benimkilerde 3-4 ay idare edecek gibi. Biraz daha geçince subulatalarý tamamen söküp taze sürgünlerinden tekrar diksem 6 ayda öyle idare ederim diye düþünüyoruým?Bu konuda deneyiminiz varmý?
  Ayrýca dizayn açýsýndan ortada bir boþluk býrakmanýn daha iyi olduðunu düþünüyorum. derinlik hissi veriyor bence.
Mangrowlar kökleri fotoðrafda iyi çýkmasada çýplak gözle daha arada kaybolmuþ deðiller. Teþekkür ederim ilginize ,selamlar.

Akartuna

• Üye
  • **
  • leti: 22
« Yantla #22 : Temmuz 27, 2009, 12:10:24 s »
Çok güzel olmuþ emeðinize saðlýk.