Konu: Karideslerin Yakalanmasý  (Okunma says 9093 defa)

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 418
  • Ad Soyad: Harun Söylen
Karideslerin Yakalanmasý
« : Nisan 01, 2009, 16:45:06 s »
Merhaba arkadaslar,

Bu ay içinde yeniden kurulum yapacagim. akvaryum icindeki karidesleri nasýl ayýrabilirim bu konuda tecrubesi olan arkadaslar paylasýrlarsa cok sevinirim.

Ben balýklarý ayýrdýktan sonra akvaryum içine boþ bir fanus koyup içine haslanmýs bakla koysam acaba toplanýrlar mi diye dusunuyorum? Önerilerinizi bekliyorum

quipu

• Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 162
Ynt: Karideslerin Yakalanmasý
« Yantla #1 : Nisan 01, 2009, 17:55:49 s »
http://www.planetinverts.com/DIY_Shrimp_Trap.html

Linkte Basit bir karides kapaný tarifi var. Tarifte takýldýðýnýz yerler olursa yardýmcý olmaya çalýþýrým. Ýyi günler.

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
« Yantla #2 : Nisan 02, 2009, 10:17:49 »
tesekkurler ben 2.5 lt pet ile dencem bunu :)

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
« Yantla #3 : Nisan 02, 2009, 11:27:27 »
Harun'cuðum eðer denemen baþarýlý olursa bana bildir,biliyorsun bende ayný dertten müsdaribim.Ama yinede çok büyük kayýplar yaþayacaðýz gibime geliyor büyükler sorun deðilde o yavrular kumlarýn altýna girip saklanýyorlar ve oralardan çýkarmak imkansýz gibi geliyor,bakalým bende de tam sayýsýný bilmiyorum ama 150-200 adet kadar varlardýr inþallah kapan baþarýlý olurda banada tiyo verirsin.merakla bekliyorum sonucu. ???

volkantr34

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 102
  • Ad Soyad: Volkan GÜRSOYLAR
« Yantla #4 : Nisan 06, 2009, 16:31:09 s »
Ufak karidesler ne yazýk ki telef olmaktan kurtulamýyorlar arkadaþlar.. Bende o þekilde istemeden çok yavru karides kaybettim.. ben orta boy kepçenin içine koyduðum salatalýk ve kýrmýzý lahana parçalarýna gelmelerini bekledim o þekilde  alabildiðimi aldým.. ufaklarýda nokta atýþý ile dipten hortumla çekmeye çalýþtým ama dediðiniz gibi kum aralýklarýna bile giriyorlar.. kayýpsýz almak çok zor..

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
« Yantla #5 : Nisan 06, 2009, 16:35:19 s »
bu ay sonuna kadar denemelerini yapicam bakalim ne derece basari saglayabilecegim :)