Konu: Dýþ filtre için reaktör nereden bulabilirim?  (Okunma says 19604 defa)

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 418
  • Ad Soyad: Harun Söylen
Ynt: Dýþ filtre için reaktör nereden bulabilirim?
« Yantla #15 : Nisan 20, 2009, 10:39:28 »
Kus sulugu gercekten verimli, bende mayali sistemde iken krema pompasi ile iç filtre yardýmýyla co2 yi çözüyordum.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #16 : Nisan 20, 2009, 12:46:31 s »
Kuþ suluðu gerçekten tatmin edici. Kullandýðým sistemi size çizdim. Çizimde Co2 Nin ve filtreden gelen suyun buluþtuðu T parçayý ben büyükçe bir iç filtrenni ucundan Söktüm(Resun R-700 mü neydi). Eðer iç filtreden böyle bir püskürtme parçasý sökme þansýnýz yoksa þiþe ya da suluða üstten de verebilirsiniz gazý. Üstten verirseniz sanýrým vortex oluþuyor. Benim kullandýðým püskürteçli hali vortex özelliði taþýmýyor. Sadece gaz kabarcýklarýný iyice parçalayýp suda aþaðý doðru püskürterek çözünmesini saðlýyor. Üstten gaz verirseniz ve suyu da þiþeye hafif yana eðik girecek þekilde verirseniz vortex sistem oluþur.

millerr

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 83
  • Ad Soyad: Ali Ýlker ÝLHAN
« Yantla #17 : Nisan 20, 2009, 13:28:57 s »
Birkan Bey, ayrýntýlý çiziminiz ve dataylý anlatýmýnýz için teþekkür ederim.

Þu ara reaktörü 200 ml'lik Duru limon kolonyasý þiþesinden yapmak ile krema pompasýndan yapmak arasýnda gidip geliyorum :) Kuþ suluðundan yapýlan reaktörleride araþtýrdým ama tam vortex oluþmasý için, þiþe ve krema pompasýna göre biraz daha uðraþ istiyor gibi.

Birkan Bey, kuþ suluðuna suyu dýþ filtreniz ile veriyorsunuz di mi? Mümkünse dýþ filtrenizin debisi hakkýnda bilgi verebilirmisiniz? 

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
« Yantla #18 : Nisan 20, 2009, 13:49:38 s »
Krema pompasýndan yapacaksanýz eðer; krema pompasýnýn altýna takýlan huni þeklindeki parcaya tam sýzdýrmazlýk vermeniz gerekiyor. Ben bunu sýcak silikonla yapmýþtým. 2 ayda birde krema pompasinin içini temizleyip tekrar silikonluyordum. Çünkü zamanla içi yosun tutuyor malesef.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #19 : Nisan 20, 2009, 13:52:52 s »
Forumda benim raktörümün resmi vardý ama hangi baþlýkta bilemiyorum. Kuþ suluðu diye aratýnca çýkar muhtemelen. Dolphin C-500 kullanýyorum 500 lt/h. Dolphinin en ufak modeli.

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
« Yantla #20 : Nisan 20, 2009, 13:56:14 s »
Krema pompasýndan iç filtre yardýmýyla yaptýðým vortexim:

iç filtreden gelen akýntýyý vortex oluþmasý için yan kýsýmdan delerek (nargilelerde kullanýlan aðýzlýk takarak yaptým :D ) mayalý sistemden gelen co2 yi ise tam ustten cekvalf yardýmýyla monte ediyoruz.
« Son Dzenleme: Nisan 20, 2009, 13:58:17 s Gnderen: Punk@rt »

millerr

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 83
  • Ad Soyad: Ali Ýlker ÝLHAN
« Yantla #21 : Nisan 20, 2009, 17:37:02 s »
Forumda benim raktörümün resmi vardý ama hangi baþlýkta bilemiyorum. Kuþ suluðu diye aratýnca çýkar muhtemelen. Dolphin C-500 kullanýyorum 500 lt/h. Dolphinin en ufak modeli.

Birkan Bey teþekkür ederim. Kuþ suluðunuzun resmini de aratýnca buldum.

Harun Bey size de çok teþekkür ederim. Resim de eklemeniz çok faydalý oldu. Reaktörü eðer krema pompasýndan yaparsam, pompanýn altýndaki dar aðýzlý çýkýþ,  filtrenin debisini karþýlar inþallah. Karþýlamazsa da dar aðýzlý yeri biraz yukardan keserim artýk.

Duru limon kolonyasýnýn 200 ml'lik þiþesi de deðiþmiþ biraz. Eskiden tam silindirdi, þimdi çýkanlarýn altýný biraz daraltmýþlar. Bazý markalarýn tam silindir kolonya þiþeleri var ama onlarda 400 ml'lik, daha küçüðünü de bulamadým. Bu büyüklük, düþük debide biraz sorun yaratabilir gibi.  O yüzden krema pompasý daha makul gibi geliyor.

CATBALCA

• Yeni üye
  • *
  • leti: 15
« Yantla #22 : Nisan 25, 2009, 14:35:42 s »

Selamlar .Nihayet bugün Ýsta max mix midi elime ulaþtý ve biraz önce taktým .Elimdeki Tetra tec 600 ile problemsiz uyuþtu.Hortum kalýnlýklarý hiç su kaçýrmasý yapmadý.Çok az sesi var ama normal seramik difizörde suyun içinde kabarcýklar çýkarken ses yapýyordu.Üzerini eski bir atletim ile iyice kapadým(yýrtýp sýký bir þekilde doladým) hem ses hemde ýþýk geçirmesin diye .Böylece hem yosun oluþumunu geciktireceðimi düþünüyorum hem de sesi tamamen yok ettim.Yaklaþýk 1.30 dakkadýr çalýþýr durumda ve ilginçtir yosunlanma ile baþa baþ mücadele etsin diye ektiðim sazdan çýkan o2 kabarcýklarýnýsesi duyuluyor týrrrrrrrr diye : )
  Hakan Güleç.   
  Sevgiler...