Konu: 40 cm boyutlarýnda floresan  (Okunma says 7177 defa)

sanzo

• Yeni üye
  • *
  • leti: 4
40 cm boyutlarýnda floresan
« : Temmuz 07, 2009, 18:48:15 s »
Arkadaþlar iþ yerimde 46(u)x42(g)x30(y) boyutlarýnda bitkili akvaryumum var.Iþýklandýrma osram marka 13 watt=75 watt deðerinde bir tasarruflu ampül.ve maalesef ki bitkilerim için bu ýþýk yeterli olmuyor.Akvaryumum üst tarafýna bir kapak yapmak istiyorum 3-4 flo nun sýðabileceði ölçülerde.Acaba yaklaþýk 40 cm boyutlarýnda ve kelvin deðeri olarak iþimi görecek bir flo var mý? Yardýmlarýnýzý bekliyorum.Þu an tankýmý akrobat masa lambasý ile aydýnlatýyorum.

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
Ynt: 40 cm boyutlarýnda floresan
« Yantla #1 : Temmuz 07, 2009, 19:36:24 s »
45cm boyunda 15 wattlýk T8 flolar ve 30cm boyunda 8 wattlýk T5 flolar iþinize yarayabilir.

sanzo

• Yeni üye
  • *
« Yantla #2 : Temmuz 07, 2009, 20:18:39 s »
peki yýldýrým bey size tasarruflu ampülümü deðiþtirip yerine 865 kodlu baþka bir tasarruflu ampül kullansam çünkü 6500 k lýk bir deðere sahip olduðunu forumda okudum, yararý olabilir mi acaba?

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #3 : Temmuz 07, 2009, 20:21:39 s »
Elbette faydasý olacaktýr. Ancak genel olarak Kelvin deðerine bakarak bir lamba seçmenin pek doðru olmadýðýný söylemek isterim. Aydýnlatma konusundaki sabit konuyu da bir gözden geçirebilirsiniz bu hususta.

sanzo

• Yeni üye
  • *
« Yantla #4 : Temmuz 07, 2009, 20:39:18 s »
Teþekkür ederim cevaplarýnýz için.Sizden parvula, cuba ve pogostemon helferi almýþtým.Bitkiler inanýlmazdý.Çok güzellerdi.Bundan sonra bitki tercihim siz ve sizin vasýtanýz ile tropica olacak kesinlikle.fakat 1 hafta içerisinde cubalarýmý kaybettim.Pogostemon un sonu da iyi gözükmüyor ama parvulalarým inanýlmaz sürgünler veriyor.Dikim olayýný direk olarak tropica nýn sitesindeki "Tips and tricks for handling plants in the aquarium" isimli link ile youtube dan izledim ve uyguladým.Parvulam aldýðýmda tekti ve 9 parçaya bölerek diktim.Diðer bitkilerim maalesef çürüdü.Ama parvula inanýlmaz saðlýklý.Ýleride cuba sipariþi vermeyi düþünüyorum ve de ampülü osram ýn 23=120 watt ve 6500 k deðerine sahip ampül ile deðiþtirmek istiyorum.Sizce diðer þartlarda önemli olmak ile birlikte bu ampülü seçmem cuba da özellikle nasýl sonuçlar verecektir.Saygýlarýmla...

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #5 : Temmuz 08, 2009, 20:37:39 s »
Herþeyden önce ayný akvaryumun içinde birden fazla zemin bitkisi kullanýmýna pek taraftar olmadýðýmý belirtmeliyim. HC Cuba bitkisi genellikle ihtiyaçlarý parvulaya göre daha yüksek olan ve akvaryuma adaptasyonu istisnalar dýþýnda uzun zaman alan bir bitkidir. Bu aþamada alglarce boðulmamasýna büyük özen gösterilmelidir. CO2 ihtiyacý da çok daha yüksektir. Helferi konusunda aslýnda pek sorun yaþanmamasý gerekir. Genellikle her ortama adapte olabilen ancak yüksek ýþýðý seven bir bitkidir. Bozulma alt yapraklardan ve dikim noktasýndan baþlýyorsa bitkiyi söküp alttan kýsaltýp, birkaç yapraðýný kestikten sonra tekrar dikerek bu sorunlardan kurtulabilirsiniz. Bitki bunun ardýndan çok küçük kalýyorsa bir hafta kadar bir süreyle suyun üzerinde serbest býrakabilirsiniz. Sizin akvaryumunuzda bahsettiðiniz lambalardan (eþdeðer watt deðerini hiç kaale almayýn) 2 adet kullanmanýz gerekecektir.