Konu: 90lt bitkili bombeli akvaryum 1 ay sonraki fark  (Okunma sayýsý 6623 defa)

path_finder

• Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 12
90lt bitkili bombeli akvaryum 1 ay sonraki fark
« : Aðustos 08, 2009, 03:02:42 öö »
80cm bombeli akvaryum
72watt sylvania aquastar, 36x2
taban en alt fondovivo subsurat + mineralli kil
en üstte siyah kum
mayalý CO2 5lt pet þiþe

2 kök rotala rotundifolia
1 adet rotala wallichi (maltepe pet )
1 adet en solda adýný bilmediðim bir bitki
1 kök gül
1 tutam eleocharis parvula (maltepe pet )
bol miktarda bir önceki akvaryumdan kalma glosso
lifetech 1200lt dýþ filtre

güller ve rotala wallichi 3-5 kök oldu, parvula canlandý, en sað tarafa green rotala eklendi. rotalalar ýþýk parlaklýðýndan tabanda uzuyor, glosso larýn büyük bir kýsmý çýkarýldý, maltepe pet den alýnan hemianthus cuba eklendi ama rotalalarýn altýnda kalacak herhalde

en saðda eklenen yeþil rotalalar çýldýrdý, kýrmýzý ve yeþil rotalalarý camda kalemle iþaretleyerek günlük uzama miktarlarýna bakýyorum ortalama 1,5-2cm kadar. bombeli akvaryumlarda ön cam kenarý çok güçlü ýþýk kýrýlmasý ve parlamasý yapýyor, 2 günde 1 sývý demir ekliyorum , potasyum + az miktarda mikro ve makro element takviyesi, 2-3 günde 1 %50 su deðiþimi direk çeþmeden, 3 adet de kiraz karides var

2-3 gün sonra kýrmýzý rotalalar

sað kýsýmdaki yeþil rotalalar çýkarýldý en soldaki budanan kýrmýzý rotalalardan sað kýsma ekildi, 250 kökden fazla 10-15cm kýrmýzý rotala akvaryumdan çýkarýldý, öndeki eleocharis parvula sadece 1-2 kök býrakýldý, uzayan güller budanarak sýklaþtýrmak için tekrar ekiliyor, tabandan ortaya uzayan rotalalarýn uçlarý kesildi

adýný bilmediðim bitki 3 adet filiz verdi, 1 tanesini en sað a ekdim rotalalar arasýnda boðulmak üzere, 10-15 kök kadar rotala wallichi oldu güllerin arasýndan ýþýða yaklaþmaya çalýþýyorlar

kýsa sürede geliþen ve 3-4 günde 1 budanan akvaryumdaki 1 aylýk süreci paylaþmak istedim 1,5-2 ayda bir akvaryum bitkilerini yenilemeye baþladým bir sonraki üretim eleocharis parvula ve  hemianthus cuba.
budanan rotala ve glosso lardan oluþan 125cm ,200lt lik yeni akvaryum resimlerini de yakýnda sizinle paylaþýcam. :)

« Son Düzenleme: Aðustos 08, 2009, 04:06:09 öö Gönderen: path_finder »

Timur Eker

• Ãœye
  • Özel Ãœye
  • Ýleti: 77
Ynt: 90lt bitkili bombeli akvaryum 1 ay sonraki fark
« Yanýtla #1 : Aðustos 08, 2009, 13:01:16 ös »
Osman bey,
harika bir peyzaj, harika bitki seçimi, resimde böyle ise canlý canlý seyretmek kesin çok zevk veriyordur. Beslediðiniz balýklar nedir, onu da yazarmýsýnýz.

path_finder

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #2 : Aðustos 09, 2009, 00:13:45 öö »
90 lt lik akvaryumda sadece 2 adet vantuzlu çöpçü var ama diðer iþyerimdeki akvaryumda siyah neon, mavi neon, rummynose tetra, cüce vatoz, vantuzlu çöpçü, panda çöpçü var, toplam 50 kadar. henüz çok yeni bir akvaryum 20 günlük

125x40x40cm  200lt.
3 adet syvania aquastar
1adet daylight
toplam 160watt
taban kedi kumu (sepiyolit)
mineralli kil
siyah kum

rotala rotundifolia
green rotala
rotala wallichi
byxia auberti 1 adet
zeytin

dýþ filtre lifetech 1200 lt/h

Timur Eker

• Ãœye
  • Özel Ãœye
  • Ýleti: 77
« Yanýtla #3 : Aðustos 09, 2009, 11:14:38 öö »
Tümseklerle ve büyük yapraklý bitkilerin arkasýndaki daha küçük yapraklý bitkilerle küçük akvaryumunuzda hoþ bir derinlik algýsý yaratmýþsýnýz. Büyük akvaryumda bu henüz oluþmamýþ.
Biraz da bakým ve gübrelemeden bahsedermisiniz.

path_finder

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #4 : Eylül 12, 2009, 04:07:41 öö »

« Son Düzenleme: Eylül 12, 2009, 04:09:11 öö Gönderen: path_finder »