Konu: kiraz karidesler-salyangozlar ve vatozlar  (Okunma sayýsý 16300 defa)

eroltekin38

• Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 4
  • Ad Soyad: erol tekin
kiraz karidesler-salyangozlar ve vatozlar
« : Mart 27, 2010, 17:30:04 ös »
Arkadaþlar merhaba:
Belki bu konu daha önce açýldý ama ben bulamadým.Yaklaþýk 1-2 ay önce 50x20x20 boyutlarýnda küçük bir bitki akvaryumu kurdum ve içine aralýklarla aldýðým 7 adet kiraz karides koydum.Kiraz karideslerin cinsiyetlerini tam olarak bilmiyorum ama internetten araþtýrdýðým kadarýyla erkek-diþi tariflerine göre aldým ve hala yavrulamalarýný bekliyorum. 1.sorum:Akvaryumda küçük salyangozlar var bunlar yavrulara yada yumurtalara zarar verirmi. 2.sorum: küçük vatoz ve komando çöpçüler yavrulara zarar verirmi. Hala yavrulamadýlar.Þimdiye kadar çoðalmaya baþlamalarý gerekmezmiydi.   Ãžimdiden ilgilendiðiniz için teþekkür ederim.

T3kniker

• Ãœye
  • **
  • Ýleti: 56
  • Ad Soyad: Murat Demirel
Ynt: kiraz karidesler-salyangozlar ve vatozlar
« Yanýtla #1 : Mart 27, 2010, 22:21:34 ös »
Küçük salyangozlar,vatozlar,çöpçü balýklarý karides yavrularýný yemezler.Akvaryumunuzda baþka canlý varmý?Birde hocam su deðerleride önemli sýcaklýk kaç derece?Karideslerde yumurta taþýyan oldu mu?

eroltekin38

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #2 : Mart 27, 2010, 23:46:42 ös »
Öncelikle ilgilendiðiniz için teþekkür ederim.akvaryumda 4 vatoz 6 çöpcü vardý.Birkaç gün önce coðunu aldým 1 vatoz 1 çöpcü kaldý.bol miktardada salyangoz var(2 mm. büyüklüðünde)Benim merak ettiðim karidesler yumurtalarýný bir yere býrakýyormu?býrakýyorsa salyangozlar yumurtalarý yermi? ýsý 25-27 derece arasý.

T3kniker

• Ãœye
  • **
« Yanýtla #3 : Mart 28, 2010, 10:55:54 öö »
Yumurta taþýmaya baþlayan karidesin önce sýrtýnda eðer bir sarýmsý bir yer oluþur.Sonra yumurtalarý karnýna düþer.Karides yavrularý 1-2 mm civarý olana kadar annelerin arka tarafýndan karnýna kadar olan bölümde geçirirler.Daha sonra 2mm civarý olunca annelerinden ayrýlýrlar.Serbest yaþamaya baþlarlar.Salyanozlarýn,vatoz ve çöpçünün yavrularý yiyeceklerini pek sanmam.Acaba 7 karides içinde diþi olmama ihtimali var mý?

eroltekin38

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #4 : Mart 28, 2010, 23:13:00 ös »
Karidesleri internetteki tariflere göre aldým.Muhtemelen çoðu diþi.Ben erkek olmamasýndan þüpheleniyorum.Ama karideslerden bir tanesinin karný þiþmiþ gibi.Yavrular kaç günde 2mm büyüklüðe ulaþýr aceba.Neyse bir kaç gün daha bekleyeyim bakalým.Teþekkür ederim.

T3kniker

• Ãœye
  • **
« Yanýtla #5 : Mart 29, 2010, 10:28:16 öö »
Karnýnda yumurtalar belli olur zaten.Yavrularýn yumurta safhasýnda 2mm kadar geçen süre yaklaþýk 20 gün kadar.

Bammbamm

• Ãœye
  • **
  • Ýleti: 41
« Yanýtla #6 : Mart 29, 2010, 12:41:42 ös »
Corydoras (çöpçü) gibi obur bir türün karides yavrularýný sað býrakacaklarýný pek sanmýyorum.

eroltekin38

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #7 : Nisan 10, 2010, 23:31:30 ös »
1 ay'ý geçti. Hala yavru göremiyorum.Sýrtlarý kahverengileþiyor,karnýlarý þiþiyor ama daha hiç yavruya rastlayamadým.

T3kniker

• Ãœye
  • **
« Yanýtla #8 : Nisan 11, 2010, 22:31:26 ös »
Peki karýnlarýnda yumurtalarý yada ilerleyen zamanlarda yavrularý görebiliyormusunuz?