Power Led Aydýnlatma
« : Eylül 07, 2010, 18:42:53 ös »
    Selam Arkadaþlar, Bitkili akvaryum kurmak istiyorum ve þu sýralar aydýnlatma konusunda bir karar aþamasýndayým. Power ledlerin uzun ömürlü olmasý beni cezbediyor. Fakat fiyatlarý uçuk. Bu tür malzeme satan yerlerle ilgili bilgisi olan, araþtýran arkadaþlardan yardým bekliyorum. Forumda konuþulan bir konu, fakat ben yaptým, þukadar yüksekiði olan  bitkili akvaryumumda, þu kadar led kullandým, þu renk deðerlerindeki ledlerden þu kadarýný þu þekilde kullandým diyen arkadaþa rastlamadým. Tamam iþin ekonomik yönüde var,  pahalý bir malzeme. Denemiþ ve memnun kalan arkadaþlardan bilgilerini rica ediyorum.
   Benim kurmayý planladýðým akvaryum  60*40*40. Siyah hagen kum, birkaç küçük parça siyah kütük ve de   kimi akvaryumcularda  sürüngenler için batmaz denen  (2 haftada  henüz battý,  sürekli su deðiþimi yaptým suyun rengini deðiþtirmesi henüz  hafifledi :)) kýzýl krem arasý renkteki dallý kütüklerden hazýr bulunmakta. Kýsmetse önümüzdeki günlerde bitkide eklemeyi düþünüyorum, tabi  aydýnlatma  problemi  aþar aþmaz. Bu konuda  kullanýlacak adet, malzeme bulabileceðim yer hakkýnda yardýmcý olan arkadaþlara þimdiden teþekkür ediyorum.