Konu: Hagen Green phosphate remover Hk.  (Okunma sayýsý 7700 defa)

uda4a

• Ãœye
  • **
  • Ýleti: 21
Hagen Green phosphate remover Hk.
« : Temmuz 31, 2009, 13:22:34 ös »
Arkadaþlar.Kuruduðum tankta hala yeþil su (alg) problemim devam ediyor.%50 su deðiþimleri yapmama raðmen problemi gideremedim.
Bugün dýþ filitrenin içine konmak üzere kullanabileceðim Hagen Green phosphate remover (Fosfat tutucu)adlý ürünü aldým.
Bu ürünün faydasý olacakmýdýr? Ürün hk.düþünceleriniz nelerdir.Birde filitrede en alta mý yoksa en üsteki sepete koymam mý mantýklý olur.
Teþekkürler.

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
  • Ýleti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Hagen Green phosphate remover Hk.
« Yanýtla #1 : Temmuz 31, 2009, 20:34:18 ös »
Sepet olarak pek bir þey fark edeceðini sanmam ancak benim tahminimce ürün zeolith türevi birþey. Fosfatý tutar elbette ancak baþka þeyleri tutmasý da muhtemel, bir de sorununuzun fosfat yüzünden olduðuna emin misiniz ?

uda4a

• Ãœye
  • **
« Yanýtla #2 : Temmuz 31, 2009, 22:01:53 ös »
Yeþil alg (yeþil su) olmasýnýn baþka muhtemel sebepleri ne olabilir.
Ölçüm testlerim yok maalesef bana en mantýklý sebeb o geliyor

uda4a

• Ãœye
  • **
« Yanýtla #3 : Aðustos 01, 2009, 10:40:57 öö »
dün dýþ filitreye aldýðým fosfat tutucu maddeleri koydum.
Gözle görülür bir fark oldu tankta umarým, diðer hususlara dikkat sayesinde, yeþil su (alg) probleminden kurtulurum.

gulay

• Ãœye
  • **
  • Ýleti: 95
« Yanýtla #4 : Aðustos 05, 2009, 09:19:11 öö »
Sorunun çözümlenmesine sevindim yalnýz bir konuyu hatýrlatmak istedim size. Örneðin zeolit doyum noktasýna ulaþtýktan sonra topladýðý zararlý maddeleri geri býrakýyor. Bunun için tuzlu suyla nötralize edilmesi veya yenisinin koyulmasý gerekiyor. Çoðu kiþi nötralizasyondan emin olamadýðýndan ve ucuz bir malzeme olmasýndan ötürü yenisiyle deðiþtirmeyi tercih ediyor. Hagen'ýn bu ürününün de benzer bir yapýda olabileceðini düþünürsek, sorun çözüldükten sonra çýkarmanýz veya yenilemeniz gerekebilir :)

Timur Eker

• Ãœye
  • Özel Ãœye
  • Ýleti: 77
« Yanýtla #5 : Aðustos 05, 2009, 11:33:09 öö »
Sorunun çözümlenmesine sevindim yalnýz bir konuyu hatýrlatmak istedim size. Örneðin zeolit doyum noktasýna ulaþtýktan sonra topladýðý zararlý maddeleri geri býrakýyor. Bunun için tuzlu suyla nötralize edilmesi veya yenisinin koyulmasý gerekiyor. Çoðu kiþi nötralizasyondan emin olamadýðýndan ve ucuz bir malzeme olmasýndan ötürü yenisiyle deðiþtirmeyi tercih ediyor. Hagen'ýn bu ürününün de benzer bir yapýda olabileceðini düþünürsek, sorun çözüldükten sonra çýkarmanýz veya yenilemeniz gerekebilir :)

+1 katýlýyorum
Filtreleme iþe yaramazsa en az %50 su deðiþimi arkasýndan 4-7 günlük karatma ve ardýndan tekrar en az %50 su deðiþimi.
Karatma yaparkan akvaryumu tamamen örtün.

Timur Eker

• Ãœye
  • Özel Ãœye
  • Ýleti: 77
« Yanýtla #6 : Aðustos 05, 2009, 11:38:52 öö »
Sorun çözüldükten sonra gübreleme yönteminizi deðiþtirmeniz gerekecek,yoksa tekrarlar.

fantastik3

• Ãœye
  • Özel Ãœye
  • Ýleti: 133
  • Ad Soyad: Mutlu Metin CANSEVER
« Yanýtla #7 : Ekim 31, 2009, 00:49:01 öö »
Uv filtre ile yeþil su problemini yok edebilirsiniz.