Konu: Bitkilerim ölüyor neden?  (Okunma sayýsý 5052 defa)

zafer

• Ãœye
  • **
  • Ýleti: 23
Bitkilerim ölüyor neden?
« : Eylül 16, 2009, 17:09:51 ös »
Yaklaþýk 15 gün önce kurduðum akvaryumuma daynaklý olduðu için büyük yapraklý bir anubias bitkisi aldým, kum olarak 5 cm Aqualay ayrýca Azoo toprak güreside ekledim. Akvarumda balýk yok. Akþamlarý 5 saat 2x18 watt grolüx lamba ile aydýnlatma yapýyorum co2 kullanmýyorum.

Bitkinin yaprak uclarýndan erimeler baþlamýþ. daha önce sahip olduðum elidoa bitkisininde yapraklarý eriyor ve bitki günden güne sarýmtýrak bir renk alarak daha hastalýklý görünüyor. Sorun nedir anlamadým, eksik nedir? Yardýmlarýnýzý bekliyorum.

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
  • Ýleti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Bitkilerim ölüyor neden?
« Yanýtla #1 : Eylül 16, 2009, 19:45:43 ös »
Sývý gübre ve CO2 kullanmayýþýnýz bitkiler açýsýndan türlere göre ölümcül sonuçlar doðurabilecek faktörler. Ayrýca 5 saat aydýnlatma çok az, gece yapýlmasý da doðru deðil.

zafer

• Ãœye
  • **
  • Ýleti: 23
« Yanýtla #2 : Eylül 18, 2009, 12:00:51 ös »
Seranýn sývý gübresinden aldým ve dün akþam akvaryuma ekledim. Bu akþamda fýrsat bulabilirsem CO2 sistemini kurmayý planlýyorum.

Iþýklandýrma için tavsiyeleriniz nelerdir? Genelde okuduklarýma göre 5-3-5 gibi bir düzenleme var. Bunu anlamý sanýrým 5 saat ýþýk 3 saat ara 5 saat ýþýk gibi bir þey mi? Anubias bitkimin yaprak uclarý erimesine raðmen kökten yeni bir filiz çýkmýþ durumda bunuda tam olarak anlamadým. Mümkün olursa yarýn bir resim eklerim böyle anlatmasý çok zor.

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
  • Ýleti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanýtla #3 : Eylül 18, 2009, 17:39:18 ös »
Anubias uygun þartlarda kendine gelecektir. Fasýlalý aydýnlatma tavsiye edilen bir uygulama deðildir, genelde olaðanüstü hallerde yosun problemi çýktýðýnda vesaire tercih edilir. Fasýlalý aydýnlatma akvaryumda yaþayan bitki, balýk bütün canlýlarýn metabolizmasýný alt üst edebilecek doðaya aykýrý bir uygulama. Kullanmak için geçerli bir sebebiniz yoksa günlük 8 saatlik tek aydýnlatma yapmanýzý öneririm.

Timur Eker

• Ãœye
  • Özel Ãœye
  • Ýleti: 77
« Yanýtla #4 : Eylül 18, 2009, 19:17:21 ös »
Bence filtre malzemenizi kontrol edin. Karbonaktif kömür ve/veya zeolit varsa kesinlikle çýkartýn.