Filtre Seçim ve Uygulanmasý
« : Aralk 03, 2011, 12:36:25 s »
 Ben 2 tatlý su (AMAZON ) tankýmda biri dýþýnda 15 tl lik þelale filtre kullanýyorum, diðerinde filtreyi haftada bir takýyorum.
SU FÝLTRELEMENÝN BÝR ÇOK YOLU VARDIR, BU GÜN BUNLARI ELE ALICAÐIZ;
1-PÝPO (ÜRETÝM) FÝLTRE
Daha çok üretim , karantina tanklarýnda kullanýlýr, kullanmanýn bir çok yolu vardýr;
-Diyafram ile,
-Kafa motoru ile,
-Dýþ filtre ile,
Kullanýlabilinir, diyafram kullanýmý bitkili tanklarda çok tercih edilmez, ama elde ne varsa o kullanýlabilinir.
2-ÝÇ FÝLTRE
Bu filtreler HER akvaryumda kullanlabilinir, modifiye edilebilinir, suya oksijen kazandýran bir ekipmandýr.Bu konu çok geniþtir ve ayýrabilinecek paraya baðlýdýr.
3-ÞELALE FÝLTRE
Bence en kullanýþlý filtrelerdir, suya oksijen kazandýrýr, tankýn içinde yer kaplamaz, modifiye edeilebilinir.
4-DIÞ FÝLTRE
GENÝÞ BÝR KONUDUR ETKÝLÝ FÝLTRELERDÝR, TEMÝZLÝÐÝ BASÝT VE FÝLTRE MALZEMELERÝ GENÝÞ BÝR YELPAZEDE DÝR.
5-UV FÝLTRELER
Daha çok bir pompa yardýmýyla uv su pompalanýr ve hortumla su geri tanka akar.TANKA KATKI,GÜBRE VB þeyler eklendiðinde KAPATILMALIDIR.Ýç filtre gibi olanýda vardýr.
6-SUMPLAR
Tanký delebilirsiniz, yada benim deniz tankýnda kullandýðým gibi bir OWER FLOW BOX kullanabilirsiniz su delinen yerden yada owerflowbox dan bir hortum yada boru yardýmýyla filtre tankýna akar çeþitli malz. geçerek bir pompa yardýmýyla tanka su pompalanýr