Konu: Ve Sonunda Fotosentez  (Okunma says 11996 defa)

Mahmut

• Yeni üye
  • *
  • leti: 19
Ve Sonunda Fotosentez
« : Mart 10, 2009, 12:08:14 s »
Fotoðraf:

Boyut (cm): 100cm
Kapasite (litre): 135lt
Canlýlar: Lepistes, Cüce Vatoz, Neon, Elma Salyangozu

Malzemeler: Eheim 2213 Dýþ Filitre, Eheim hava motoru, Atman 300W Isýtýcý, 1 adet 30W Grolux, 2 adet 30W 865 - 6500K Flo.,

Akvaryum Bakýmý: Haftalýk %20 - 30 su deðiþimi, Aylýk Dýþ filitre temizliði

Kullanýlan Yemler: Tera ve seranýn pul yemlerinden

Kullanýlan Ýlaçlar ve/veya Katkýlar: Tunç SÖNMEZOÐLU' na ait Misget Gübre, Micro Element Gübre ve Fresh Elements

Bitkilide emeðin karþýlýðý olarak düþünüyorum.

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
Ynt: Ve Sonunda Fotosentez
« Yantla #1 : Mart 10, 2009, 12:15:13 s »
Mahmut bey tebrikler benim aylardýr uðraþýpta beceremediðim fotosentez olayýný çözmüþsünüz anabias dýþýnda fotosentez göremiyorum benim tankýmda.Birazda özeleþtiri yapayým ;Dbalýklarýnýz akvaryumun içinde kaybolmuyorlarmý maþallah afrikanýn balta girmemiþ ormanlarýna dönmüþ  :Dtankýnýz ufak bir düzenleme istiyor gibi,baþarýlarýnýzýn devamýný dilerim.Ýyi seyirler mutlu balýklar dileðiyle.

Mahmut

• Yeni üye
  • *
« Yantla #2 : Mart 10, 2009, 12:26:30 s »
Teþekkür ederim Soner Bey,
Balýklarý yakalamam gerektiði zaman çok zorlanýyorum. Bitkilerin bir kýsmýný elimden çýkarýp, tekrar dekore edeceðim. Birde arka fonu siyah yapacaðým, daha iyi olur diye düþünüyorum. Gelen yorumlarda bu þekilde.

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
« Yantla #3 : Mart 10, 2009, 12:33:34 s »
Mahmut bey siyah fon güzel olur, O imzanýzda yazan yaklaþýk 400 adet balýk 135 lt.lik tanktamý? Birde eðer o tankta istediðiniz balýðý yakalayabiliyorsanýz sizi ayrýca tebrik etmek gerekir ;)

Joker

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 277
« Yantla #4 : Mart 11, 2009, 10:53:37 »
Sanýrým benim gönderdiðim bitkiler de var bunlarýn içinde. Benim tanklarda da balýklar gözükmez duruma geldikçe yoluyorum. 

Mahmut

• Yeni üye
  • *
« Yantla #5 : Mart 12, 2009, 08:31:34 »
Evet Bülent bey size ne kadar teþekkür etsem azdýr. Siz ve diðer arkadaþlarýn yapmýþ olduklarý yardýmlardan bu hale geldi. Bitkileri elimden çýkarýp tekrar bir dizayn yapacaðým.

Dharma

• Yeni üye
  • *
  • leti: 7
« Yantla #6 : Mart 12, 2009, 16:08:54 s »
abi kumun nedir ?  taban bitkilerinden hiç kullanmamýþsýn ,fotosentezi cýkan oksijenlerdenmi anlýyoruz ?

Mahmut

• Yeni üye
  • *
« Yantla #7 : Mart 12, 2009, 17:01:32 s »
Taban malzemesi alttan üste doðru 2cm torf, 6 cm law kýrýðý, 6 cm aqulay(adýný yanlýþ yazmýþ olabilirim).  Taban bitkisi kullanmadým, bitkilide ilk denemem idi. Þimdi bitkileri elimden çýkarýyorum. Bu denememde bitkileri daha iyi seçip daha güzel bir bitkili yapmaya çalýþacaðým. Fotosentezi çýkan oksijenden anlýyoruz. Bu fotosentezi görmek için 5 - 6 aydan beri bekliyorum.

dus_zamani

• Üye
  • **
  • leti: 20
« Yantla #8 : Eyll 30, 2009, 14:47:56 s »
güzel bir bitkili ufak  hayýrlýsý olsun

aksoyceyhun

• Yeni üye
  • *
  • leti: 7
  • Ad Soyad: ceyhun Aksoy
« Yantla #9 : Haziran 02, 2011, 14:32:43 s »
mahmut bey bu fotosentezi neyle yaptýrýyorsunuz ben tablet co2 kullanýyordum pek fayda etmedi þimdi mayalý sistem yaptým bakalým o ne sonuç vericek..

volkantr34

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 102
  • Ad Soyad: Volkan GÜRSOYLAR
« Yantla #10 : Haziran 09, 2011, 09:58:23 »
Ceyhun bey bitkilerde fotosentezi görmek istiyor iseniz aydýnlatmanýzýn kuvvetli ve tanka eklenen co2'ninde iyi çözülmesi gerekmektedir ki bitkiler bunu alýp fotosentez yapabilsin.. Tabii ki bitkinin bunu saðlýklý yapabilmesi içinde gübrelemeyide unutmayýn.