Konu: Düþük imkanlarla Bitki Üretimi  (Okunma says 56445 defa)

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
Ynt: Düþük imkanlarla Bitki Üretimi
« Yantla #15 : Temmuz 15, 2009, 13:17:31 s »
Birkan yazdýðýn mesajlarda hiç bir anormallik yok yýllar önce akvaryum kitapcýklarý vardý hayal mayal hatýrlýyorum,bu yazdýklarýmýz aynen orada da yazýyordu ama bu gün o kitaplarýn bir geçerliliði varmý deseniz yorum yok.Çünkü teknoloji ve akvaristlik o kadar bilinçlendi ve geliþdiki .Yine tekrar ediyorum konu baþlýðýmýz DÜÞÜK ÝMKANLARLA BÝTKÝ ÜRETÝMÝ.

Nuri Üçüncü

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 266
  • Ad Soyad: NURÝ ÜÇÜNCÜ
« Yantla #16 : Temmuz 16, 2009, 00:54:11 »
Son yorumlar beni bayaðý gülümsetti. Nedenine gelince;

Ýlla ki ben çok para harcayacaðým diyenler istedikleri gibi paralarýný harcayabilirler. onlara bir þey diyemem.

Bense High tech olarak düzenlediðim tankýma, kesinlikle maden suyundan baþka hiçbir ürüne para vererek almýyorum. herhangi bir markanýn da gübresiymiþ su düzenleyicisiymiþ kesinlikle kullanmýyorum.

Bitkilerin geliþim durumuna göre de doðal müdehhalelerde bulunuyorum.

Yaklaþýk 3 seneden beri sadece 1 adet çöpçü balýðým öldü. ( büyük bir ihtimalle eceli gelmiþtir)

Þu anda 150-50-60h  akvaryumum da 40 çeþit  (150 kök) bitki var ve ufak tefek yosun sorunu haricin de herhangi bir sorunda gözükmüyor.
Þu ana kadar akvaryuma koyduðum bitkiler içinde sadece ve sadece Golossotigma elatoinides bitkim çürümüþtür.
Budayarak daðýttýðým, yada hediye ettiðim bitkiler ile ayný akvaryumum gibi belkide onlarca akvaryum kurardým.

Bitkili akvaryumda baþarýlý olmak için, kanaatimce iyi bir araþtýrmacý ve iyi bir gözlemci olunmasý beraberinde de baþarýyý getiriyor.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #17 : Temmuz 16, 2009, 01:31:11 »
Nuri Abi bu konuda gerçekten örnek bir insan ama Nuri abi sadece maden suyu döküyorum deyince yanlýþ anlaþýlmasýn. Taban için yaptýðýn balçýk küplerinden, karýþýmlardan falana bahset biraz ;D

Timur Eker

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 77
« Yantla #18 : Temmuz 16, 2009, 12:46:13 s »
Ben pahalý yöntemlerden bahsetmedim ki. Sadece akvaryumunuza içeriðini tam ve net olarak bilmediðiniz maddeleri kullanmayýn diyorum.Söz konusu balýklarýn hayatý.Hanginiz bana bu gübrelemeyle mg/lt cinsinden hangi besinden suya ne kadar girdiðini söyleyebilir ve bunun bitkiye ne kazandýrdýðýný.

Düþük imkanlarla çok güzel ve saðlýklý bitkili akvaryum sahibi olmak mümkün.
Hatta hiç gübre kullanmadan da mümkün. Ama bunun tarifi maden suyu ve çiçek coþturandan geçmiyor.