Konu: Su yüzeyi hk.  (Okunma says 6022 defa)

riderboy

• Yeni üye
  • *
  • leti: 10
Su yüzeyi hk.
« : Nisan 23, 2009, 15:49:36 s »
Merhabalar Sayýn Üyeler uzun zamandýr forumu takp edemedim iþ nedeniyle eve geç geliyorum akvaryumla pek ilgilenemedim. Konunun aynýsý varmý diye bakýndým ama bulamadým. Kurulum yapalý 3  hafta oldu(25lt)  hergün npk ve sývý gübre  uygulamasý +co2 veriliyor.Iþýk 36w Son zamanlarda su yüzeyinde koyu kývamlý bir tabaka oluþuyor. Sanki yað tabakasý gibi ama süzgeçle daðýtýnca beyaz pütürler halinde suya karýþýyor. Akþam gene  yüzey ayný bunun nedeni ne olablir?Nasýl bir önlem alýnabilinir?

Saygýlar

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 418
  • Ad Soyad: Harun Söylen
Ynt: Su yüzeyi hk.
« Yantla #1 : Nisan 23, 2009, 15:56:35 s »
Fazla protein birikmesinden kaynakli diye biliyorum. Akvaryumunuzdaki canlilara herhangi bir zarari yok. Bez yada kaðýt havlu ile temizleyebilirsiniz.

cihanevitan

• Üye
  • **
  • leti: 114
« Yantla #2 : Nisan 23, 2009, 19:07:21 s »
Iþýklar kapandýktan sonra en ufak kafa motoruyla su yüzeyüne verip,Gitmesini saðlýyabilrisiniz.akvaryumunuz ufak olduðundan dolayý kaðýt mendil iþinizi görür.

riderboy

• Yeni üye
  • *
  • leti: 10
« Yantla #3 : Nisan 23, 2009, 20:55:58 s »
yorumlar için saðolun  peki neden  oluyor ? falzla co2 mi veya su deðiþimini sýklaþtýrmalý mýyým? eðer  bir oluru varsa hiç oluþmamasýný yeðlerim.

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 418
  • Ad Soyad: Harun Söylen
« Yantla #4 : Nisan 23, 2009, 22:01:16 s »
Su degisimlerini sýklastýrmalýsýnýz. Daha buyuk tanklarda dis filtrenin yamurlama borusu bu tabakanin olusmasini bi nebzede olsa geciktiriyor. Fazla co2 ile alakasý yok.

murat_saga

• Yeni üye
  • *
  • leti: 4
« Yantla #5 : Temmuz 16, 2009, 01:49:00 »
Su yüzeyinde bir tür canlý organizma oluþmuþ.Genelde yetersiz silkilasyon dan olur.Canlýlara herhangi bir zararý olmamakla birlikte aþaðý inen ýþýk miktarýnda önemli bir kayýp oluþturur.Arkadaþlarýn dediði gibi kaðýt havlu,yüzey motoru çözüm olmakla birlikte sürekli uðraþmamak için silkilasyonu arttýrmanýz gerekir.

cem1346

• Üye
  • **
  • leti: 70
« Yantla #6 : Ekim 18, 2009, 01:04:20 »
suda sürkülasyon olmamasýndan kaynaklanmaktadýr.Þelale yöntemler kullanmayýn bu co2nin sudan uzaklaþmasýný saðlar su içersinde çalýþan ve hafif dalgalanmayla çözebilirsiniz