Konu: Bitki dikimi  (Okunma sayýsý 5386 defa)

zafer

• Ãœye
  • **
  • Ýleti: 23
Bitki dikimi
« : Aralýk 18, 2009, 11:54:22 öö »
Merhaba,

Anibias bitkimin kökünden bir dalý makasla kesip ayýrdým ve bu dalý akvaryuma diktim yaklaþýk bir ay oldu ama hiç bir kök geliþimi göremiyorum, ancak yaprakta herhangi bir bozulma yok gayet saðlýklý görünüyor. Acaba yanlýþ mý yaptým? Bitkimi nasýl çoðaltabilirim?

Bvarisli

• Baðýmlý Ãœye
  • Süper Moderatör
  • Ýleti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
Ynt: Bitki dikimi
« Yanýtla #1 : Aralýk 18, 2009, 17:55:05 ös »
 Ben 2 sene önce elimdeki anubias'ý çoðaltmak için rizom'a yakýn çýkan 2 dallý bir kýsmý keþip bir mangrow köküne sabitlemiþtim. Köklenme çok fazla olmadý ama bir iki yeni yaprak vermiþti. Zaten geliþimi çok yavaþ bir bitki olduðu için hemen de birþeyler beklememiþtim ama bitki oldukça saðlýklýydý.

zafer

• Ãœye
  • **
  • Ýleti: 23
« Yanýtla #2 : Aralýk 18, 2009, 18:00:53 ös »
Barýþ, rizom tam olarak neresidir bilmiyorum ama aldýðým bitkinin kocaman bir kökü vardý dolayýsýyla bende öyle biþeyler olmasa bile biraz kök beklemiþtim ama sanýrým öyle olmuyor?

Bvarisli

• Baðýmlý Ãœye
  • Süper Moderatör
  • Ýleti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yanýtla #3 : Aralýk 18, 2009, 18:02:43 ös »
Rizom dediðim yeri kökle yapraklarý arasýnda kalan kýsmý. O kýsýmdan yeni rizomumsu bir oluþum çýkmýþtý bende onu kesip diktim. Ben çok uzun süre tutamadým akvaryumda belki beklesem benimki köklenirdi. Tahmini 2 ay kadar durdu akvaryumda ama yeni yaprak vermiþti bu sürede.