Konu: YEni baþladým  (Okunma says 4613 defa)

Saer

• Yeni üye
  • *
  • leti: 18
  • Ad Soyad: Alper Tarkýn
YEni baþladým
« : Aralk 09, 2009, 20:50:32 s »
50*30*35 akvaryumum var tasarruflu ampul var üzerinde 2 tane kaç waat ampul kullanmalýyým 2.olarak co2 sistem ne yapmalýyým teþekkürler çim bitkisi yapmak istiorum yeni baþladým

cem1346

• Üye
  • **
  • leti: 70
Ynt: YEni baþladým
« Yantla #1 : Aralk 10, 2009, 21:04:25 s »
cim görünümünü elde edebilmen için c02 sistem þart.aydýnlatma olarakta 70-80 watt arasý ýþýk iþini çözecektir.1 adet t5 39w 12.000 kelvin 1 adet 39w grolüx sana yeter.Tabanda gübrelemede þart ama dozunda yapmalýsýn aksi taktirde yosun sorunu baþ gösterir.

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
« Yantla #2 : Aralk 10, 2009, 22:26:57 s »
Merhabalar,
Akvaryum boyunun 50 cm olmasý flo aydýnlatma çýsýndan bir dezavantaj. 39 watt çok uzun, 24 watt ise uzun gelecektir. O boya yakýn tek lamba 45cm/15 watt T8 flolardýr. 3 adet minimum ihtiyacýn olacaktýr. E.parvula yüksek ýþýk gereksinimi olan bir bitki deðildir. Sadece çok kýsa kalmalarýný istiyorsan 4. bir lamba eklemen faydalý olacaktýr. Ancak bu kadar lambayý sýðdýrma konusunda akvaryumun derinliðinin 30 cm olmasý sorun yaratacaktýr. Tasarruflu ampullerde istenen tayfý yakalamak biraz zor olduðundan istediðiniz bitkileri, istediðiniz þekilde yetiþtirmeniz zor olacaktýr. Ledli aydýnlatma bir alternatif olarak düþünülebilir. CO2 ve düzenli gübre takviyesi gibi konular daha sonraki aþamalar olacaðýndan þimdilik deðinmek istemiyorum.

Saer

• Yeni üye
  • *
  • leti: 18
  • Ad Soyad: Alper Tarkýn
« Yantla #3 : Aralk 11, 2009, 00:08:41 »
çok teþekkür ediyorum bilgilendirdiðiniz için t8 koyamýyacam akvaryumum üstü kapalý sadece tasarruflu koyabiliyorum armatür yaptýrmayý düþündüm ve öle çözebilirim sorunu anladýðým kadarýyla teþekkürler...