Konu: Christmas Moss  (Okunma sayýsý 20204 defa)

CAMFANUS

• Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 17
Ynt: Christmas Moss
« Yanýtla #15 : Eylül 16, 2009, 15:26:02 ös »
Evet sadece cristmýs moss ve saz barteri bitkiler bukadar. ayrýca aþþaðýda verdiðim linki incelerseniz co2 olmadanda bazý þeyler yapýlabilmekte sanýrým.

http://www.metacafe.com/watch/2656027/bitkili_akvaryum_planted_aquarium/

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
  • Ýleti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanýtla #16 : Eylül 16, 2009, 16:01:27 ös »
Videonun altýndaki açýklama cümlesini tekrar okumanýzý tavsiye ederim.

CAMFANUS

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #17 : Eylül 17, 2009, 13:13:00 ös »
 ::)

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
« Yanýtla #18 : Eylül 17, 2009, 13:14:32 ös »
;D

CAMFANUS

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #19 : Eylül 18, 2009, 12:19:29 ös »
Ama bu konu baþka bir forumda co2 siz bitkili olarak geçiyor ve co2 kullanmadýðýný söylüyor tankýn sahibi. Bir yanlýþlýk var ma nerde. Neyse konumuz bu deðil ben arkayý sazlarla zeminide mossla kaplamak istiyorum co2 olmadan. sadece yukarda geçen gübre ve ýþýklandýrma sistemi ile co2 balýklara zarar vereceðinden kullanmak istemiyrum ayrýca da nasýl yapýlacaðý hakkýnda bir fikrim yok.

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
« Yanýtla #20 : Eylül 18, 2009, 17:37:04 ös »
Yapýmýnda birþey yok da balýklara niye zarar versin ? Hatta türe göre yarar saðlar suyu yumuþattýðý için. Örneðin CO2 kullanýlmayan bir akvaryumda diskus, tetra, diðer bir yýðýn amerikan çikliti nasýl yaþatýlýr düþünemiyorum.

Timur Eker

• Ãœye
  • Özel Ãœye
  • Ýleti: 77
« Yanýtla #21 : Eylül 18, 2009, 19:32:22 ös »
CO2 siz bitkili tank olur, hem de çok güzel olur. CO2 siz tankta discus da bakýlýr baþka balýk da bakýlýr. CO2 verilen
akvaryumda PH düþer ama sertlik baki kalýr.
Pamukkale nin termal suyunu incele.Inanýlmaz sert bir su ama PH 7 nin altýnda.
Çok yanlýþ bilgilerle yönlendiriyorsunuz birbirinizi.

Timur Eker

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
« Yanýtla #22 : Eylül 19, 2009, 01:03:32 öö »
Ben sadece pratik düþünüyorum, teoride herþey mümkün ;D CO2siz bitkili tankta 400kök rotala 300 kök alternethera nasýl yaþar mesea  ::)

miyaw33

• Ãœye
  • **
  • Ýleti: 38
« Yanýtla #23 : Aralýk 29, 2009, 23:40:50 ös »
Merhaba,konuyu okudum ve benimde cristmass moss hakkýnda yardýma ihtiyacým var.
3 hafta önce yeni bir tank kurdum tankým 100 litre,dýþ filtre kullanýyorum,gübre olarak seachem flourish,seachem trace ve potasyum kullanýyorum(bir ara dýy nitrat ve fosfat gubresýde verdým ama bana amonyak patlamasý olarak döndüler),bitkilerimi ilk diktiðim hafta ortama alýþmalarýný hýzlandýrmak için excelde kullandým.Akvaryum ýsýklandýrmam 18 watt grolux,18 watt daylýght ve 40 wattlýk tasarruflu ampul.Tankýmda 20-25 arasý canlý doðuran,10 elma-çizgili salyangoz var.
Bitki olaraksa elodea,anubias,nilüfer,moss ball riccia,pistia ve arka fonu tamamen kaplayacak þekilde cristmass mossla yapýlmýþ moss wall var.Sorunuma gelirsek;

tüm bitkilerim coþtular resmen,habire budama yapýyorum ancak mosslarda en ufak hareketlenme yok,nerede yanlýþ yaptýgýmý anlayamýyorum,aydýnlatma az desem riccia çürümedi zemindeki,gübreleme az desem diðerleri büyüyor.Bu konuda yardýmcý olurmusunuz?Dýþ filtrenin su çýkýþýný yýldýrým beyýn baska bir konuda yazdýgý gibi selale ile cama verdým ve içerde akýntýda yok,acaba þelaleyi moss wallýn ustune tutsam temýz su alsa hýzlýmý buyur?