200 50 50 LOW TECH
« : Kasm 23, 2012, 13:18:07 s »
Merhabalar, aðustos ayýnda kurulumu gerçekleþtirerek dönülmez yola bende girdim :'( Daha evvelden 1 metrelik akvaryumda kýsa bir maceram olmuþtu ,tadý damaðýmda kalýnca uzun bir aradan sonra bu tankta neden olmasýn diyerek kollarý sývadým. Kurulumdan kýsa süre sonra farklý yosunlar türeyerek epeyce uðraþtýrdýlar bir müdded sonra baþedemeyince ne halin varsa gör diyerek uðraþmayý býrakmýþtým. Kurban bayramýnda eklediðim balýklar ve olasý bakteriyel problemlere karþý önlem olarak kullandýðým teramisin merhemden sonra mucizevi þekilde akvaryum pýrýl pýrýl oldu. Yosunlardan sonra bitki geliþimine inanamadým. Hazýr geliþimler hýzlanmýþ ve yosunlarda ortalýkta yokken co2 sistemi kurarak aydýnlatmada deðiþiklik yapmayý düþünüyorum.

akvaryum boyutu: 200 50 70 (üstten 20 cm siyaha boyanarak 50 cm yüksekliðe düþürdüm)

aydýnlatma: 4*36 w grolux - 2*36 w aquarelle

aydýnlatma süresi: sabah 7 de en arka sýradaki 2 aded grolux devreye giriyor,16.00'da orta sýradaki 2 aded grolux ve ön sýradaki 2 aded aquarelle devreye girerek gece 01.00 tüm ýþýklar kapanýyor.

Bitkiler: limon,rotalared,zemin çimi,echinodorus osiris,echinodorus grandifolis ve hatýrlamadýðým birkaç echinodorus türü,crypto green,crypto brown

Kulanýlan gübreler: Tunç beyin misket gübresi ve haftalýk düzenli olarak Hasan beyin sývý gübresi

Taban: jbl manado 100 litre

Filtrasyon: 2*teratec ex1200

Canlýlar: 10 lu gruplar halinde sarpea,siyah neon,rasbora,çatal kuyruk rasbora,growlight
6 aded ramirezi 4albino gold 2 normal
6 aded werneri
12 aded sunset ve smokin plati
20 aded 50 kuruþ kadar melek,
VÝDEO
http://www.youtube.com/watch?v=wKe5ANRZcH4&list=HL1353670100&feature=mh_lolz
« Son Dzenleme: Kasm 23, 2012, 13:29:03 s Gnderen: koray_a »