Konu: yardým edermisiniz ?  (Okunma says 6646 defa)

ehsarruan

• Üye
  • **
  • leti: 20
yardým edermisiniz ?
« : Eyll 29, 2008, 20:04:06 s »
Benim  50 litre'lik bir akvaryumum var.
Ýçinde baya bir kýlýç ve kýlýçla yaþýyan her tür mevcut bide amazon bitkisiyle adýný bilmedim bir bitki var  her gelen, özellikle dayým'ýn her geliþinde balýk ekleniyor.
Ýþin kýsasý ben  nezih bi bitki akvaryumu kurmak istiyorum ama Samsunda bu kadar kapsamlý bi petshop yok, yardým edermisiniz
 :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(
« Son Dzenleme: Eyll 29, 2008, 22:21:32 s Gnderen: Devletabi »

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
Ynt: yardým edermisiniz ?
« Yantla #1 : Eyll 29, 2008, 22:24:49 s »
Harun bey imlanýza biraz dikkat ederseniz iyi olur. Elimden geldiðince affýnýza sýðýnarak yazýnýzý düzelttim ve olmasý gereken yere taþýdým.
Öncelik'le balýk adediniz ne kadar. Eðer çok fazla ise azaltmanýzý öneririm. Az balýk saðlýk'lý balýk. Size balýk getirenlere'de uygun bir dille durumu anlatmanýz ve yeni balýk getirmemelerini saðlamanýz lazým. Kapasiteniz çok fazla deðil o yüzden ekipmanla azalacak kapasitede göz önüne alýnýrsa 3-4 cm lik en fazla 10-15 balýk kalmasý iyi olur. Balýk konusunda pek yardýmcý olabileceðimizi sanmýyoruz ama bitki için forumdaki ilanlara yada 'a bakabilirsiniz.
« Son Dzenleme: Eyll 29, 2008, 22:26:02 s Gnderen: Devletabi »

ehsarruan

• Üye
  • **
« Yantla #2 : Eyll 30, 2008, 02:19:44 »
yazým için çok özür dilerim kusuruma bakmayým klavyem de hata var (harfler ve rakamlar silik ve q deyil f klavye ) ve forum'un  acemisiyim.
yaklaþýk 28 tane Fazla oldunun bende farkýndayým ölür azalýr diye 3 aydýr bekliyorum akvaryum balýklar ve hastalýklarý konusunda bihayli bilgim var yaklaþýk 10 senedir fakat bitki tanklarýna merak sardým nereden baþlamalýyým sizce? 

ehsarruan

• Üye
  • **
« Yantla #3 : Eyll 30, 2008, 02:29:33 »
Þunu da eklemeyi unuttum 20 litrelik bir yavru tankým var ve içinde 20 velifera 18 plati 10 klýç 3 melek yavrusu var. 

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #4 : Ekim 01, 2008, 13:27:10 s »
 Bence ölmelerini beklemek acýmasýzlýk olacaktýr. Ya akvaryumcuyla bitki yada ekipman karþýlýðý takas isteyin, yada hayrýna birilerine verin balýklarý. Siz bitkilide nasýl bir tank istediðinizi neler saðlayabileceðinizi ve nasýl bir dizayn istediðinizi belirtin bizde ona göre ekipman bitki balýk tavsiyesinde bulunalým.

ehsarruan

• Üye
  • **
Ynt: yardım edermisiniz ?
« Yantla #5 : Ekim 01, 2008, 18:07:26 s »
zaten şu anda tankı boşaltıyorum torf alıcam co2 mayalı sistemi kurdum dün çalışıyor de ben co2 dozunu nasıl ayarlıcam ilk önce ne yapmalıyım yada anibusl'a mı başlasam ozan co2 ye ihtiyacım olurmu
    canlı doğuran, neon falan istiyorum zaten elimde canlı 24 tane falan doğuran var.Bugün akvaryumcumla konuştum taban için torf ve midye krığını önerdi.Bende lav kayası  dedim ama siz daha iyi bilirsiniz. elimde eküpman olarak çoğu şey var ne de olsa 8 yaşından beri akvaryumlarla ilgileniyorum am şimdiye kadar hiç bitkili tank kurmadım.birde resim nasıl ekleniyor bilmiyorum istediğim dekorun resmini koyacağım ama ...

« Son Dzenleme: Ekim 01, 2008, 19:11:22 s Gnderen: ehsarruan »

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #6 : Ekim 02, 2008, 12:27:12 s »
Ýmageshack sitesinden veya direkt sitemizdeki Cevap Yaz butonunu kullanarak cevap yazarken Ek Seçenekler ->Eklentiler kýsmýndan resminizi ekleyebilirsiniz.

CO2 dozunu ayarlamak gibi bir þansýnýz yok ama genelde bir aar vermek de þart deðil zaten. Umarým mayalý sisteminizi bir reaktörle kullanýyorsunuzdur. Gazý direkt hortumla suya vermeniz en ufak bir fayda saðlamaz.

Midye kýrýðý önermem, suyu sertleþtirir ve midye kýrýðý olan akvaryumda neon besleyemezsiniz.

Salt anubias ile baþlamak bence bir baþlangýç sayýlmaz. Anubias gibi birkaç kolay türle baþlayabilirsiniz. Anubias, tilki kuyruðu, limnopholia...

ehsarruan

• Üye
  • **
« Yantla #7 : Ekim 03, 2008, 12:26:07 s »
reaktörle kullanýyorum.Anibuastan kastým otarz bitkilerdi. Balýklarýmý daðýtamadým kýyamadým o yüzde 120 litrelik tankýmý kurucam. Taban malzemesi torf üstüne lav kayasý olurmu.

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 418
  • Ad Soyad: Harun Söylen
« Yantla #8 : Ekim 03, 2008, 13:55:04 s »
ben torf ustune dere kumu (gubre karýsýmlý) onun ustunede lav kýrýgý seklinde 3 katman yaptim. su an memnunum. bu konuda bir cok secenek var gerci arkadaslar daha iyi bilirler.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #9 : Ekim 03, 2008, 16:02:12 s »
Lav kýrýðý gayet iyi bir malzeme. Bulabiliyorsanýz gönül rahatlýðýyla kullanabilirsiniz.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #10 : Ekim 03, 2008, 23:25:43 s »
Üst kýsýmda köklerin saðlam tutunmasý amacýyla quartz kum çok daha iþinizi görecektir. Birkaç katmandan oluþan bir taban ileriye dönük ve besleyici olur. O yüzden hazýr yolun baþýndayken iyi birþeyler yapmanýz sizin yararýnýza.