Konu: Tropical akvaryuma geçiþ ama bir sorun var  (Okunma says 4210 defa)

regeneration

• Yeni üye
  • *
  • leti: 2
  • Ad Soyad: Mert ÇAKAR
Tropical akvaryuma geçiþ ama bir sorun var
« : ubat 10, 2010, 12:50:48 s »
Arkadaþlar öncelikle hepinizi tebrik ediyorum yaptýgýnýz iþi severek yapýyosunuz ve yardýmdan kaçmýyorsunuz forumu baya bi dolaþtýktan sonra bilginizi almak istiyorum.

Evimde 3 adet farklý boyutlarda tank var 3 yýldýr malavi gölü sakinlerini besliyordum ama gel görki gönlümü bitkili akvaryumlara kaptýrdým. En büyük sorunumda az maliyete biþeyler baþarmak ekipmanlarýmýn çogu tamam zaten ama bi kaç eksigim var bunlardan en büyügüde taban mazemesi ben sert suyu seven balýklar yetiþtirdigim için taban mazememde midye kýrýgý kullanýyodum ama þimdi bitkilide sanýrým iþime yaramýyacak size danýþmak istedigim konu midye kýrýgýný israf etmeden bunun üstüne kum ekleyebilirmiyim ve saglýklý olurmu ph dengesini mango kökü gibi suyu yumuþatacak malzemelerlede takviyeler yapabilirim.

Ýlginize þimdiden çok teþekkür ediyorum

Saygýlarýmla...

KardinalNeon

• Yeni üye
  • *
  • leti: 10
  • Ad Soyad: Bade Babayigit
Ynt: Tropical akvaryuma geçiþ ama bir sorun var
« Yantla #1 : ubat 10, 2010, 23:20:34 s »
Merhaba,
Bence riske atmayýn,çünkü ekeceginiz bazý bitkilerin kökleri zaten çok derinlere inecegi için hem bitkiler açýsýndan hem de suyun PH ý açýsýndan olumsuz etkisi olabilir.
Zemin için çok masraf yapmak istemiyorsanýz,sadece 4-5 cm kalýnlýgýnda Dazs Soil,biraz aralarýna misket gübre kullanabilirsiniz diye düþünüyorum.

Bu arada benzer bir forum daha önce de açýlmýþ :) Tam da sizin sordugunuz konu :)

http://www.bitkiliakvaryum.com/forum/index.php/topic,1340.msg0/boardseen.html#new
« Son Dzenleme: ubat 10, 2010, 23:33:25 s Gnderen: KardinalNeon »

regeneration

• Yeni üye
  • *
  • leti: 2
  • Ad Soyad: Mert ÇAKAR
Ynt: Tropical akvaryuma geçiþ ama bir sorun var
« Yantla #2 : ubat 12, 2010, 11:21:11 »
Ýlginiz için teþekkür ediyorum forumda arama yapmýþtým ama demekki okadar detaylý yapamamýþým kusura bakmayýn..