Konu: 100x35x40 acemi bitkili tankým  (Okunma sayýsý 7105 defa)

hakanka

• Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 10
  • Ad Soyad: Hakan Kamasoglu
100x35x40 acemi bitkili tankým
« : Þubat 25, 2010, 22:03:38 ös »

Taban : Dazs soil ,ista misket gübre ,hagen siyah kum
100 watt ýsýtýcý
Tetratec ex 700 dýþ filtre
4 x 30 watt (2 grolux ,1 aquastar ,1daylight) flo þuanlýk sadece 1 adet daylight yanýyor.
Mayalý co2 sistem ista difizör (1 saat oldu co2 çýkýþ yok ama normal herhalde)
bitkiler 10 kök subulata ,10 kök eledoa ,2 kök java fern

Camda ve heryerde balancuklar var bunlar normalmi ?

Yeni baþladým daha 2 saatlik taze bir tank :) yorumlarýnýzý bekliyorum ustalar...

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
  • Ýleti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: 100x35x40 acemi bitkili tankým
« Yanýtla #1 : Þubat 26, 2010, 01:20:30 öö »
Suyu ilk doldurduðunuzda camda baloncuklarýn olmasý gayet normal ancak akvaryumu direk bitkilendirmek çok doðru deðil. Bir de elodea akvaryum için oldukça saçma bir bitki bence :)

hakanka

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #2 : Þubat 26, 2010, 01:44:32 öö »
Sizce nasýl bir uygulama yapmalýyým , ne tür bitkiler? Yeni baþladýðým için bitki seçimide rastgele oldu , daha doðrusu deneme amaçlý gibi oldu... direk bitkilendirmek doðru deðil demiþsiniz ,okuduðum bir makalede low tech için hemen bitkilerin dikilmesinden bahsediyordu... önerilerinizi bekliyorum...

fantastik3

• Ãœye
  • Özel Ãœye
  • Ýleti: 133
  • Ad Soyad: Mutlu Metin CANSEVER
« Yanýtla #3 : Þubat 26, 2010, 12:29:15 ös »
Eledea, çinar, cabomba, tilki kuyruðu baþlangýçta akvaryuma mutlaka konulmasý gereken, hýzlý geliþen, akvaryum suyundaki fazla besinleri harcayan ve alg oluþumuna karþý sigorta olan bitkilerdir. Seçiminiz doðru. Sonra çýkarabilirsiniz.

hakanka

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #4 : Þubat 27, 2010, 16:04:36 ös »
Canlý olarak balýk ,karides ,vatoz gibi sizce neler koymalýyým ve ne kadar süre sonra koymalýyým ?

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
« Yanýtla #5 : Þubat 27, 2010, 22:06:22 ös »
Akvaryumun biyolojik dengesinin biraz oluþmasýna izin vermek gerek. Ancak 1 hafta sonra falan yavaþ yavaþ balýk eklemeye baþlayabilirsiniz bence. Vatozlarý sevmiyorum þahsen, yosunlarý karþý da pek bir hayýrlarýný görmedim. Karidesler su deðerlerine karþý balýklara göre daha hassas olduðundan eklenecekse daha sonra eklenmeli diye düþünüyorum. Ayrýca gerçek bir bitkili akvaryum istiyorsanýz biraz araþtýrma yapýp akvaryumunuza uygun bir dizayný kafanýzda oluþturmanýzý, bitki türü seçmenizi öneririm.

hakanka

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #6 : Mart 05, 2010, 21:52:55 ös »

10 günlük akvaryum görüntüsü.

Yosun kaplanmýþ aðaç köküm ve ona sarýlý 2 kök artýk ümidi kestiðim java fern.

Yapraklarýnda erimeler baþlayan eledoalar ve zemine kadar sarkan ne olduðunu bilmediðim kökleri.

Kýsacasý 10 gün içinde pek iç açýcý þeyler olmadý ,co2 olarak mayalý kullanýyorum ,ista difüzör ile birlikte 30 sn de bir 8-10 kabarcýk birden çýkarýyor ,9 saat 4 adet 30 watt flo yanýyor. 24 c de. microbe-lift bloom &grow haftada 2 kere sývý gübre kullanýyorum ,sorun nerde çözemedim. Yeni bitki alsam eklesem baþtan kurmuþ gibimi olurum? 2 hafta sonra balýk ekleyebilirmiyim? Yardýmlarýnýzý bekliyorum.

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
« Yanýtla #7 : Mart 07, 2010, 11:40:13 öö »
Elodeadan çýkan kökler ve sararan köke yakýn yapraklar bence anormal bir durum deðil. Elodea böyle iþte ;D Bitki sayýnýz fazla deðilken gübre dozunda aþýrýya kaçmamaya dikkat edin.  Bence balýk eklemeye baþlayabilirsiniz.

Bvarisli

• Baðýmlý Ãœye
  • Süper Moderatör
  • Ýleti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yanýtla #8 : Mart 07, 2010, 23:30:37 ös »
4 ýþýðý yakmak için aceleci davranmýþsýnýz. 10 günlük bir tank'ta (ki sanýrým bitkilerin çoðu 10 günlük deðil) bitkilerin adaptasyonu ve besin alýmý tam oturmamýþ olacak. Bu sürede sizin verdiðiniz yüksek ýþýk ve gübre alg'lere yarayacaktýr. Benim tavsiyem ýþýðýnýzý en azýndan 2 lambaya indirmeniz. Co2'yi çözmek için kullandýðýnýz difizör bu akvaryum için çok yetersiz. Seramik tablalý 3ü1 arada ista yada vortex tarzý bir difizör öneririm. Sývý gübrenin üzerinde yazan doz yoðun bitkili akvaryumlar içindir, siz þimdilik yarým doz kullanabilirsiniz.