Konu: Seachem florish excel yeterlimi  (Okunma says 10725 defa)

efekanlým

• Yeni üye
  • *
  • leti: 5
Seachem florish excel yeterlimi
« : Mays 23, 2009, 11:58:24 »
Ben 30 30 30 tankta dýy mayalý co2 yerine seachem florish excel organýk karbon kullanmak istiyorum sizce faydalý olurmu bitkiler echinodorus tenellus, rotala raindifolia ,crypto wendtii green

Joker

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 277
Ynt: Seachem florish excel yeterlimi
« Yantla #1 : Mays 23, 2009, 14:29:21 s »
Bazen hiçbir koþulu yrine getirmeden de bir çok bitki türü mükemmel geliþiyor. Ben kapýcýya geçen sene 100 litrelik eski bir tankýmý ve biraz da bitki ve balýk vermiþtim.
Zeminde biraz midye kýrýðý ve kapýcýnýn çocuklarýnýn aldýðý boyalý taþlar var. Aydýnlatma ise 20 watlýk sarý ampül. Geçenlerde benden balýk istedinde akvaryumunu gördüm. 6 tane moly vardý. Zemin balta girmemiþ subulata ormaný, çýnarlar aðaç gibi, saplarý kalem kalýnlýðýnda, sürekli kýrýp atýyormuþ. Ve en önemlisi riccialar. Ben bu kalýnlýkta ve büyüklükte hiçbir yerde böyle riccia görmedim. Abi bunlarý toplayýp atýyorum yine de bir haftada suyun yüzeyi doluyor nasýl kurtulacaðým dedi.

Excel de süper bir karbon kaynaðý, sizde de bizim bodum kattaki durum denk gelirse bunu bile çok az kullanarak iyi sonuç alýrýnýz. Eskiden co2 mi vardý, benim akvaryumlar zümrüt gibiydi.
Deneyin, sonuçlarý kýyaslayýn, istedikleriniz oluþmuyorsa, koþullarý deðiþtirin ve denemeye devam edin.

Garantili yol buralarda yazýlan bilgiler ile riske girmeden sonuç almak. Ama nedense okuduklarýný farklý anlayanlar da veya bilmeden yaptýklarý yanlýþlarla kötü þeylerle karþýlaþabiliyor.
Bir örnek, benim arkadaþýn iþ yerinde þehir þebeke suyu sanýp doldurduðumuz su, göletlerden tankerle getirilip binanýn deposuna doldurulan su imiþ.

harunoztu

• Üye
  • **
  • leti: 30
  • Ad Soyad: Harun ÖZTÜ
« Yantla #2 : Mays 23, 2009, 16:03:49 s »
Bencede bende ne co2 ne de çok sayýda florasan var ama aldým verim mükemmel herþeyin doðalýna býrakýn sadece gübre kullanýn

efekanlým

• Yeni üye
  • *
  • leti: 5
« Yantla #3 : Mays 23, 2009, 16:20:52 s »
Valla en kýsa sürede maltepepeten bir seachem excel almayý düþünüyorum mayalýyla uðraþmak istemiyorum hem kocaman þiþeyi saklýyacak yer acýsýndan hemde mayalý sistemin çok stabil çalýþacaðýna güvenmememden ötürü.Ama iþini görmez derseniz bitkiler geliþene kadar dýy co2 verip onuda kesmeyi düþünüyorum.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #4 : Mays 23, 2009, 18:55:01 s »
Nano için en güzeli tabii ki Excel. Herþeyin doðalý güzel ama akvaryum zaten doðal bir ortam deðil, doðayý taklit etmek için Excel kullanýyoruz. Akvaryuma doldurduðunuz su mineral açýsýndan çok zengindir, demiri boldur bir bakarsýnýz gübresi orman olmuþ, klor oraný düþüktür Aqutansýz Nitrivecsiz bakteri dolmuþ. Ama canlýlarýn bunlara ihtiyacý olmadýðý anlamýna gelmez bu. Biyolojik reaksiyonlar için belli temel þeylere muhtaç bitkiler de. Bunlar dýþ çevreden baþka þekidle denk gelip buluþmuþtur bitkielr saðlýklý olmuþtur ama bu hep olacaðý anlamýna gelmez.

Mesela o gür gür gür bitkilerin kýrmýzý kýrmýzý rotalalarýn olduðu bakýmsýz akvaryumlardan bir tane bulup demir oranýný ölçün bakalým sýfýr mý çýkacak ? Bu mantýkla yeþil çay içip yoga yapan herkes kanseri de yener ;D Belli þeyler tesadüfen bir araya gelir, çeþme suyundan gelir, balýðýn yeminden gelir, tozdan gelir ama gelir, gelmeden olmaz, gelmiyorsa da mecbur kullanacaksýn Excel'i ;D

Ben de zamanýnda 80-100 Nitrat, 8 pH ile diskus beslemiþimi yaþamýþ, ama hep yaþayacak diye birþey yok :) Tabii burda kimseye birþey demiyorum. Bülent abiye karþý çýktýðým sanýlmasýn. Ben "Valla herþeyin doðalý güzel, hiç karýþmamak lazým, bütün makaleler bilimsel veriler boþ" zihniyetine karþýyým. Bir de alýnan verim, kullanýlan ürünler bitki türlerine göre deðiþir. Çýnar çok saðlýklýdýr ama alternethera yaþayamayabilir o ortamda mesela.

sonyolc52

• Üye
  • **
  • leti: 38
  • Ad Soyad: kurtuluþbayar
« Yantla #5 : Mays 06, 2010, 15:33:22 s »
evet arkdasalr Excel kulanýyormuyuz kulanmýyormuyuz en fazlasýndan 120 lt akvaryuma  bu urunu kunýrsak dýger gubrelemelerle býrlýkte co2 vermememýze gerek kalmazmý kesýn býr cevap bulabýlýrsek süper oalck ..

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
« Yantla #6 : Mays 06, 2010, 22:18:56 s »
Excell çok pahalý bir CO2 takviye yöntemidir. Genellikle alg oluþumu gibi problemli durumlarda yada verdiðiniz CO'nin yetersiz olduðu durumlarda kullanýlmasý uygundur.