Konu: Bitkilerin türünü çözemedim!  (Okunma says 7169 defa)

fantastik3

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 133
  • Ad Soyad: Mutlu Metin CANSEVER
Bitkilerin türünü çözemedim!
« : ubat 25, 2010, 00:03:11 »
Merhaba,

2 hafta önce 1 senedir malzemelerini topladýðým 70x35x35 bitki akvaryumumu kurdum. Bitkilerimi de internet üzerinden sipariþ verdim. Ancak gelen bitkilerle istediklerimin yarýsýnýn hiç bir alakasý yoktu! Ben de, mecburen diktim. Araþtýrmama raðmen isimlerini bulamadým!

1. bitki Zeytin gibi ama zeytin deðil! Yavaþ büyüyen bir tür gibi. Tankýmdaki Nitrat artýþý sýrasýnda köklerin yarýsý telef oldu.

2. bitki minyatür bir tütün diyeceðim ama deðil! CO2 seviyesindeki deðiþiklerden, nitrat artýþýndan falan hiç etkilenmedi.

3. bitki yapraklarýnýn altý kýrmýzý, gövdesi kalýn, ekerken hiç ümitli olmadýðým bir bitki. Ancak tankýmýn en hýzlý büyüme gösteren bitkisi oldu. Öyle ki 2x18W floresan günde 7 saat açýkken fotosentez yapýyorlar.

(Ýlave)

Limnophila aromatica Emers formda

Limnophila aromatica subemers formda

Bu bitkinin Limnophila aromatica olduðunu artýk çok iyi biliyorum.

Yardýmlarýnýz için teþekkürler.
« Son Dzenleme: Nisan 05, 2010, 08:49:05 Gnderen: fantastik3 »

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Bitkilerin türünü çözemedim!
« Yantla #1 : ubat 25, 2010, 01:57:06 »
1.resim bence zeytine hiç benzemiyor emin olamamakla birlikte bir bacopa türü olabilir. 2.türden ben taa milattan önce beslemiþtim ama adý hakkýnda fikrim yok, tür sayfasýnda biraz dolaþsanýz bulma ihtimaliniz var gibime geliyor. 3.bitki rotala wallachi'yi andýrýyor ama yapra yüzeylerinin matlýðý yüzünden deðil galiba diyorum. Tür tespiti özürlüyüm ne yazýk ki iþte bu da böyle kaldý ;D

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
« Yantla #2 : ubat 25, 2010, 02:09:50 »
Ludwigia arcuata, Lysimachia nummularia ve Limnophila aromatica gibi görünüyorlar bana. Bitkiler emerse safhasýndan yeni çýkmaya baþladýklarýndan teþhisinin güç olduðu bir dönemdeler. Net olarak söyleyebileceðim her 3 bitkinin de önümüdeki birkaç gün içinde submerse adaptasyonu neticesinde çok önemli deðiþiklikler göstereceðidir.
« Son Dzenleme: ubat 25, 2010, 02:10:43 Gnderen: YILDIRIM ÖZDEMÝR »

fantastik3

• Üye
  • Özel Üye
« Yantla #3 : ubat 25, 2010, 09:48:36 »
Yýldýrým bey,

Çok teþekkür ederim. Lydwigia arcuata' yý sipariþ etmiþtim ama göndermemiþler diye düþünmüþtüm. Limnophilia aromatica'yý yeni çýkan yapraklarýndan benzettim. Ýkisi de çok beðendiðim bitki türleri. Ancak bir bitki emers formda bu kadar mý farklý olur? Lysimachia nummularia' nýn Aura sýndan farklý bir tür mü acaba? çünkü bendeki bitkinin yapraklarý oval deðil! 2. bitkiyi hiç çözemiyorum.

Saygýlarýmla.

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #4 : ubat 25, 2010, 20:46:01 s »
Bu 3 bitkideki emerse-submerse farký gözünüze fazla geldiyse, Proserpinaca, Nesaea, Ammania gibi türleri görmelisiniz asýl. Geliþim gözünüzün önünde bile olsa ayný bitkinin safhalarý olduðuna inanmasý zor olan türler ;-)

fantastik3

• Üye
  • Özel Üye
« Yantla #5 : Mart 21, 2010, 23:46:54 s »
Tekrar merhaba,

Bu gün bu bitkiyi gördüm ve aldým. 2 saattir bakmadýk yer kalmadý bir türlü ismini bulamadým.!
Lütfen yardýmcý olur musunuz?

Þans eseri bir yerde bunu gördüm

Adý: Bacopa Myriophylloides yada Brazilian Bacopa
Habitat : Güney Amerika
Tercih ettiði Ph : 6-7
Sýcaklýk aralýðý : 23-28C
Ebatlar : 15-40cm
Tank Konumu : Arkaplan
Aydýnlatma : 50w/100litre
Akvaryum Koþullarý : Hýzlý yetiþen, fazla bir ihtiyacý olmayan bir tür. B, Caroliniana' nýn ince yapraklý bir çeþitidir. CO2 takviyesi ile saðlýklý geliþir.

« Son Dzenleme: Nisan 05, 2010, 01:29:59 Gnderen: fantastik3 »

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #6 : Mart 22, 2010, 00:50:50 »
Büyük ihtimalle Limnophilia aquatica. Yine emmerse vaziyette. 2-3 güne kadar daha tanýdýk bir simaya bürünecektir.