Akvaryumumu kuralý 3 ay olacak..Akvaryum ölçülerim 50-50-50.Iþýklandýrma olarak üzerinde 4 adet t8 var.Daylight,grolüx ve 1 adet actinic.Tabanda en alt katman sera floradepot,üstünde ise aquaclay..Problem sadece zeytinlerde var..Düzenli olarak su deðiþimleri yapýyorum..Akvaryumda baþka bitki olarak cabomba,javamoss,cripto,bacopa,saz,Alternanthera Reineckii ,Hydrocotyle verticillata ve rotala mevcut...Zeytin harici diðer bitkilerde sorun yok..Geliþimler normal sürmekte..Fakat þöyle bir durum söz konusu gözlemlediðim kadarýyla;sabah ýþýklarý açmadan önce baktýðýmda zeytinin en tepe noktasýndaki yapraklarý çok fazla açýk durumda duruyor,aþaðýya doðru..Iþýklarý açýnca düzelmeye baþlýyor.Bu normal bir durummu bilmem..Zeytinin alt yapraklarýnda ölmeler oldu...Zeytin bu arada geliþmeye devam ediyor..Problem akýntý kaynaklý olabilir mi?basit bir iç filtre var akvaryumda,ama iþimi görüyor..Çok kuvvetli bir akýntý saðlamýyor,bitkileri rahatsýz edecek kadar.Dekoru saðlayana kadar bitkileride biraz fazla ellemiþtim..En son yerini deðiþtirdikten sonra zaten yapraklarda ölmeler oldu..Bu esnada kýlcal kök temizlemeleride yapmýþtým..Tabanda çok uzamýþlar..Yine bir resim ekliyorum..Co2 kullanmýyorum her zaman..Arada dýy yapým yaparak uyguluyorum..Iþýklandýrmamda 6-7 saat arasý yanmakta.Taban malzemem yeni diye gübre takviyesi hiç yapmýyordum..