Konu: 35*15*24 Nano Yardým  (Okunma says 13418 defa)

Analyzer

• Yeni üye
  • *
  • leti: 8
  • Ad Soyad: Erdem Kaynar
35*15*24 Nano Yardým
« : Aralk 17, 2010, 00:00:56 »
Yaklaþýl 13lt lik 35*15*24 ölçülerinde akvaryumum var, daha önceden betta beslerdim tek baþýna ama þimdi low-tech bitkili akvaryum yapmak istiyorum ve kiraz karides beslemek. Öncelikli problemim ýþýklandýrma, akvaryumda ýþýklandýrma sistemim yok ayrýca akvaryumun kapaðýnda herhangi bir ýþýk yerleþtirilecek haznede yok, en ekonomik olarak bana nasýl bir ýþýklandýrma yöntemi önerirsiniz?  Çok þiddetli ýþýðýn co2 ilavesi olmayan akvaryumlarda yosun problemini tetiklediðini okumuþtum o yüzden ýþýðý tam idealinde seçmek istiyorum. Kum, canlý, gübre v.s. konularda da bitkili akvaryuma yeni baþlayacak birine tavsiyeleriniz olursa memnuniyetle okur ve uygulamaya çalýþýrým, þimdiden teþekkürler.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: 35*15*24 Nano Yardým
« Yantla #1 : Aralk 17, 2010, 11:44:29 »
Akvaryum kapaðýnýza satandart duy giriþine sahip enerji tasarruflu ampullerden takabilirsiniz. Ucuz ve etkili olacaktýr, ayrýca tertibat olmayan ufak bir kapak için bir þekilde monte etmenin en kolay aydýnlatma türüdür. 20w lambalar fazla gelebilir 13w lambalar da mevcut.

Akvaryuma bitki geliþimi için yapýlan herþey belli bir dengede olmalý. Iþýk, gübre, aydýnlatma... Hatta bunlar kendi içinde bile dengeye dahip olmalý gübrenin bileþen oralnlarý, aydýnlatmadaki lambalarýn spektrumlarý... Bu nedenle CO2 kullanmaz da kuvvetli aydýnlatma yaparsanýz veerdiðiniz örnek gibi yosun problemiyle karþýlaþmanýz olasýdýr.

Bitki türlerine gelince, forumda bu konuyla ilgili bir çok baþlýk mevcut.

Analyzer

• Yeni üye
  • *
« Yantla #2 : Aralk 17, 2010, 13:15:31 s »
Ýlginiz için teþekkür ederim, peki elimde mevcut filtre yok akvaryum filtresiz idare edilemez mi ilerde problemlerle karþýlaþabilir miyim? yada tatlý su midyesi gibi canlýlarda koysam suyun temizliðine bir nebze katký saðlar mý?

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #3 : Aralk 17, 2010, 14:20:16 s »
Sadece karides besleyecekseniz filtre kullanmak zorunda deðilsiniz, bitki popülasyonu suyun dengesini saðlayacaktýr.

Analyzer

• Yeni üye
  • *
« Yantla #4 : Aralk 17, 2010, 21:30:14 s »
4 kg Hagen kum ve 6w T5 bant armatür aldým. Tabana ayrýca herhangi bir akvaryumcudan alacaðým misket gübreleri koymayý düþünüyorum, kiraz karides satan bir yer buldum fakat kaç tane alsam bilemedim 25 tanesi 10tl idi ama 12lt lik bir akvaryuma 25 tane çok olur mu? çok olmasýnýn bir zararý var mýdýr?

Java moss gezdiðim hiç bir akvaryumcuda yoktu, internetten bulma imkaným var mýdýr? Bu kadar yaygýn kullanýlan bir bitki neden hiç bir akvaryumcuda yok bunuda anlamadým.

harunoztu

• Üye
  • **
  • leti: 30
  • Ad Soyad: Harun ÖZTÜ
« Yantla #5 : Aralk 18, 2010, 09:46:46 »
Bu konuda size hak veriyorum Java çoðu yerde özellikle büyük þehirlerin dýþýndaki yerlerde çok bulunmamakta tesadüfen bulma ihtimaliniz var yada alýþ veriþ yaptýnýz yerden özel olarak soup ta getirte bilirsiniz karideslerin fazla olmasý bi zarar zermez ama o dediniz rakam fazlamý onu bilemicem filite koymanýza gerek yok ama bence javanýn yanýna anubuas tarzý buyuna gitmeyen bitkiler ekseniz iyi olur (görsellik açýsýndan).Forumda bu konularla istediniz her türlü bilgiyi bulmanýz mümkündür. Ayrýca misket gübreden ziyade sývý gübre kullanmanýz daha mantýklý olur diye düþünüyorum.

Analyzer

• Yeni üye
  • *
« Yantla #6 : Aralk 18, 2010, 21:46:22 s »
Hayýr misket gübreyi ilk etapta topraðýn içine koymayý düþünüyordum daha sonraki etaplarda sývý gübre kullanmaktý düþüncem, arka taraflara cobombo ekmeyi düþünüyordum

Analyzer

• Yeni üye
  • *
« Yantla #7 : Aralk 21, 2010, 00:26:23 »
Peki aklýma takýlan soru ben co2 takviyesi yapmayacaðým suya, suyun içinde sadece bitkiler olcak birde bir kaçtane karides zamanla suyun içindeki CO2 tükenmeyecek mi? Co2 tükenince bitki geliþimi durmayacak mý?

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #8 : Aralk 25, 2010, 02:29:14 »
Mayalý karbondioksit sistemi sisteminizin saðlýklý yürümesi için gerekli olacaktýr bence.

Analyzer

• Yeni üye
  • *
« Yantla #9 : Ocak 06, 2011, 20:36:07 s »
Þuan akvaryumu kurdum yakýnda resimleride paylaþýrým ama filtre problemim var, þuanda tankta amonyak fazla ve ben korkmaya baþladým. Akvaryumcudan bulabildiðim en ufak iç filtreyi aldým fakat o bile resmen suda girdap etkisi yaptý karidesleri cama savurdu ne yapýcam bilmiyorum. Pipo filtre deneyim diyorum bu seferde yok hava motoru almak gerek ayrýca bu hava motoru yine suya oksijen vericek ki benim akvaryumum zaten low tech benim için co2 önemli. Þuan amonyak için nitrivec kullanýyorum ama ilersi için problemliyim sizce hiç filtre kullanmadan ve sirkülasyon olmadan bu akvaryum yürüyebilir mi, yoksa amonyak seviyesi sürekli tavan mý yapar ya da bana ne önerirsiniz.

harunoztu

• Üye
  • **
  • leti: 30
  • Ad Soyad: Harun ÖZTÜ
« Yantla #10 : Ocak 06, 2011, 22:06:15 s »
kullandýðýn filitreyi modifiye ederek akýntý problemini kesebileeceðini düþünüyorum bununla ilgili filitrenin resimlerini koyarsan yardýmcý olabilirim.

Analyzer

• Yeni üye
  • *
« Yantla #11 : Ocak 06, 2011, 22:11:46 s »
Malesef þuan resim çekme imkaným yok ve zaten filtreyi geri verdim.