Konu: 90 lt bitki akvaryumu icin cok acýl yardým..  (Okunma sayýsý 37332 defa)

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
  • Ýleti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: 90 lt bitki akvaryumu icin cok acýl yardým..
« Yanýtla #45 : Haziran 29, 2010, 21:37:53 ös »
Þimdi baktým da galiba Philips 950 ler 5000k. Bu akvaryum aydýnlatmasý için pek uygun bir deðer deðil. Genelde 6500k üzeri lambalarý tercih ediyoruz. Kelvin herþeyin göstergesi deðil elbette ama genel olarak düþündüðümüzde önem arz ediyor. Grolux lambalar daha yüksek kelvin deðerlerine sahipler ve daha iyi verim alabileceðiniz lambalar. 72w ideal bir deðer, yüksek deðil. Yosunlanmayý buna baðlamamalýsýnýz.

CO2 çözmek için düþündüðünüz metod bir çeþit pasif reaktör modeli ancak verim alamazsýnýz. Amacýmýz gazýn suyla buluþtuðu yüzey alanýnýný geniþletmek, çay bardaðýnda beklettiðiniz CO2 için bu durum pek söz konusu olamýyor, iç filtreyle püskürtmek yüzlerce kat daha etkili bir metod. Daha fazla verim elde etmek için ufak bir þiþeyi(mesela Sera aqutan ya da nitrivec þiþesi) dibine yakýn bir yerde yandan delik açýp ters þekilde iç filtreye geçirebilrsiniz. Filtrenizin boyuna ve gücüne göre biraz büyükçe bir þiþe olabilir elbette su þiþesi gibi. Anasayfada Kendin Yap bölümüne girerseniz benim 50ml nitrivec þiþesiyle küçük iç filtreme uyguladýðým bir modelin anlatýmý var sanýrým.

Bu arada temenniniz için teþekkürler yalnýz ben zaten üniversitedeyim, kalmazsam 2ye geçeceðim ;D

sonyolc52

• Ãœye
  • **
  • Ýleti: 38
  • Ad Soyad: kurtuluþbayar
« Yanýtla #46 : Haziran 30, 2010, 15:28:15 ös »
sELam:)birkancým 2 ye gectýn demek sen baya büyümüþsün ya:)baþarýlar diliyorum sana.önerilerin icin saol ama pihilips 950 den burda býr elektirikcide 5 tl ye bulduðum gibi balýklama daldým 2 tane aldým boþa gýttý diyosun yaný zaten hep zarar:)birde bu böyle olmýcak msn den görüþelim musait olduðun bir zaman:)maltepeden,otuz dan,bitki satiþtan,yerlbitki.com,buralardan bitkiler aldým gelen bitkilerin yapraklarý cok guzel canlý azda olsa yosun yok neyle bakýyolar negerekýyo sorunsuz bitkileri biliyorumki bir coðu mayalý sistem kulanýyor bunlarý býr konuþalýým.bana mayalý sisteme uycak seramik co2 cýkýþý ve filo lazým bunlarýda nerden temin ederiz en uygun þekilde çünkü buna harcadýðým parayla 87 model doðan görünümlü þahin alýyodum valla:).bir sorunum daha unutmadan yazýyim yaþlý yapraklarýmda bu aromatica da ve rotalarda az yaþlý yapraklar tüðleniyor yosunlaþýyor yeni yapraklarda bir sorun yok.kolaygelsin.

sonyolc52

• Ãœye
  • **
  • Ýleti: 38
  • Ad Soyad: kurtuluþbayar
« Yanýtla #47 : Temmuz 02, 2010, 14:09:43 ös »
seLam.beyler akvaryum camý minik yesil renkte yosun oluþuyor 3  4  günde bir silmem gerekiyor neden kaynaklanýyor bu normalmidir?zaten bir bu eksikti sakal yosunundan kurtuldum derken þimdi sýra yeþil saç yosunu ve camdaki yeþil kýsa yosunlar!!!halbuki cok iyi bakýyorum ýakvaryuma ýþýk tamam normalde co2 tamam sera floro haftada 20cc oda tamam su deðiþimleri de tamam(þaþal suyuyula) bir türlü sistemi düzene sokamadým yardýmlarýnýzý beklýyorum.

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
  • Ýleti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanýtla #48 : Temmuz 20, 2010, 11:26:06 öö »
Abi kusura bakma finaller yeni bitti siteye ancak girebiliyorum, birkaç gün sonra tekrar giremeyeceðim :) Yosunlar genelde su deðerlerindeki bir anormallik nedeniyle oluþuyor. Daha önce konuþtuk bunu baþlýkta sanýrým, bir tür gider bir tür gelir ;D yosunlarla ilgili sitede de makaleler var sanýrým, hangi türlerin hangi sebeplerle oluþtuðuna bakýp bir çözüm üretmek gerekli. Ben açýkçasý çok anlamýyorum yosunlardan :)

Bvarisli

• Baðýmlý Ãœye
  • Süper Moderatör
  • Ýleti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yanýtla #49 : Temmuz 20, 2010, 15:48:14 ös »
seLam.beyler akvaryum camý minik yesil renkte yosun oluþuyor 3  4  günde bir silmem gerekiyor neden kaynaklanýyor bu normalmidir?zaten bir bu eksikti sakal yosunundan kurtuldum derken þimdi sýra yeþil saç yosunu ve camdaki yeþil kýsa yosunlar!!!halbuki cok iyi bakýyorum ýakvaryuma ýþýk tamam normalde co2 tamam sera floro haftada 20cc oda tamam su deðiþimleri de tamam(þaþal suyuyula) bir türlü sistemi düzene sokamadým yardýmlarýnýzý beklýyorum.

Camdaki minik yeþil noktalarýn sebebi fosfat eksikliðidir. Fosfat seviyesi yeterli düzeye geldiðinde o yeþil noktacýklar kendiliðinden yok oluyor. Alg'le Mücadele baþlýklý yazýyý okursanýz orada da göreceksiniz. Sera Flora çok yetersiz bir sývý gübre, kaldý ki en iyi sývý gübreyi bile kullansanýz NPK eklemesi yapmadan pek bir iþe yaramayacaktýr. Siz sývý mikro gübre ekledikçe makro gübrelerin (Nitrat, Fosfat, Potasyum) azalma oraný artýyor bu yüzden de problemler hiç bitmiyor.